Busreizen in Puerto de la Cruz

Busreizen in Puerto de la Cruz

Guide

welkom op Tenerife! In dit artikel vertellen we je over onze busreizen in Puerto de la Cruz om het eiland te leren kennen. Wij nemen u mee naar de belangrijkste toeristische attracties op Tenerife. Dankzij onze uitgebreide ervaring in de sector beschikken wij over uitstekende reisroutes waarbij de belangen van onze bezoekers centraal staan.

Wij vertellen u over de meest bezochte plaatsen op het eiland en waarom u deze moet bezoeken tijdens uw vakantie op Tenerife. Om uw twijfels op te lossen, laten wij u onze WhatsApp achter, van daaruit zullen wij u enkele suggesties geven en uw reserveringen maken. Wij hopen dat u geniet van uw verblijf op Tenerife en de beste herinneringen mee naar huis neemt.

Excursies per bus in Puerto de la Cruz naar de mooiste plekjes van Tenerife

Op ons prachtige eiland vindt u fantastische stranden, altijd groene bossen, vulkanen, authentieke dorpjes en veel Canarische cultuur. Bij bananapalmbay.com zijn we gespecialiseerd in boottochten om van de zee te genieten en walvissen te spotten. Voor het binnenland van het eiland zijn er verschillende activiteiten, waarvan de busexcursies in Puerto de la Cruz de aanleiding vormen voor deze tekst.

Puerto de la Cruz is de eerste plaats die toeristen ontvangt op de Canarische Eilanden. Ondanks de beginnende toeristische activiteit blijft de essentie van de visserij bewaard. Geniet van de historische wijk en de zeebries op de boulevard. Deze stad is erkend als plaats van nationaal toeristisch belang omdat ze aan alle voorwaarden voor ontspanning en vakantie voldoet.

Wij weten dat u Tenerife verder wilt ontdekken en daarom hebben wij dit artikel gemaakt. Aan het eind laten we je de complete lijst van bus excursies in Puerto de la Cruz achter, zodat je elke hoek van Tenerife kunt verkennen. Lees nu verder over elk van de attracties van Tenerife die u tijdens uw vakantie moet bezoeken.

Begeleide excursies naar de berg Teide

bus excursions costa adeje

De berg Teide is de hoogste top van Spanje en de top die het eiland Tenerife bekroont. Om het te leren kennen bieden wij u verschillende opties:

  • Bus excursie naar Teide en Masca voor een bezoek aan het Teide Nationaal Park en het iconische dorp Masca
  • Bus excursie naar Teide bij nacht om de sterren te observeren
  • 8 uur privé-excursie om de Teide grondig te leren kennen
  • Busreizen naar de Teide en nabijgelegen dorpen om Tenerife beter te leren kennen

Het Nationaal Park Teide is de belangrijkste bezienswaardigheid voor avonturiers op Tenerife. Hier kunt u wandelen tussen rotsen, vulkanische landschappen en genieten van een zeer bijzondere flora en fauna. Wetenschappers van verschillende plaatsen komen het oppervlak verkennen omdat het erg lijkt op het oppervlak van de planeet Mars. Mis de kans niet om door een bijzonder gebied te wandelen dat uit een andere wereld lijkt te zijn meegebracht.

In het park bevindt zich een astrofysisch station dat van groot belang is voor de wetenschap. We hebben het over het Teide observatorium, met uitstekende astronomische kwaliteit. Hier vindt u gespecialiseerde apparatuur voor het observeren en bestuderen van het gedrag van de zon. Naast de zonnetelescopen staat er verschillende apparatuur om de nachtelijke hemel te observeren. Als u ’s nachts komt, kunt u de ruimte observeren en tot 83 van de 88 bestaande sterrenbeelden bewonderen.

Wij nodigen u uit om het park te bezoeken met uw vrienden en familie. Geniet van de vulkanische landschappen en prachtige uitzichten. Vanaf de top van de berg Teide kunt u het hele eiland en enkele naburige eilanden zien. Er is ook een kabelbaan die u naar een hoogte van 3.500 meter brengt. Adem frisse lucht in het park en leg prachtige beelden vast op foto’s.

Busreizen in Vilaflor, Garachico en Masca

Busreizen in Puerto de la Cruz

Nu willen we u vertellen over drie van de populairste plaatsen in de buurt van Teide. Ten eerste hebben we het dorp Masca. Dit is een prachtig dorp in het noordwesten van Tenerife dat bekend staat om zijn vredige sfeer. Het herbergt een grote biodiversiteit en is daarom uitgeroepen tot beschermd gebied voor het behoud van zijn ecosysteem. In Masca vindt u prachtige valleien, bergen en kliffen rond een landelijk dorp met traditionele architectuur. U moet het Masca ravijn bezoeken en de paden ontdekken die u naar de zee leiden. Aan de voet van het ravijn ligt Masca Bay, een prachtig strand dat alleen bereikbaar is per boot of door het ravijn af te dalen. Als u dit prachtige strand wilt bezoeken, hebben we boottochten in Puerto de La Cruz om naar de Masca-baai te gaan, te zwemmen in het water, te snorkelen en onbezorgd te genieten van het leven in zee.

Een ander mooi dorp in het noordwesten van Tenerife is Garachico, dat op u wacht met zijn Canarische tradities en een geschiedenis om u tegen te zeggen. Door de verwoesting die het door een vulkaan heeft ondergaan, heeft het nog steeds zijn traditionele essentie behouden. Daar vindt u goed bewaard gebleven historisch erfgoed. Het uitzichtpunt van Garachico is een verplichte stop op de weg, vanwaar u het dorp Garachico vanuit de hoogte kunt zien en de prachtige Roque in de zee.

Vertrek niet zonder een bezoek aan Vilaflor, het dorp op het hoogste punt van Tenerife. Vanaf hier kun je het hele eiland zien met de Teide piek op de achtergrond. In dit dorp kunt u wandelen door historische straten met veel culturele en artistieke bezienswaardigheden. Ook vindt u hier het beroemde “Paisaje Lunar de Vilaflor”, dit is een prachtige plek met witte kleikegels die doen denken aan het oppervlak van de maan.

Bezoek de moderne steden van Tenerife per bus

In onze lijst van busreizen in Puerto de la Cruz vind je er een die je naar de hoofdstad van het eiland, de stad La Laguna, brengt en ook naar het charmante dorpje Taganana. Met deze bustour willen we u kennis laten maken met beide kanten van het eiland, de stedelijke ontwikkeling en de landelijke tradities.

De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife met een goed bewaard gebleven oude stad. U kunt door de straten wandelen en koloniale huizen en kerken bezoeken. Geniet van de stedelijke ontwikkeling die contrasteert met de historische gebouwen van Tenerife. Deze stad ontvangt veel cruiseschepen, wat haar een grote toeristische betekenis geeft en veel commerciële beweging.

Aan de andere kant hebben we La Laguna, een stad die vanwege haar artistieke, culturele en historische rijkdom is uitgeroepen tot werelderfgoed. De eerste universiteit van de Canarische Eilanden werd hier gesticht, de universiteit van La Laguna, vandaar dat het bekend staat als de universiteitsstad van Tenerife.

La Laguna - Tenerife North (6).min

Nadat we deze steden hebben leren kennen, maken we een wandeling door het landelijke park van Anaga . Het ligt in het noordoosten van Tenerife en ligt in de oudste regio van het eiland. Het is een fantastische natuurlijke omgeving vol bossen en bergen. Er zijn een aantal dorpen die in harmonie leven met de bosrijke omgeving van het park. Een van deze dorpen is Taganana, waar we u tijdens deze fantastische bustour op Tenerife mee naartoe nemen. Maak kennis met zijn tradities en magische landschappen.

Bustocht door de betoverende dorpen van Tenerife

We hebben nog meer voor u te ontdekken op het eiland. Deze keer willen we u vertellen over verschillende dorpen met grote toeristische belangstelling die u moet bezoeken tijdens uw vakantie in Puerto de la Cruz.

Allereerst hebben we La Candelaria. Hier staat de kerk van onze beschermheilige “Virgen de la Candelaria” en daarom is dit het dorp met de meeste religieuze activiteit op het eiland. We hebben ook La Orotava, een andere plaats die een must is op onze busreizen in Tenerife. Het is een prachtig dorp in de uitlopers van de Teide in een betoverende vallei. Geniet van de goed bewaarde Canarische tradities en historische monumenten.

La Orotava - Tenerife (11).min

Een andere stad die u moet bezoeken in het noorden van Tenerife is Erjos, omgeven door bergen en vulkaanlandschappen. Het ligt in het Teno Rural Park en herbergt een levensstijl die perfect is aangepast aan de vulkanische omgeving.

Een andere plaats die u moet bezoeken is Icod de Los Vinos . Hier kunt u genieten van de traditionele straatjes en gehuchten. Maar het populairst is de aanwezigheid van de duizend jaar oude drakenboom. Dit is het oudste exemplaar van de drakenboom ter wereld en u kunt hem bezoeken in Icod de los Vinos.

Tot slot nemen we u mee naarLos Gigantes, met een bijzondere attractie. Hier vindt u de immense kliffen van Los Gigantes, die de westkust van Tenerife een mysterieus karakter geven. De inheemse Guanchen noemden ze “La muralla del Diablo” (De Duivelsmuur). De zee rondom deze kliffen wordt volgehouden met plezierboten die toeristen uit de hele wereld meenemen om te genieten van de rust van de zee, de stranden en verschillende wateractiviteiten. Als u wilt, kunt u de kliffen bezoeken met onze boottochten naar Los Gigantes Tenerife.

Wandel door de velden van Tenerife en proef de wijnen

We hebben bus excursies in Puerto de la Cruz om enkele plantages van het eiland te bezoeken. Wij nemen u mee om in contact te komen met de natuur en de landbouwactiviteit van de streek te leren kennen. We nemen je ook mee naar beroemde wijnhuizen op Tenerife om te leren over het proces van wijn maken. Tot slot kunt u wijnen proeven, hun smaken proeven en uw gehemelte belonen met het beste van de Canarische gastronomie.

Minibusrit naar La Gomera met de veerboot

VIP Excursion La Gomera (14)

We nemen u mee naar het naburige eiland La Gomera. U hoeft niet op Tenerife te blijven, profiteer van de nabijheid van La Gomera om het te bezoeken en de dorpen en toeristische attracties te leren kennen. U kunt kiezen tussen privé en gedeelde excursies voor een persoonlijke ervaring.

Contact en reservering

Als je een van onze bus excursies in Puerto de la Cruz wilt boeken, stuur ons dan een WhatsApp. Bedankt dat u ons vertrouwt. Het is een genoegen u te begeleiden om de meest opvallende hoekjes van Tenerife te leren kennen. Vergeet niet vooraf contact met ons op te nemen, want we krijgen veel aanvragen.

Bus Excursies in Puerto del la Cruz
Wat onze klanten zeggen:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Gerelateerde artikelen:
Stranden in Puerto del la Cruz