Första publicering: februari 13, 2023 |

Bussturer i Puerto de la Cruz

välkommen till Teneriffa! I den här artikeln berättar vi om våra bussturer i Puerto de la Cruz för att lära känna ön. Vi tar dig till de viktigaste turistattraktionerna på Teneriffa. Tack vare vår långa erfarenhet i branschen har vi utmärkta resvägar med våra besökares intressen i åtanke.

Vi berättar om de mest besökta platserna på ön och varför du bör besöka dem under din semester på Teneriffa. För att lösa dina tvivel lämnar vi dig vår WhatsApp, därifrån kommer vi att ge dig några förslag och göra dina bokningar. Vi hoppas att du ska njuta av din vistelse på Teneriffa och ta med dig de bästa minnena hem.

Utflykter med buss från Puerto de la Cruz till de vackraste platserna på Teneriffa

På vår underbara ö hittar du fantastiska stränder, vintergröna skogar, vulkaner, autentiska byar och mycket kanarisk kultur. På bananapalmbay.com är vi specialiserade på båtturer för att njuta av havet och valskådning. För öns inre har vi olika aktiviteter, och bussutflykterna i Puerto de la Cruz är anledningen till den här texten.

Puerto de la Cruz är den första platsen att ta emot turister på Kanarieöarna. Trots den begynnande turistverksamheten har den bevarat sin fiskekaraktär. Njut av de historiska kvarteren och av havsbrisen på strandpromenaden. Staden har blivit erkänd som en plats av nationellt turistintresse eftersom den uppfyller alla villkor för avkoppling och semester.

Vi vet att du vill fortsätta att upptäcka Teneriffa och det är därför vi har skapat den här artikeln. I slutet lämnar vi dig en komplett lista över bussutflykter i Puerto de la Cruz så att du kan utforska Teneriffas alla hörn. Fortsätt nu att läsa om varje attraktion på Teneriffa som du måste besöka under din semester.

Guidade utflykter till Teide-berget

bus excursions costa adeje

Teide är Spaniens högsta topp och den som kröner ön Teneriffa. För att lära känna den erbjuder vi dig olika alternativ:

  • Bussutflykt till Teide och Masca för att besöka nationalparken Teide och den ikoniska byn Masca
  • Bussutflykt till Teide på natten för att observera stjärnorna
  • 8 timmars privat utflykt för att lära känna Teide på djupet
  • Bussturer till Teide och närliggande byar för att lära känna Teneriffa på djupet

Teide nationalpark är det viktigaste intresset för äventyrare på Teneriffa. Här kan du vandra bland klippor, vulkaniska landskap och njuta av en mycket speciell typ av flora och fauna. Forskare från olika platser kommer för att utforska dess yta eftersom den är mycket lik Mars yta. Missa inte chansen att vandra genom ett speciellt område som verkar ha kommit från en annan värld.

I parken finns en astrofysisk station av stor betydelse för vetenskapen. Vi talar om Teide-observatoriet, med utmärkt astronomisk kvalitet. Här finns specialutrustning för att observera och studera solens beteende. Förutom solteleskopen finns här också annan utrustning för att observera natthimlen. Om du kommer på natten kan du observera rymden och beundra upp till 83 av de 88 konstellationer som finns.

Vi bjuder in dig att besöka parken tillsammans med dina vänner och din familj. Njut av de vulkaniska landskapen och de vackra vyerna. Från toppen av berget Teide kan du se hela ön och några grannöar. Det finns också en linbana som tar dig upp till 3 500 meters höjd. Andas frisk luft i parken och fånga vackra bilder i fotografier.

Bussturer i Vilaflor, Garachico och Masca

Bussturer i Puerto de la Cruz

Nu vill vi berätta om tre av de mest populära städerna i närheten av Teide. För det första har vi byn Masca. Detta är en vacker by i nordvästra Teneriffa som är känd för sin lugna atmosfär. Här finns en stor biologisk mångfald och därför har den förklarats som ett skyddat område för att bevara ekosystemet. I Masca hittar du vackra dalar, berg och klippor runt en by på landsbygden med traditionell arkitektur. Du måste besöka Masca-ravinen och upptäcka dess stigar som leder dig till havet. Precis vid foten av ravinen ligger Masca Bay, en vacker strand som man bara kan nå med båt eller genom att gå ner i ravinen. Om du vill besöka denna vackra strand kan du åka båt till Masca Bay i Puerto de La Cruz, simma i vattnet, snorkla och njuta av livet i havet utan bekymmer.

En annan vacker by i nordvästra Teneriffa är Garachico , som väntar på dig med sina kanariska traditioner och en historia att berätta. På grund av den förstörelse som vulkanen orsakade har den fortfarande kvar sin traditionella karaktär. Där hittar du ett välbevarat historiskt arv. Utsiktsplatsen Garachico är ett obligatoriskt stopp på vägen, där du kan se byn Garachico från höjden och dess vackra Roque i havet.

Åk inte utan att besöka Vilaflor, byn på Teneriffas högsta punkt. Härifrån kan du se hela ön med Teide-toppen i bakgrunden. I byn kan du promenera genom historiska gator med många platser av kulturellt och konstnärligt intresse. Här finns också den berömda ”Paisaje Lunar de Vilaflor”, en vacker plats med vita lerkottar som påminner om månens yta.

Besök Teneriffas moderna städer med buss

I vår lista över bussturer i Puerto de la Cruz hittar du en som tar dig till öns huvudstad, La Laguna, och även till den charmiga byn Taganana. Med den här bussresan vill vi presentera öns båda sidor, dess stadsutveckling och dess landsbygdstraditioner.

Teneriffas huvudstad är Santa Cruz de Tenerife med en välbevarad gammal stad. Du kan strosa genom gatorna och besöka koloniala hus och kyrkor. Njut av den urbana utvecklingen som står i kontrast till Teneriffas historiska byggnader. Staden tar emot många kryssningsfartyg, vilket ger den en stor betydelse för turismen och en stor kommersiell rörelse.

Å andra sidan har vi La Laguna, en stad som har förklarats som världsarv på grund av sin konstnärliga, kulturella och historiska rikedom. Här grundades det första universitetet på Kanarieöarna, universitetet i La Laguna, och därför kallas staden Teneriffa för Teneriffas universitetsstad.

La Laguna - Tenerife North (6).min

Efter att ha bekantat oss med dessa städer kommer vi att ta en promenad genom Anagas landsbygdspark . Den ligger i nordöstra delen av Teneriffa och är belägen i öns äldsta region. Det är en fantastisk natur med skog och berg. Det finns ett antal byar som lever i harmoni med parkens skogsmiljö. En av dessa byar är Taganana, som vi kommer att ta dig till på denna fantastiska busstur på Teneriffa. Lär känna dess traditioner och magiska landskap.

Busstur till Teneriffas förtrollade byar

Vi har mer att upptäcka på ön. Den här gången vill vi berätta om olika byar med stort turistintresse som du bör besöka under din semester i Puerto de la Cruz.

Först och främst har vi La Candelaria. Här finns kyrkan för vårt skyddshelgon ”Virgen de la Candelaria” och därför är det den by som har mest religiös aktivitet på ön. Vi har också La Orotava , en annan plats som är ett måste på våra bussturer på Teneriffa. Det är en vacker by i Teides utlöpare i en förtrollad dal. Njut av de välbevarade kanariska traditionerna och de historiska monumenten.

La Orotava - Tenerife (11).min

En annan stad du bör besöka i norra Teneriffa är Erjos, som är omgiven av berg och vulkaniska landskap. Det ligger i Teno Rural Park och är hem för en livsstil som är perfekt anpassad till den vulkaniska miljön.

En annan plats du bör besöka är Icod de Los Vinos . Här kan du njuta av de traditionella gatorna och byarna. Men det som gör den mest populär är det tusenåriga drakträdet. Detta är världens äldsta exemplar av drakträd och du kan besöka det i Icod de los Vinos.

Slutligen tar vi dig tillLos Gigantes, med en unik attraktion. Här hittar du de enorma Los Gigantes-klipporna som ger Teneriffas västkust en mystisk karaktär. De inhemska guancherna döpte dem till ”La muralla del Diablo” (Djävulens mur). Havet som omger dessa klippor är fullt av fritidsbåtar som tar turister från hela världen för att njuta av havets lugn, stränderna och olika vattenaktiviteter. Om du vill kan du besöka klipporna med våra båtturer till Los Gigantes Teneriffa.

Promenera genom Teneriffas fält och smaka på Teneriffas viner

Vi har bussutflykter i Puerto de la Cruz för att besöka några av öns plantager. Vi tar med dig till naturen och låter dig lära känna regionens jordbruksverksamhet. Vi tar dig också med till berömda vingårdar på Teneriffa för att lära dig mer om vinframställningsprocessen. Slutligen kan du smaka på viner, njuta av deras smak och belöna din smak med det bästa av den kanariska gastronomin.

Minibussresa till La Gomera med färja

VIP Excursion La Gomera (14)

Vi tar med dig till grannön La Gomera. Du behöver inte stanna på Teneriffa, utan kan utnyttja närheten till La Gomera för att besöka den och lära känna dess byar och turistattraktioner. Du kan välja mellan privata och delade utflykter för att få en personlig upplevelse.

Kontakt och bokning

Om du vill boka någon av våra bussutflykter i Puerto de la Cruz är det bara att skicka oss en WhatsApp. Tack för att du litar på oss. Det är ett nöje att få följa med dig och lära känna Teneriffas mest fantastiska hörn. Kom ihåg att kontakta oss i förväg eftersom vi får många förfrågningar.

Bussutflykter i Puerto del la Cruz
Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!
Relaterade artiklar:
Stränder i Puerto del la Cruz