Val- och delfinskådning från Puerto de la Cruz med transport

Val- och delfinskådning från Puerto de la Cruz med transport

Guide

Vårt företag har specialiserat sig på valskådningsutflykter från Puerto de la Cruz och andra områden på Teneriffa. Vi bjuder in dig att njuta av denna fantastiska aktivitet under din semester på ön. Vi erbjuder dig fantastiska utflykter med transport inkluderad i olika områden på Teneriffa på begäran.

På vår webbplats hittar du också olika båtar för att tillbringa en fantastisk dag till havs. Vi erbjuder dig båtar, yachter, segelbåtar, katamaraner och andra båtar. Ta med dig dina vänner och din familj för att fira viktiga händelser till havs.

Val- och delfinskådning från Puerto de la Cruz

Under den här aktiviteten kan du se och lära känna Teneriffas marina fauna på nära håll i deras naturliga miljö. Det är en fantastisk och mycket givande upplevelse. Våra båtar är säkra för miljön och valarna.

Vi har kaptener med lång erfarenhet som erbjuder denna tjänst. De känner mycket väl till Teneriffas vikar och de bästa platserna för valskådning.

Som vi alla vet är Teneriffa en av de bästa platserna i världen för att se valar, delfiner och andra valar. Vi kan inte garantera att du kommer att se många havsdjur men vi vet att det finns en god chans att se dem. I vattnen mellan Teneriffa och ön La Gomera koncentreras olika arter av valar året runt.

Vi uppmanar dig att observera dem med respekt och beundra deras skönhet. Du kan ta fotografier, spela in videor och helt enkelt njuta av ögonblicket. Det du inte får göra är att simma med delfinerna och andra djur, du får inte kasta skräp i vattnet och inte heller göra höga ljud som kan skrämma dem.

Ta med din partner på en romantisk utflykt, välsignad av havet och glädjen över valarna nära båten. Det är också ett utmärkt tillfälle att överraska barnen, som tycker mycket om den här aktiviteten.

Vad kan du göra under val- och delfinskådningen?

 los-gigantes-tenerife-spain
Vi vet att det är en fantastisk aktivitet i sig att titta på dessa vackra djur, men du kan också njuta av andra aktiviteter under båtturerna i Puerto de La Cruz. Vi bjuder in dig att boka en utflykt för val- och delfinskådning som också ger dig möjlighet att:

 • Slappna av på båten.
 • Sola i solen
 • Beundra utsikten
 • Dela med familj, vänner och partner.
 • Beundra Los Gigantes-klipporna
 • Friska upp dig och bada på en av Teneriffas stränder.

Du kan boka våra båtturer med olika varaktighet. De längre resorna inkluderar ett besök till Los Gigantes klippor, ett majestätiskt naturmonument som du inte får missa. Dessa enorma väggar reser sig över Teneriffas kust till en genomsnittlig höjd av 500 meter. Undervattensdykare kan också simma nära deras fundament, som kan ses på upp till 30 meters djup.

En annan sevärdhet som du inte får missa är Mascabukten. Detta är en ikonisk liten strand på Teneriffa. Den ligger på klipporna och kan bara nås med båt eller till fots. Där hittar du en behaglig naturmiljö som inbjuder till avkoppling. Om du vill boka en båttur som inkluderar dessa punkter är det bara att skriva till oss på WhatsApp så hjälper vi dig gärna att välja den mest lämpliga aktiviteten för dig.

Valar som du kan se på Teneriffa

I det här avsnittet vill vi berätta om några av de valarter som du kan se under båtturerna för valskådning.

Flasknosdelfin (Tursiops truncatus)

Full HD - shortbeaked-common-dolphin-delphinus-delphis-malaga-spain (1)
Detta är den mest kända delfinarten i Teneriffas vatten. Den kan hittas mycket nära kusten och simmar i grupper om 20-30 individer. De når en storlek på 3 meter när de är fullvuxna och cirka 2,7 meter i genomsnitt under den tidiga vuxenåldern. Du kan se dem året runt i vissa områden på Teneriffas sydvästkust.

Grindval (Globicephala macrorinchus)

Full HD - pilot-whale-globicephala-melas-atlantic-ocean
Även känd som grindval. Det är en art som tillhör familjen dolphinidae, men tillhör benämningen val på grund av sin storlek. Det är en tandad val som kan vara mer än 5 meter lång och väga mer än 2 ton. Den förekommer året runt på Teneriffa.

Förutom dessa valarter finns det på Teneriffa även andra arter under vissa tider på året. Det är också en del av andra valars vandringsrutt, så du kan också se dem om du åker vid rätt tidpunkt. I följande lista visar vi dig några av de delfiner eller valar som du kan se på Teneriffa:

 • Finval
 • Brydeval
 • Nordlig finval
 • Randig delfin
 • Frasers delfin
 • Späckhuggare
 • Rissos delfin
 • Spermaval
 • Pygmatisk kaskelot
 • bland annat

Privat utflykt för val- och delfinskådning i Puerto de la Cruz

Nedan hittar du en översikt över våra privata båtturer som finns tillgängliga i Puerto de la Cruz. I slutet av texten hittar du den fullständiga listan över aktiviteter. När du klickar på varje enskild aktivitet ser du mer information och bokningsformuläret.

Charter av motorbåt för valskådning med Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot

Detta är en imponerande motorbåt med en kapacitet på 12 personer som gör att du kan njuta av havet i bekvämlighet. Vi avgår från hamnen i Puerto Colon till de lämpligaste områdena för att se Teneriffas valar och delfiner. Efter att ha njutit av havsdjuren ankrar båten för att alla ska kunna gå ner för att bada och snorkla.

Neptuno Private Boat Charter för grupper

Neptuno Tenerife Private Boat Charter
Med den här underbara båten för upp till 22 gäster kommer du att glömma alla problem. Njut av en oförglömlig dag i vattnen på Teneriffa södra. Du kommer att kunna se valar på nära håll i deras naturliga miljö. Efter att ha uppskattat delfinernas skönhet styr båten mot en vik där du kan simma och snorkla.

Privat båtcharter för valskådning med Galatea

Sailing Boat Charter in Tenerife Galatea
Hyr denna sensationella segelbåt för upp till 7 passagerare just nu. Kom och njut av ett fascinerande äventyr för att se valar och delfiner i sin naturliga miljö. Fira med dina vänner och din familj i Atlanten med exklusivitet. Båten anländer mycket nära de platser där valarna passerar, så du kommer att kunna se och höra dem. Efter observationen kan ni svalka er i en vacker vik. Snorkelutrustning, drycker och snacks ingår.

Delade utflykter för att se delfiner och valar från Puerto de la Cruz

Nedan finns en lista över utflykter och båtar som är tillgängliga för val- och delfinskådning från Puerto de la Cruz.

Val- och delfinskådning på Teneriffa med Freebird

catamaran tour with freebird to los gigantes
Vi erbjuder dig denna fantastiska utflykt med upphämtning från de viktigaste hotellen i Puerto de La Cruz. Med en varaktighet på 4 och en halv timme kommer du att kunna dela med dig av Teneriffas valar från Puerto de la Cruz.

Slappna av under denna fridfulla havsutflykt där du också kan besöka Los Gigantes klippor och Masca Bay. Båten styr mot de områden där det är mest troligt att valskådning sker för en lyckad valskådningsresa.

Turen inkluderar en promenad längs Los Gigantes-klipporna för att beundra deras storslagenhet och sedan ett stopp vid Masca Bay för ett uppfriskande dopp. Därefter avnjuter vi en utsökt lunch och återvänder slutligen till hamnen. Njut tillsammans med dina vänner och din familj av en rolig dag till havs med valar och delfiner.

Valskådningsutflykt på Teneriffa med Royal Dolphin från Puerto de la Cruz

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)
Vi bjuder in dig att gå ombord på Royal Dolphin, en fantastisk stor katamaran för att fira med vännerna och ha roligt. Om du befinner dig i Puerto de la Cruz är den här aktiviteten något för dig.

Med en varaktighet på 4,5 timmar erbjuder Royal Dolphin dig en rolig och trevlig utflykt för att se valar och delfiner på Teneriffa. Med den här båten blir upplevelsen roligare och lämnar oss med de bästa minnena. Båten är utrustad med undervattensfönster i golvet, genom vilka du kan se djuren simma fridfullt under havet.

Båten är också utrustad med undervattenskameror som spelar in vackra videor av undervattensaktiviteten som projiceras ombord. Genom tv-apparaterna kan du njuta av djurens avslappnade och lugna tempo när de närmar sig båten.

Efter observationen styr båten mot Los Gigantes-klipporna, som kommer att imponera på dig med sin stora storlek och höjd. Sedan anländer vi till Masca Bay för att bada och leka på stranden med vänner. Turen avslutas med en utsökt lunchbuffé innan vi återvänder till hamnen.

Den här aktiviteten erbjuder upphämtning i Puerto de La Cruz, allt du behöver göra är att skriva till oss på vår WhatsApp för att kontrollera tillgängligheten av transfern enligt den plats där du bor.

Maxicat-katamaranutflykt till jättarna

Med den här 5 timmar långa aktiviteten kan du se delfiner och valar från Puerto de la Cruz. Vi erbjuder transfern på begäran, kom ihåg att skriva till oss på WhatsApp i förväg för att göra dina bokningar.

maxicat catamaran tenerife
Under den här utflykten kommer du att kunna se öns charmigaste marina djur på nära håll. I området nära La Gomera finns det många delfiner och valar som ofta kommer till båtarna för att säga hej.

Efter observationen styr Maxicat mot Mascabukten så att alla kan svalka sig i havet. Atlantens vatten väntar på att du ska få njuta av en sensationell dag. Du kan sola, leka i sanden, simma och snorkla. Du kommer att tillbringa en fantastisk dag med din familj och dina bästa vänner.

Transport

Vi erbjuder upphämtning från olika platser i Puerto de La Cruz. För att ge dig mer information kan du kontakta oss redan nu på vår WhatsApp för att kontrollera tillgängligheten av transfer enligt den plats där du bor.

Vi inbjuder dig att boka våra valskådningsaktiviteter från Puerto de la Cruz. Vi har allt du behöver för att njuta av upplevelsen. Vi har förstklassiga båtar, erfarna kaptener och resvägar som är anpassade till våra kunders smak. Lämna allt i våra händer. Vi ställer vår WhatsApp till ditt förfogande för att låta oss veta dina tvivel och för att göra dina bokningar. I listan i slutet av texten visar vi dig en mer specifik detalj av våra aktiviteter och när du går in på varje aktivitet hittar du allt de erbjuder tillsammans med ett kontaktformulär för din bokning. Vi väntar på att du ska få njuta av en magisk upplevelse under din semester på Teneriffa.

 

Valskådning i Puerto del la Cruz
Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Relaterade artiklar:
Stränder i Puerto del la Cruz