Saker att göra i Puerto de la Cruz

Saker att göra i Puerto de la Cruz

Saker att göra i Puerto de la Cruz
Ta reda på de bästa sakerna du kan göra i eller från Puerto de la Cruz. Vi värdesätter din tid, så här har vi valt ut de mest populära och ledande utflykterna och aktiviteterna, som kommer att få dig att älska denna fantastiska ö och hålla dig underhållen under din semester på Teneriffa. Vi är de lokala experterna med mer än 5 års erfarenhet på marknaden, så var säker på att alla saker att göra som vi nämner här är värda din uppmärksamhet.

Låt oss inte slösa en sekund till och börja utforska alla fantastiska saker du kan göra i eller från Puerto de la Cruz.

Buy the way, den fullständiga listan över alla turer, utflykter och aktiviteter från Puerto de la Cruz hittar du nedanför vår guide.

Om du redan har valt att tillbringa din semester i denna fantastiska semesterort vill du förmodligen veta vad som är de viktigaste sevärdheterna, de första och viktigaste sakerna att göra i och runt Puerto de la Cruz. Här får du svaren. Och kom ihåg att dessa saker att göra passar alla typer av semesterfirare: familjer, par, grupper av vänner. Alla är dessutom barnvänliga. Så de är verkligen de mest populära och rekommenderade.

 

Gå till Besök berget Teide. Den här punkten är faktiskt lika viktig oavsett om du bor i Puerto de la Cruz eller någon annan ort på Teneriffa. Bara för att Teide är en av de mest sevärda platserna på Teneriffa. Den ryggradslösa och hjärtskärande panoramautsikten, Spaniens högsta berg och berömda nationalpark som förklarats som UNESCO:s världsarv kommer inte att låta dig vara likgiltig.

Hos oss har du 2 alternativ för att besöka berget Teide från Puerto de La Cruz: halvdagstur eller heldagstur Teide-Masca.

Anaga är en annan plats som du inte får missa att besöka från Puerto de la Cruz. Uråldrig laurisilva-regnskog får dig att glömma att du lever på 2000-talet.

För att besöka Anaga erbjuder vi en bussutflykt från Puerto de la Cruz, som även tar dig till La Laguna och Santa Cruz de Tenerife, så att du får en chans att lära känna lite kanarisk historia och kultur.

Denna enorma klippa är ytterligare en skatt i den natur som Teneriffa har att erbjuda sina gäster. Det enklaste sättet att besöka dem från Puerto de la Cruz är med en båttur. Detta alternativ är också det bästa om du vill få en riktigt hisnande upplevelse eftersom den bästa utsikten till klipporna får du från havet.

Även om den varma solen och havet förmodligen är de främsta skälen till att du stannar i Puerto de la Cruz räcker de inte för att hålla dig underhållen under hela semesterperioden. Här är några roliga aktiviteter som definitivt kommer att bidra till att variera din semester i Puerto de la Cruz.

Gå och titta på valar eller delfiner. Den här aktiviteten är perfekt för alla typer av personer och åldrar. Ingen kommer att vara likgiltig inför att se dessa vackra och graciösa valar leka i sin naturliga miljö. Du kan titta på valar och delfiner under hela året eftersom de bor permanent i Teneriffas vatten. De vanligaste arterna är flasknosdelfinen och grindvalen. Förutom att träffa valar och delfiner får du en avkopplande och trevlig tid ombord, simma och snorkla. Alla båtturer utgår från södra Teneriffa, men vi erbjuder några alternativ med upphämtning från Puerto de la Cruz, till exempel katamaranen Royal Delfin.

Valskådning från Costa Adeje ger fler alternativ när det gäller val av båt och turer. Om du har en bil kan det också vara ett alternativ för dig.

Åk till Siam Park eller Loro Parque. Båda är en av de mest besökta platserna på Teneriffa och kommer att vara ett bra alternativ om du kommer med barn.

Loro Park har den största samlingen av papegojor, den största pingvinutställningen, många olika shower och andra imponerande saker. Siam park garanterar en fantastisk tid för både vuxna och barn.

Res tillbaka till medeltiden på Castillo de San Miguel och titta på riddarstrider. Detta är en utmärkt familjevänlig aktivitet.

Låt oss berätta att vi erbjuder många andra roliga saker att göra och aktiviteter från södra Teneriffa. Så om du har en bil eller kan komma till söder med bussen, kolla in våra alternativ för saker att göra i Costa Adeje.

 

Förutom alla de nämnda utflykterna och aktiviteterna erbjuder Puerto de la Cruz självt många saker att göra. Ta dig tid att promenera i den historiska stadskärnan. Det är ett bra exempel på autentisk kanarisk arkitektur och du kommer att njuta av att utforska dess vackra smala gator med färgglada hus. Ta en chill i skuggan av träden på Plaza Charco. Om du blir hungrig finns det många kaféer och restauranger med kanarisk, spansk, italiensk och internationell kusin.

Och naturligtvis, vilken semester kan vara utan en strand. I närheten av Loro Park hittar du den vackra svarta sandstranden – Playa Jardin.

Puerto de la Cruz är den mest kända semesterorten på norra Teneriffa. Det är favorit semestermålet för många turister, främst européer som besöker Teneriffa för de vackra landskapen, fantastiska stränder med naturlig svart sand och det milda klimatet.

Den närmaste flygplatsen till Puerto de la Cruz är den norra flygplatsen Los Rodeos. Det tar 25-30 minuter att ta sig till din plats därifrån med kollektivbuss eller taxi. När det gäller boende kan du i Puerto de la Cruz hitta både de mest lyxiga hotellen och prisvärda lägenheter.

Klimatet här är milt under hela året, dock mindre torrt än på södra Teneriffa.

Båtturer i Puerto del la Cruz

Öutflykt i Puerto del la Cruz

Rekommenderade saker att göra i Puerto del la Cruz

Temaparker i Puerto del la Cruz

Relaterade artiklar:

Puerto de la Cruz är den största orten på norra Teneriffa. Många semesterfirare från...