Saker att göra på Teneriffa

Saker att göra på Teneriffa

Teneriffa är den mest besökta ön från hela Kanarieöarna. Om du är en av de lyckliga besökarna som kommer för att njuta av semestrar på ön Teneriffa, har du förmodligen redan frågat dig själv saker som: Vad ska du göra, eller vad som är möjligt och värt att göra på Teneriffa.

Det är inte lätt att hitta svaret på ett enkelt sätt, för alla är lite annorlunda i sina egna preferenser. Nyckeln till att njuta av en fantastisk semester är inte pengarna utan den tid du ägnar åt att planera din semester med din familj eller vänner.

Den goda nyheten för dig är att på Bananapalmbay.com gör vi det enkelt för dig. Vi erbjuder mer än 49 olika utflykter och saker att göra på Teneriffa. Varje utflykt / aktivitet har handplockats av vårt team.

Här hittar du vår lista över alla saker vi erbjuder att göra på Teneriffa. Välj bara rätt utflykt eller aktivitet och få ut det mesta av din semester på Teneriffa!
För att göra en bokningsförfrågan fyller du bara i bokningsformuläret som finns på sidan för beskrivning av utflykten längst ner eller kontaktar oss via WhatsApp

På Teneriffa har du ett par saker som du inte får missa. En av dem är det högsta berget och vulkanen i Spanien. Det majestätiska berget Teide och Teide National Park, som finns på UNESCO: s världsarvslista, kan du besöka med en av våra bussturer. Vi erbjuder två olika utflykter till Mount Teide: en halvdagstur till Mount Teide med tid att besöka toppen med linbanan.

Ett annat alternativ är en heldagstur Teide – Masca – Icod – Garachico, som också gör det möjligt att besöka några andra viktiga delar av Teneriffa, till exempel avlägsen pittoresk by Masca, som bland annat kommer att erbjuda dig ett av de mest spektakulära bergen utsikt på Teneriffa. Med denna turné kommer du också att besöka Icod de los Vinos, med dess tusenåriga drageträd och den gamla handelshamnen Garachico, förstörd av vulkanutbrott.

Lär känna två huvudstäder på Teneriffa, den gamla San Cristobal de La Laguna och den nuvarande Santa Cruz de Tenerife.
Du kommer att se exemplen på kanarisk arkitektur och känna den autentiska atmosfären.

Även om det inte är något att göra direkt på Teneriffa, kan du ändå göra det. Vi erbjuder dig möjligheten att besöka ön La Gomera som har besökt av Christopher Columbus. Ja den som upptäckte Amerika. Förutom den berömda besökaren är ön också känd med nationalparken Garajonay (ett annat exempel på laurisilvaskogen) och till och med det lokala visselpipsspråket, som lokalbefolkningen gärna kan visa dig under middagen i den typiska kanariska restaurangen.

Om du letar efter något riktigt aktivt och dynamiskt bör du med säkerhet prova en jetski-tur i 1, 2 eller 3 timmar. Du får massor av kul och uppfriskning.

Förutom Jet Ski har vi många andra uppfriskande och utmanande vattensporter på Teneriffa.

Njut av fågelperspektivet på södra delen av Teneriffa och den oförglömliga flygkänslan. Denna aktivitet kommer du att göra i Tandem med en kvalificerad skärmflygningsinstruktör, så oroa dig inte om du inte har någon tidigare erfarenhet.

Undervattensdelen av Teneriffa är också värt att upptäckas. Om du har tidigare erfarenhet, kolla in våra paket och upptäck de bästa platserna för dykning. Eller om du aldrig har provat dykning tidigare har vi en speciell provdykaktivitet så att du kan få din första dykupplevelse på Teneriffa. Och naturligtvis kan du göra en certifierad PADI-kurs.

En annan mycket rekommenderad aktivitet är att göra val- och delfinsafari på en 2, 3 eller 4,5 timmars Teneriffa båtturer från Costa Adeje. Typ av båt och varaktighet beror på ditt val. Bara för att meddela dig, om du väljer 4,5-turnén kan du också besöka spektakulära Los Gigantes-klippor, de gigantiska formationerna, som växer upp till 600-800 meter direkt från havet.

Om du vill ha en riktigt speciell minnesvärd tid på din semester på Teneriffa? Eller har du ett speciellt tillfälle att fira, som ett bröllopsförslag eller födelsedagsfest? Då är det bästa att göra att hyra en båt med kaptenen och göra en stadga. Du kan också välja typ av båt och varaktighet.

Båtcharter i Teneriffa

Båtturer i Teneriffa

Dykning i Teneriffa

Fiskecharter i Teneriffa

Jet ski i Teneriffa

Öutflykt i Teneriffa

Quad Bike Safaris i Teneriffa

Temaparker i Teneriffa

Valskådning i Teneriffa

Vandring i Teneriffa

Vattensporter i Teneriffa

Relaterade artiklar:

Du ska passera din semester i Costa Adeje och letar efter saker att göra? Då kom du...
Letar du efter öturer på Teneriffa? Håll dig uppdaterad! Hos oss kan du göra de...
Inte allt som Teneriffa har att erbjuda är tillgängligt med fötter. Det finns några...
Playa de las Americas (eller helt enkelt Las Americas) är orten i södra Teneriffa,...
Playa de las Americas är den perfekta platsen att bo på Teneriffa, om du vill göra...