Saker att göra på Teneriffa

Saker att göra på Teneriffa

Guide

I det här inlägget vill vi visa dig allt du kan göra på Teneriffa under din semester. På Teneriffa, den mest besökta ön på Kanarieöarna, hittar du strålande stränder, rik gastronomi, kultur, utomhussporter, vandringar, nöjesparker, underhållning och mycket mer. Här hittar du ett brett utbud av aktiviteter för sightseeing, ekoturism, avkoppling och extrema äventyr.

På Bananapalmbay.com har vi allt du söker på Teneriffa. Bläddra bland de olika aktiviteterna för att få ditt livs bästa semester. Vi presenterar allt du kan göra på Teneriffa för att njuta av dess stränder, förtrollade byar och naturlandskap.

Vad man kan göra på Teneriffa södra

Playa Troya - Costa Adeje Beach (5)

Om du bor på den här sidan av ön har du nära till gyllene sandstränder, förtrollade byar och massor av fritidsaktiviteter. De sydliga badorterna Costa Adeje, Playa Las Américas och Los Cristianos sticker ut. Njut av ett strandparadis med exklusiva hotell och semesterorter.

Här är stränderna långa med gyllene sand och kristallklart vatten. Det här är den säkraste delen att besöka med barn på grund av sina stränder med lugna vågor och all service för badande. Mot Las Americas hittar du också nattliv och feststämning.

Vad man kan göra på Teneriffa norra

Anaga Tenerife

I norra delen av ön hittar du gamla skogar, byar och klippor. Glöm inte att besöka Anagaparken med sina många vandringsleder och spektakulära landskap.

På den här sidan rekommenderar vi att du besöker Playa El Bollullo, Playa de Benijo och Playa de Los Guíos. Detta är vilda stränder med starka vågor, perfekta för surfare. Här kan du paddla kajak, se valar och beundra Los Gigantes enorma vidd.

Komplett guide till de bästa sakerna att göra på Teneriffa

Kom ihåg att du kan komma när som helst på året eftersom vi har fantastiskt väder och solsken större delen av året. Du kommer alltid att hitta alla platser som är öppna och alla aktiviteter som finns tillgängliga.

Om du vill boka en aktivitet fyller du i kontaktformuläret som bifogas beskrivningen av aktiviteten. Du hittar alla tillgängliga aktiviteter längst ner i detta inlägg. Du kan också kontakta oss via WhatsApp för att reda ut tveksamheter eller för att ge dig råd om vilka utflykter och aktiviteter som passar dig bäst.

Segling på Teneriffa

mallorca boat charter luxury (1)22

Teneriffa är en otrolig ö med kultur, historia, gastronomi och massor av nöjen. Men det som mest lockar turisterna är att segla i dess vatten och tillbringa en annorlunda dag på en båt. Vi har båtturer för alla smaker. Du väljer själv varaktighet och typ av båt. Välj mellan katamaraner, segelbåtar, yachter och mycket mer.

Välj en privat båtuthyrning för en spektakulär dag ute i sällskap med dina nära och kära och ingen annan. Vi har också båtturer för grupper där ni kan njuta av havet och olika aktiviteter ombord. Om du har ett båtkort kan du hyra en båt för att köra den själv. Om du inte har något körkort kan du hyra en båt med skeppare eller hyra en liten båt för två eller tre personer.

Beroende på vilken typ av båttur du väljer kan du:

 • Ligga i solen på båtens soldäck.
 • Dela en trevlig pratstund med dina vänner under markisen eller koppla av medan du beundrar utsikten över ön.
 • Fiska och grilla färsk fisk
 • Dykning och snorkling
 • Hoppa i vattnet för att svalka dig
 • Lägg ankar i en vik för att leka i sanden och njuta av stranden.
 • Fira speciella händelser som födelsedagar, årsdagar, svensexor, möhippor, frierier och mycket mer.
 • Besök de majestätiska Los Gigantes-klipporna.

Delfin- och valskådning på Teneriffa

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)

Med en båtcharter på Teneriffa kan du också nå de områden där flasknosdelfiner, grindvalar och andra marina arter passerar förbi. Dessa vänliga djur är vana vid båtar så de närmar sig med förtroende. Ta med kameran för att fånga deras charmiga simning och roliga piruetter. Barnen tycker mest om den här aktiviteten.

Vatten- och landaktiviteter på Teneriffa

Parascending in Tenerife South

Det här är en dynamisk aktivitet för de äventyrslystna. Svalka dig i Atlantens kristallklara vatten och ha kul med dina vänner.

 • Jetski: Hyr en jetski för att njuta av ett extremt äventyr. Du kan åka ensam eller i sällskap. Nå höga hastigheter och njut av känslan av att segla över Atlanten.
 • Parascending: sväva upp i luften medan du är fäst vid en båt. Det här är en fantastisk aktivitet att fira med vänner. Massor av adrenalin, skratt och skoj.
 • Dykning på Teneriffa: Lär känna havsbotten och dela med dig av de färgglada fiskarna, sköldpaddorna och andra arter i området. Om du har tidigare erfarenhet kan du kolla in våra paket och upptäcka de bästa platserna att dyka på. Vi har Try Dive-aktiviteter för nybörjare och förstagångsdykare. Om du vill förbereda dig på en högre nivå kan du kolla in våra PADI-certifierade kurser.
 • Surfing: Inom utbudet av saker att göra på Teneriffa är detta ett av de mest populära alternativen. Här finns ett riktigt paradis för surfare, med många spots och fantastiska vågor. Surfare föredrar de södra stränderna på vintern och de norra stränderna på sommaren. Du kan också ägna dig åt paddelsurfing, bodyboarding, kitesurfing eller vindsurfing.
 • Paragliding: Du kommer att känna dig som en fågel som flyger över Teneriffa. Njut av unika vyer över ön som du bara kan beundra från luften. Oroa dig inte om du inte har någon erfarenhet, du får sällskap av en expertinstruktör som tar hand om varje detalj och guidar dig genom resan.
 • Buggysafari och jeepsafari: Detta är dynamiska aktiviteter där du kör en buggy genom öns mest fantastiska stigar. Känn vinden i ansiktet när du kör i hög hastighet. Upplevelsen är säker, du får säkerhetsinstruktioner vid starten. Efter turen kan ni koppla av på gårdarna, dela med djuren och smaka på ostar och viner från Teneriffa.

Utflykter runt ön

Vi har olika rutter och turer för att lära känna Teneriffas mest emblematiska platser. Du kan hyra grupputflykter eller privata turer för att njuta av varje äventyr på ett exklusivt sätt.

Utflykt till Teide på dagen med tid för att besöka linbanan

Private Trekking Teide with Permision (3)

Om du letar efter saker att göra på Teneriffa får du inte missa ett besök på Spaniens mest emblematiska vulkan. Teide är en stor vulkan med Spaniens högsta topp. Den ligger i nationalparken Teide, som är ett av UNESCO:s världsarv.

Utflykt för att beundra natthimlen och stjärnorna

Teide by Night Tenerife (4)

Detta är en fantastisk aktivitet för par eller vänner som vill tillbringa en natt under stjärnorna. Om du hyr teleskoptjänsten kan du observera stjärnbilderna och stjärnorna i detalj.

Heldagsutflykt till Teide, Masca, Icod och Garachico

Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

I Masca kan du njuta av öns mest otroliga bergsutsikt. Lär känna Icod de los Vinos och dess stora gamla drakenträd. I Garachico kan du beundra den gamla handelshamnen Garachico, som förstördes av vulkanutbrottet.

Utflykter till det gamla San Cristóbal de La Laguna och det nuvarande Santa Cruz de Tenerife

La Laguna - Tenerife North (10).min

I dessa gåtfulla städer kan du beundra kanarisk arkitektur och känna dig som om du har rest tillbaka i tiden. Strosa runt i Santa Cruz de Tenerife, smaka på dess smaker på de olika restaurangerna och köp vackra presenter i de olika butikerna. San Cristóbal de La Laguna erbjuder en fräsch och vänlig atmosfär genom sina gator och sin historiska stadskärna, som är ett världsarv.

Guidade utflykter till Teneriffas vingårdar med vinprovning

Lär känna platsen där frukten till världens bästa viner skördas. Under utflykten får du lära känna plantagerna och du kommer att kunna delta i en vinprovning från vilken du kommer att gå extatisk därifrån.

Utflykter till ön La Gomera från Teneriffa

VIP Excursion La Gomera (14)

Om du är på Teneriffa och har tillräckligt med tid bjuder vi in dig att besöka La Gomera. Den här ön besöktes av självaste Christofer Columbus. Den har också en vacker lauriskog i nationalparken Garajonay. Där kan du smaka på saftiga rätter som representerar den kanariska gastronomin.

Det finns så många saker att göra på Teneriffa att du behöver flera dagar för att lära känna varje hörn, smaka på dess gastronomi och känna adrenalinet från dess extrema aktiviteter. Om du vill veta mer om alla utflykter som finns tillgängliga, se listan över aktiviteter i slutet av texten.

Temaparker på Teneriffa

Siam Park, Water Park in Tenerife South

Vi bjuder in dig till de olika parkerna på Teneriffa med en mängd olika aktiviteter för barn, tonåringar och vuxna. Här är de bästa parkerna på ön för en fantastisk utflykt.

 • Siam Park: är en vattenpark full av simbassänger och fantastiska attraktioner för hela familjen. Att besöka den här parken är en av de aktiviteter som måste göras på Teneriffa i alla planer. Här kommer du att uppleva maximal spänning under din semester.

Siam Park, Water Park in Tenerife South

 • Loro Park: en av de mest besökta platserna på Teneriffa. De har världens största papegojutställning och shower med delfiner, späckhuggare och sjölejon.
 • Monkey Park: Det är en naturlig miljö där olika arter av apor lever tillsammans i frihet. Du kan ta bilder med dem och ge dem frukt att äta. Aporna är mycket lekfulla och kommer att få dig att tillbringa en mycket rolig dag. Här hittar du också vackra fåglar och en fin kaktusträdgård.
 • Kamelparken: Besök denna fantastiska gård där du kan ta en tur på kamel. Varje tur varar i 20 minuter och du kan gå upp med en följeslagare. Här kan du också dela med höns, ankor, åsnor, får och getter.
 • Jungle Park: är en naturlig miljö som får dig att känna dig som en del av naturen. Promenera bland naturstigar, bäckar, vattenfall, hängbroar och grottor. Här finns en stor biologisk mångfald av djur- och växtarter. Dela med mer än 500 djur som lejon, fåglar, reptiler och apor. Njut av den mest sensationella rovfågelshow du någonsin har sett.
 • Aqua Club Termal: Detta är den perfekta platsen för dem som söker avkoppling och komfort. Se nedan för allt du kan hitta på Aqua Club Termal för att avspänna.

Föreställningar på Teneriffa

I vår lista över aktiviteter på Teneriffa har vi även shower på scenen för att njuta av och koppla av.

Gladiux Tenerife Nightshow 3

Medeltidsshow: En fantastisk show där du får bevittna en strid mellan medeltida krigare med svärd och eld.
Gladiux: en annan magisk upplevelse där gladiatorer slåss på hästar och får dig att känna magin från den tiden.
Drag Queens Show: här fyller kvicka skådespelare scenen med färg, paljetter och glädje. Du kommer inte att sluta skratta åt deras skämt och uppvisningar av talang.
Flamenco- och sångkväll: Om du är ute efter bra musik och dans har vi också en fantastisk flamenco- och annan dansshow som samordnas av en av de bästa lärarna i denna konst i Spanien.

För en detaljerad lista över alla saker att göra under din semester på Teneriffa, se listan nedan. Vi gör det enkelt för dig. Vårt team har valt ut de aktiviteter som uppskattas mest av turisterna så att du kan välja dina favoriter när du planerar din semester.

Båtcharter i Teneriffa

Båtturer i Teneriffa

Dykning i Teneriffa

Fiskecharter i Teneriffa

Fiskeresor i Teneriffa

Jet ski i Teneriffa

Öutflykt i Teneriffa

Quad Bike Safaris i Teneriffa

Rekommenderade saker att göra i Teneriffa

Temaparker i Teneriffa

Valskådning i Teneriffa

Vandring i Teneriffa

Vattensporter i Teneriffa

Relaterade artiklar:

Att tillbringa nyårsafton på Teneriffa är en av de upplevelser som på grund av sin...
Det finns verkligen många goda skäl att boka våra båtturer på Teneriffa. Njut av...
Håll ögonen öppna! Med oss kan du göra de bästa utflykterna på Teneriffa....
Upplev vad en exklusiv privat båtcharter på Teneriffa kan erbjuda dig: solsken och...
På den här sidan presenterar vi vårt urval av vattensporter på Teneriffa. Vi erbjuder...
Båtuthyrning på Teneriffa, en speciell och oförglömlig upplevelse för din semester....
Det är dags att prata om pooler och rutschkanor. Här presenterar vi de mest...
Här presenterar vi de bästa nöjesparkerna på Teneriffa. Vi kan garantera dig den...
Om du letar efter aktiviteter för att njuta av naturen och aktiv turism har vi vad du...
Ett av de bästa sätten att upptäcka naturen och stigarna på Teneriffa är att åka...

Stränder i Teneriffa

Det är en vacker strand på Teneriffa som fortfarande är okänd för många turister,...
Playa Fañabé är en härlig ljus sandstrand med fantastiska fritidsaktiviteter. Den...
Det är en stadsstrand som är mycket populär på Teneriffa och som tar emot många...
Det är en stadsstrand som ligger vid kajen och strandpromenaden i Puerto Santiago. Den...
Det är en fantastisk stadsstrand för att sola och njuta av Teneriffas hav. På grund av...
Playa de Troya I och II är två stränder i Costa Adeje. Här hittar du allt det roliga...
Playa los Guios är en vacker strand som är välsignad av naturen. Perfekt för att åka...
Playa de las Vistas, även känd som Las Vistas-stranden, är en mycket attraktiv strand...
Det är en urban strand i Costa Adeje som erbjuder allt du behöver för en fantastisk...