Val- och delfinskådningsturer i Costa Adeje

Val- och delfinskådningsturer i Costa Adeje

Valskådning i Costa Adeje på Teneriffa är förmodligen den mest populära aktiviteten för alla typer av semesterfirare. Det är bevisat genom mer än fem års erfarenhet på marknaden att människor i alla åldrar och smaker har stor glädje av denna beundransvärda och avkopplande aktivitet. Så fortsätt att läsa för att upptäcka de fem främsta skälen till varför valskådning bör finnas med på din lista över saker att göra under din semester i Costa Adeje.

Har du hört att Teneriffa är en av de bästa platserna för att se valar och delfiner i sin naturliga miljö? Det beror på att de lever permanent i vattnen mellan Teneriffa och La Gomera och kan ses vilken månad som helst under året. Så valskådningsturer är möjliga att göra året runt, även när vår vulkan Teide har snö.

Att se dessa söta, ljuvliga och graciösa valar som bara leker nära båten är en upplevelse som du inte kommer att få så lätt i din vardag. Så varför inte? Utnyttja chansen att se och beundra dem under din semester i Costa Adeje! De vanligaste djuren i det här området är flasknosdelfiner och grindvalar. Och det är garanterat att du kommer att träffa en av dem under valskådningsbåtresan. Om du vill göra en katamaran med ett litet antal deltagare kan du ta en titt på denna 3 timmars katamarantur!

Ingen kan förneka alla de hälsofördelar en person får av att vistas nära eller på havet. Frisk luft, sol, ljudet av vågor och havsbrisen skapar den bästa antistress- och avkopplingseffekten. Om du gör en båttur för valskådning kommer du säkert att koppla bort alla bekymmer och få en lycklig och trevlig tid under din semester i Costa Adeje.

Bortsett från valskådning är båtresan ett utmärkt sätt att besöka en trevlig lugn vik med rent och genomskinligt vatten, där du kan simma och snorkla. De flesta valskådningsturer från Costa Adeje ankrar vid Masca-bukten eller El Puertito-bukten.

 

Du frågar dig säkert vilken aktivitet som passar alla familjemedlemmar eller en grupp vänner? En aktivitet som kommer att uppskattas lika mycket av ett barn, en tonåring eller en vuxen. Så det är det – valskådningsturen. Gör det bara och du kommer att få många glädjefyllda minnen från din semester i Costa Adeje.

Om du är intresserad av att göra en delfinbåtstur från Costa Adeje, kolla in alla alternativ vi erbjuder och välj det som passar dig bäst. Vi har många olika turer, som i princip skiljer sig åt genom varaktighet och typ av båt.

Alla delfin- och valskådningsutflykter startar från Puerto Colon, hamnen som ligger i Costa Adeje.

Du kan njuta av en 3 timmars båttur med snorkling, valskådning samt snacks och drycker ombord på båten med reducerat antal passagerare.

Det bästa valet är Abrazo Catamaran, så att du får en bekväm resa och en stor avkopplingsupplevelse. Eller så kan du göra en 4,5 timmars båttur med Freebird eller Royale Delfin och besöka Los Gigantes-klipporna förutom valskådning. Det kan vara ett av de bästa sätten att se Los Gigantes eftersom du bättre kan uppskatta storleken och storheten hos dessa spektakulära klippor från havssidan.

Är du inte så säker på vattnet eller har ont om tid, men vill ändå se valar och delfiner? Oroa dig inte, du kan också göra det lite kortare! Välj bara 2 timmars valskådning med Eden Catamaran.

Vi har båtar med reducerat antal deltagare, stora båtar och privata charterbåtar, bokstavligen en båttur för alla. Det är bara att hitta rätt för dig och fylla i vårt bokningsförfrågningsformulär för att få dina biljetter! Om du har några speciella önskemål om valskådningsutflykten är det bara att kontakta oss så hittar vi den bästa lösningen!

Och till sist har vi förberett lite fakta och information om Costa Adeje, som kan vara intressant och användbar för dig om du ska bo på semester i denna berömda semesterort på Teneriffas sydkust.

 

  • Det tar cirka 45 minuter att ta sig till Costa Adeje från den södra flygplatsen med buss eller 25-30 minuter med taxi.
  • Costa Adeje ligger strax efter Playa de Las Americas, så det berömda nattlivet och nöjeslivet i Las Americas är lätt att nå för dig om du.
  • Det är också Teneriffas nyaste semesterort och här finns de mest lyxiga hotellen, eleganta restaurangerna och köpcentrumen.
  • Klimatet i Costa Adeje är mycket milt, så vädret i januari är nästan detsamma som i juni.
  • Stränderna i Costa Adeje är fantastiska, vackra och har alla nödvändiga faciliteter för att göra din vistelse där bekväm och trevlig. De mest populära stränderna i Costa Adeje är: Playa Fañabe, Playa Troya, Playa el Duque.

Läs också vår artikel om vad du kan göra i Costa Adeje förutom valskådningsbåtturer.

 

Valskådning i Costa Adeje

Relaterade artiklar:

Här hittar du de bästa dagsturerna och utflykterna du kan göra från Costa Adeje. Vi...
Kommer du på semester till Teneriffa och bor i Costa Adeje? Då vill du säkert veta...
Båtturer i Costa Adeje är en av de mest populära och rekommenderade aktiviteterna i...
Välkommen till Bananapalmbay.com, i det här avsnittet hittar du 14 båtar att hyra i...
Du ska passera din semester i Costa Adeje och letar efter saker att göra? Då kom du...