Saker att göra i Costa Adeje

Saker att göra i Costa Adeje

Guide

Ska du tillbringa din semester i Costa Adeje och letar efter saker att göra? Då har du kommit till rätt ställe. Om du letar efter idéer och saker att göra under din vistelse i Costa Adeje kan vi berätta för dig att Teneriffa har en uppsjö av platser att besöka och aktiviteter att göra för alla smaker. Den rika floran och faunan gör Teneriffa också till en intressant plats för naturälskare.

I den här artikeln hittar du saker att göra i Costa Adeje, platser att besöka, turistattraktioner, bra idéer och viktig information. Vår avsikt är att hjälpa dig att göra din semester i Costa Adeje mer minnesvärd, trevlig, aktiv och rolig.

TOP 11 Saker att göra i Costa Adeje

Playa Troya - Costa Adeje Beach (12)

Costa Adeje har en stor mångfald av aktiviteter för att hålla dig underhållen under din semester.

Här är vår lista över saker att göra i eller från Costa Adeje:

Besök den imponerande vulkanen Teide i nationalparken Teide

En av Teneriffas främsta måste-platser är naturligtvis den berömda vulkanen Teide. Detta 3718 meter höga berg är det högsta, inte bara på Kanarieöarna utan i hela Spanien. Teide är omgiven av nationalparken Teide, som är ett av Unescos världsarv. Den omfattar en stor variation av landskap, bland annat det berömda månlandskapet. En annan anledning att besöka Teide nationalpark är att vissa filmer spelades in där, till exempel En miljon år före Kristus och Titanernas raseri.

Besök Teide med halvdagsutflykten till Teide. Med den här utflykten hinner du också ta linbanan till bergets topp (linbanan måste betalas separat från utflykten). Med lite tur och en klar himmel kan du se de sju Kanarieöarna från toppen.

Lär känna Teneriffas autentiska byar: Icod de los Vinos, Masca och Garachico

Tenerife Quad Bike Safari to Tenerife Forest and Masca (1)

Utflykten Teide-Masca är mycket populär och rekommenderas varmt, eftersom den tar dig till de mest sevärda platserna på Teneriffa. Bland dem, förutom Teide och Masca, finns Icod de los Vinos, med sitt berömda tusenåriga drakenträd, och Garachico, den blomstrande handelshamnen från förr, som förstördes av vulkanutbrottet.

Masca är en liten autentisk by som man inte får missa. Du kommer att känna dig som om du befinner dig i en annan verklighet och observera den typiska kanariska atmosfären som bevarats genom århundradena.

Det mest märkliga med byn Masca är att legenden säger att den var en tillflyktsort för pirater på grund av sitt isolerade läge. Gör kameran redo, dessa spektakulära vyer förtjänar att läggas upp på din Instagram!

Dagstur till grannön med Tour of La Gomera

Om du vill ha lite miljöombyte kan du ta en guidad dagsutflykt till La Gomera med upphämtning i Costa Adeje, ön som på klara dagar kan ses på andra sidan havet från Costa Adeje. Den här ön besöktes till och med av Christopher Columbus. Dess nationalpark Garajonay är ett annat exempel på en tropisk laurisk skog. Utnyttja våra utflykter från Teneriffa till andra öar för att lära känna alla Kanarieöarnas goda sidor.

Vattensporter

Parascending in Tenerife South

Costa Adeje är den perfekta platsen för dina favoritvattensportaktiviteter.

Räcker inte strandsemestern till för dig? Du kan också utöva vattensporter under din vistelse i Costa Adeje. Här hittar du alla typer av vattensportaktiviteter: Här finns alla typer av vattensporter: Jetski, banan, parascending och mycket mer. Om du bor i Costa Adeje har du alla följande vattensporter till ditt förfogande att utöva, du behöver bara välja den som passar dig bäst.

Tandemparagliding

Vill du ha en helt exceptionell upplevelse under din semester i Costa Adeje? Ta då ett språng från bergen och åk tandemparagliding (med upphämtning i Costa Adeje). Du kommer att få stöd av en kvalificerad instruktör. Sväva genom luften och få en fågelperspektiv över Teneriffas otroliga sydkust och berg.

Förfriska dig själv och känn adrenalinkicken: jetskiing

Jetski in tenerife south

Åk jetski i Teneriffas hav och känn hastigheten, kylan och adrenalinet på samma gång. Om du inte har gjort det ännu, ge det ett försök!

Vi bjuder dig på mycket roligt. Vill du göra den bästa jetski-safarin? Vi erbjuder dig JetSki Safari Los Gigantes, som inte avgår från Costa Adeje utan hämtar dig direkt vid ditt hotell i Costa Adeje, du behöver bara bestämma hur länge du vill åka och börja njuta av adrenalinet!

Stjärnskådning på Teide på natten

En fantastisk romantisk aktivitet är en nattlig utflykt till Teide. På grund av den låga ljusföroreningen är Teneriffa en av de bästa platserna för att titta på stjärnor. Dessutom har nationalparken Teide erkänts som en ”Starlight Destination”, vilket är skäl nog att göra denna fantastiska aktivitet tillsammans med din partner.

Simning och snorkling i de fantastiska vikarna med kristallklart vatten

Om du aldrig har snorklat förut rekommenderar vi vårt prova-på-dyk. Det är en perfekt möjlighet att upptäcka Teneriffas undervattensvärld på ett säkert sätt under ledning av en kvalificerad instruktör. Vårt provdyk är särskilt utformat för oerfarna dykare. Ta en dykkurs i Costa Adeje och upptäck den fantastiska undervattensvärlden. Få ditt OFFICIELLA PADI DYCKERCERTIFIKAT under din semester med en av våra PADI-kurser. Oroa dig inte om du inte har någon dykningserfarenhet.

Ett mycket enkelt sätt att snorkla är att följa med på en av våra båtturer. Ett bra alternativ är Abrazo-katamaranen eller privat båtcharter. Båten har vanligtvis redan masker och snorklar med sig och de finns tillgängliga gratis för din användning.

Båtturer i Costa Adeje

boat charter tenerife 11

Du kanske frågar dig själv varför du ska åka på en båttur på Teneriffa? Tja, här är några skäl, förutom avkoppling och att njuta av havet förstås.

Andra underbara aktiviteter som ingår i båtturerna är simning och snorkling. Om du åker på en båttur har du möjlighet att stanna till i någon av Teneriffas mer skyddade små vikar, till exempel Masca-bukten eller El Puertito. Snorkelutrustning finns vanligtvis ombord (kontrollera beskrivningen av båten för att se om den ingår).

Vi har de bästa båtutflykterna i Costa Adeje så tänk inte två gånger och välj datum i god tid, kom ihåg att platserna snabbt blir slutsålda.

Val- och delfinskådning i deras naturliga miljö

Costa Adeje är en idealisk plats för att boka en valskådningsutflykt på Teneriffa. Valar och delfiner lever permanent mellan vattnen på Teneriffa och La Gomera. Även om mer än 28 arter av valar och delfiner har observerats i de kanariska vattnen, är de vanligaste arterna här flasknosdelfiner och grindvalar.

Besök dem med våra båtturer som avgår från Puerto Colón, som ligger direkt i Costa Adeje. Båtcharter i Puerto Colón Teneriffa är tillgänglig för 2 timmar, 3 timmar eller 4,5 timmar. Du har också olika båtalternativ, beroende på din budget och dina preferenser. På Teneriffa kan vi erbjuda dig Luxury Yacht Charter, katamaraner, motoryachter, segelbåtar på Teneriffa och RIBs. Alla med avgång från Costa Adeje.

Båtturer till klipporna i Los Gigantes

Neptuno Tenerife Boat Trip to Los Gigantes form North and South (8)

Förutom valskådning kan en båttur vara ett utmärkt alternativ för att besöka de spektakulära Los Gigantes-klipporna. Dessa fenomenala vulkaniska klippformationer är en enorm vertikal vägg som når höjder på 600 meter på vissa ställen – ganska imponerande, det måste vi erkänna! Så var beredd på att få gåshud när du ser detta monumentala naturmirakel. Att besöka jättarnas klippor med båt är underbart och lämnar vackra minnen som stannar kvar hos dig för alltid.

Privat båtcharter i Costa Adeje för mer avskildhet och personlig anpassning

Gillar du idén om en båttur, men vill göra den på ett helt privat sätt? Lösningen är att hyra en yacht med skeppare och göra en privat båtcharter i Costa Adeje. Du kan åka på en privat valskådningsutflykt. Båtutflykten från Costa Adeje kan hålla standardprogrammet eller utformas av dig enligt vad du söker på din semester.

Gå ombord på en av de båtar eller yachter som erbjuds och segla bort från folkmassorna och krånglet för att njuta av lugn och ro i en intim miljö.

Yachtcharter på Teneriffa för fester och speciella evenemang

Förresten är båtcharter med skeppare ett utmärkt sätt att fira alla typer av speciella händelser, som en födelsedag, ett frieri, en svensexor eller möhippa. Den speciella anledningen är dock inte nödvändig – gör det bara tillsammans med dina vänner eller din familj så kommer denna fantastiska dag att bli ett av de varmaste minnena från din semester på Teneriffa. Kom ihåg att det är vanligt här att hyra båtar för födelsedagsfester, eftersom vi har den bästa tiden till sjöss.

Svensexor och möhippor med båt är en annan av de vanligaste förfrågningarna som vi hittar på vår webbplats. Många turister kommer från hela världen för att fira sin svensexa eller möhippa på Teneriffa. Detta är ett sätt att ha mycket roligt innan man tar det stora steget.

Så missa inte möjligheten att hyra en båt för en privat fest och njut av livet som det ska vara. Bjud in dina vänner och ge dem den bästa upplevelsen.

Yacht charter utan skeppare i Costa Adeje

Tenerife boat without captain and licence for 6 persons

Vi erbjuder dig små båtar så att du kan köra själv. Var skeppare för en dag och visa upp dina skipperkunskaper för dina vänner. Med våra båtar kan du kryssa runt i bukten med fullständig frihet. Detta är idealiskt för att dela en stund ensam med din partner eller nära vänner. Ett giltigt körkort krävs för den här aktiviteten. Vi har också några båtar för vilka det inte krävs något körkort. För att reda ut dina tvivel, se listan i slutet av texten där vi presenterar detaljerna för varje aktivitet och kontaktformuläret för att göra bokningen.

Romantisk semester med Sunset Boat Charter i Costa Adeje

Vad kan vara mer romantiskt än att titta på den färgsprakande solnedgången tillsammans med din partner medan du smuttar på ett glas mousserande vin? Det kan vara ett perfekt ögonblick för att fria eller fira en bröllopsdag.

Delade eller privata fiskeresor

Om du gillar fiske eller bara vill prova på det under din semester i Costa Adeje rekommenderar vi Happy Hookers delade eller privata fiskeresor. Kaptenen är erfaren och känner till alla de bästa platserna att fiska på, så chansen att landa en fisk är ganska stor.

Utforska de fantastiska stigarna och vandringslederna

Tenerife Trekking Masca Canyon

Om du är en friluftsentusiast ska du inte tveka att utforska några av Teneriffas vandringsleder. De bästa är vandringen i Masca Canyon eller vandringen i Teide. Vissa vandringsleder är riktigt krävande, andra kräver bara bekväma skor och en kärlek till naturen.

Quadcykling på Teneriffa

För dem som vill lära känna Teneriffa på ett ovanligt sätt rekommenderar vi Quad Biking från Costa Adeje med en av våra Quad Safari-aktiviteter. Utforska några riktigt spektakulära områden på Teneriffa, till exempel Los Gigantes och Teide nationalpark. Du kommer huvudsakligen att köra offroad, så du får möjlighet att få en glimt av Teneriffas natur från en annan vinkel.

Njut av sol och hav på stränderna i Costa Adeje

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Glöm inte bort varför du kom till Costa Adeje: för dess vackra stränder. Ligg på den varma sanden och få en perfekt solbränd look på Playa Fañabé, Playa Troya, Playa del Bobo eller Playa del Duque.

Om du vill snorkla kan du överväga att besöka den vackra skyddade bukten – El Puertito de Adeje (sköldpaddornas bukt). Det här är utan tvekan platser som man inte får missa på Teneriffa.

Fakta om Costa Adeje, Teneriffa

Teneriffa är den största av de sju Kanarieöarna som utgör denna skärgård. Det är också den största av alla öarna och den mest befolkade.

Costa Adeje ligger på Teneriffas sydkust. Bara 25 minuter med bil från Reina Sofia South Airport ligger denna vackra semesterort.

På grund av det varma klimatet, det stora antalet attraktioner och aktiviteter, de fantastiska stränderna för alla typer av strandälskare och Atlantens klara vatten har Costa Adeje under många år behållit en stark position på listan över favoritsemesterorter på Teneriffa.

Var kan man bo i Costa Adeje?

Costa Adeje erbjuder ett bra utbud av boende. Där hittar du många lyxhotell, till exempel Hotel Bahía del Duque, som vid flera tillfällen har tagits upp på guldlistan som ”bästa semesterort i Spanien”, eller det berömda Hard Rock Hotel Tenerife. Men det finns också en del budgethotell och lägenheter som erbjuder bra service.

Vilka väderförhållanden kan man förvänta sig?

De flesta av de saker som vi erbjuder att göra kan göras året runt. Oavsett om du reser på sommaren eller vintern kommer Teneriffa alltid att glädja dig med varma temperaturer tack vare sitt milda klimat. Det är därför Teneriffa har fått namnet ”ön med evig vår”.

Även om klimatet kan variera från södra till norra Teneriffa håller de varma vindarna från Sahara södra Teneriffa varm och solig. Så om du bor i Costa Adeje behöver du inte oroa dig för regn eller dåligt väder.

Assistans och transport

Vi erbjuder en del aktiviteter som har sin bas direkt i Costa Adeje. Men kom ihåg att Teneriffa också erbjuder en enorm mångfald av natur- och kulturattraktioner. Det fina är att det är lätt att göra det från Costa Adeje, eftersom alla bussutflykter och dagsturer erbjuder hämtning och lämning (och retur). Här är de viktigaste uppsamlingsplatserna för utflykterna: Las Américas, San Eugenio, Fañabé, El Duque, Callao Salvaje, La Caleta och Playa Paraíso. Du behöver alltså inte oroa dig för hur du ska ta dig dit.

Alla aktiviteter som nämns ovan och många fler finns listade nedan för dig att boka hos oss. Välj de som du gillar mest och ta med dem på din lista över saker att göra under din semester på Teneriffa.

Aktivitetspaket i Costa Adeje

Båtturer i Costa Adeje

Båtuthyrning i Costa Adeje

Dykning i Costa Adeje

Fiskecharter i Costa Adeje

Fiskeresor i Costa Adeje

Öutflykt i Costa Adeje

Quad Bike Safaris i Costa Adeje

Rekommenderade saker att göra i Costa Adeje

Temaparker i Costa Adeje

Valskådning i Costa Adeje

Vandring i Costa Adeje

Vattensporter i Costa Adeje

Relaterade artiklar:

			Tenerife Self Drive Boat Rental Puerto de Las Galletas (1)-min - Båtuthyrning i Costa Adeje Teneriffa
Välkommen till Bananapalmbay.com, i det här avsnittet hittar du 14 båtar för...
			royal delfin tenerife los gigantes (59) - Båtturer i Costa Adeje
Båtturer i Costa Adeje är en av de mest populära och rekommenderade aktiviteterna i...
			Jetski in tenerife south - Costa Adeje vattensporter
Är du på semester på Teneriffa och bor i Costa Adeje? Då vill du säkert veta vilka...
			royal delfin tenerife los gigantes (59) - Val- och delfinskådningsturer i Costa Adeje
Valskådning i Costa Adeje på Teneriffa är förmodligen den mest populära aktiviteten...
			day trips in costa adeje - Dagsturer i Costa Adeje
Välkommen till Costa Adeje! I den här texten hittar du de bästa utflykterna och...
			Tenerife Quad Bike Safari Vulocano (1) - Safariturer med fyrhjulingar i Costa Adeje
I det här avsnittet hittar du våra fyrhjulingar som vi erbjuder med hämtning och...
			Tenerife - Boat Charter - (6).min - Katamaranutflykter i Costa Adeje Teneriffa
Katamaranutflykter i Costa Adeje är mycket populära bland de turister som kommer till...
			catamaran tour in tenerife private and shared (9).min - Privata utflykter och katamarancharter i Costa Adeje
Med våra privata katamaranutflykter i Costa Adeje kommer du att uppleva fantastiska...

Stränder i Costa Adeje

			Playa Troya - Costa Adeje Beach (5) - Playa de Troya Strand
Playa de Troya I och II är två stränder i Costa Adeje. Här hittar du allt det roliga...
			Playa del Camison - Playa de las Americas - Playa del Camison Strand
Det är en fantastisk stadsstrand för att sola och njuta av Teneriffas hav. På grund av...
			Playa del Duque Costa Adeje Holiday Resort - Playa del Duque Strand
Det är en urban strand i Costa Adeje som erbjuder allt du behöver för en fantastisk...
			Playa de Fañabe - Playa Fañabé Strand
Playa Fañabé är en härlig ljus sandstrand med fantastiska fritidsaktiviteter. Den...