Första publicering: januari 4, 2021 | Senast uppdaterad: september 30, 2022 | Författare: Jan Daniel

Öturer på Teneriffa

Håll ögonen öppna! Med oss kan du göra de bästa utflykterna på Teneriffa. Organisera din semester på Teneriffa med oss. Med våra öutflykter på ön sparar du pengar och värdefull tid.

Bli förälskad i unika platser och typiska byar på Kanarieöarna. Vi visar dig varför Teneriffa är värt att besöka och föreslår de mest rekommenderade platserna att besöka på Teneriffa. Endast de viktigaste och mest framstående utflykterna på ön listas på vår webbplats. Gör ditt val.

Privata landutflykter för kryssningsfartyg

Tenerife Day Tour

Teneriffa är en populär mellanlandningsplats för många kryssningsfartyg. Så om du som turist tillbringar en dag eller några timmar på vår ö ger vi dig möjlighet att utforska och lära känna ön. Vi erbjuder dig utflykter med en erfaren guide och bränsle ingår.

Vi har fantastiska erbjudanden för utflykter runt om på Teneriffa. Du kan hyra olika resvägar för några timmar eller hela dagen, allt beror på din tidstillgänglighet. Lär känna La Laguna, Santa Cruz, La Orovata, El Teide och mycket mer. Om du vill boka någon av våra utflykter kan du kontakta oss på WhatsApp för att göra din bokning, vilket inte tar mer än 2 minuter. Den detaljerade listan över aktiviteter som finns på Teneriffa för att lära känna ön finns i slutet av den här texten.

Utflykt till Teide

Teide half day tour in tenerife with cable car or without

En mycket populär utflykt på Teneriffa är Teide – Masca. Med denna utflykt besöker vi vulkanen Teide, Spaniens högsta berg. Teide är Teneriffas kung, med en topp som höjer sig över 3700 m över havet förmedlar den auktoritet och dominans. Du kan vandra genom nationalparken Teide, där du förutom att bestiga vulkanen även kan vandra längs stigarna och njuta av det vackra landskapet. Det är ett tillfälle att få frisk luft, röra på kroppen och upptäcka öns vulkaniska natur.

Under denna utflykt kommer vi också att besöka den autentiska kanariska byn Masca, varifrån du kan njuta av en hisnande panoramautsikt över Teneriffas berg.

Teideutflykter från Teneriffa syd är en av de mest efterfrågade aktiviteterna på vår webbplats. Så missa inte möjligheten att besöka Teneriffas kung under din semester. Ett besök på Teide är också en av de saker att göra på Teneriffa med barn. De njuter maximalt av uppstigningen i linbanan, det känns som om de flyger och de förundras över landskapets ofantlighet under deras fötter. Du måste dock ta hänsyn till att vi pratar om höjder och du bör inte ta med mycket små barn, det föreslås att de är äldre än 6 år.

Stjärnskådning på Teneriffa

Teide by Night Tenerife (2)

Teneriffa erbjuder också möjligheten att gå på stjärnskådning. Vi har för dig en utflykt som börjar vid solnedgången så att du kan njuta av solnedgången i Teide nationalpark. Himlens färgspel tillsammans med parkens skuggspel skapar en magisk och förtrollande atmosfär. Det sägs att härifrån kan du njuta av de bästa solnedgångarna på Teneriffa.

När mörkret faller kan du sedan beundra kosmos oändlighet med total klarhet. Vid linbanans basstation, som ligger på en höjd av 2 356 meter över havet, kan du använda teleskopen med lång räckvidd för att titta på stjärnorna och, varför inte, upptäcka en ny planet.

De astronomiska utflykterna på Teneriffa är underbara. Vår ö är också internationellt känd för att ha världens största solobservatorium. Härifrån kan du se solen som aldrig förr. Du kan se dess solfläckar och glupska utbrott i en eldig strid som utkämpas långt bort från oss.

För stjärnskådning har vi professionella Starlights med full kunskap om kosmos och konstellationer. De kommer att dela med sig av sina kunskaper och några historier från rymden. Observera galaxer, galaxhopar och stjärnor. Härifrån kommer du att kunna observera stjärnbilderna med imponerande klarhet. Om du älskar astronomi bör du följa med på denna utflykt på en perfekt plats för astronomiska observationer tack vare avsaknaden av ljusföroreningar.

Tillbaka till Teneriffa

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)

Vi har fantastiska utflykter för dig som vill lära känna ön i all dess essens. Du kommer att kunna beundra dess arkitektur, besöka historiska centra, känna lugnet i dess fiskehamnar och imponeras av Teide och Los Acantilados.

Vi har en underbar utflykt för att lära känna ön i sin helhet. Utflykten börjar i sydväst, närmare bestämt i Candelaria, och fortsätter sedan norrut till La Orotava. Vi fortsätter till Icod de Los Vinos, som är känt för sitt 3 tusen år gamla drakträd. Vi fortsätter till den vackra byn Garachico och sedan till toppen av Erjos, varifrån du kan beundra Teides majestät. Slutligen avslutar vi turen med ett besök i Los Gigantes, varifrån du kan beundra de imponerande klipporna.

Vi har en annan utflykt som tar dig till Santa Cruz de Tenerife och La Laguna. Utflykten inkluderar ett besök i Sierra de Mercedes och Anagabergen för att andas frisk luft och lära känna Teneriffas vackra flora. Den sista punkten på resan är Taganana, en pittoresk bygd som ligger i Anaga Rural Park.

Besök i Teneriffas vinkällare

Med den här utflykten får du bekanta dig med några av öns odlingar för att lära känna dess charm och kanariska atmosfär. Den första punkten på utflykten blir byn Güimar där ni besöker en vacker plantage där bananen är kung. Vi fortsätter till vingården Mencey de Chasna, där du får lära dig om vinframställningsprocessen och även få en vinprovning. Vi fortsätter till Villaflor varifrån du kan njuta av förtrollande vyer över Teneriffa. Slutligen anländer vi till Lagar de Chasna, där du får smaka på skärgårdens autentiska smaker tillsammans med det bästa vinet.

Shopping i Santa Cruz de Tenerife

tenerife shopping

Santa Cruz är öns huvudstad och ett paradis för shopping. Med våra utflykter till Santa Cruz de Tenerife kan du besöka dess shoppingcenter och göra din shopping. Kom ihåg att det i detta område finns exklusiva butiker med märkeskläder för alla. Det finns gott om tid för dig att vandra runt på stadens gator och besöka några av regionens sevärdheter.

Att besöka La Gomera från Teneriffa

Du har också möjlighet att besöka ön La Gomera under din vistelse på Teneriffa.

Med den här utflykten kan du upptäcka La Gomeras byar, landskap och monument. Ni går ombord från hamnen i Los Cristianos och beger er till La Gomeras huvudstad San Sebastián. Överfarten till sjöss sköts av färjan (Fred Olsen). Vi har även en VIP-utflykt till La Gomera för en förstklassig service. Njut av La Gomeras historia, dess naturlandskap och den kanariska essensen som förtrollar besökarna.

Buggysafari till Teneriffa

Om du föredrar en mer dynamisk aktivitet föreslår vi att du åker runt på Teneriffas stigar ombord på en buggy. Dessa underbara maskiner gör att du kan känna dig fri och njuta av naturen på ett aktivt sätt.

Hyr en buggyutflykt på Teneriffa för att dela med dina vänner, andas frisk luft, få adrenalinet att pumpa och beundra öns landskap. Oroa dig inte om du inte vet hur man kör en buggy, det är faktiskt väldigt enkelt. I början av aktiviteten kommer vårt team att berätta allt du behöver veta om körning och din säkerhet. Alla våra aktiviteter är säkra eftersom vi har stöd av seriösa och erfarna proffs.

Bokningar

För att boka våra turer på Teneriffa är det bara att fylla i kontaktformuläret. Vi kommer att ta kontakt med dig mycket snart. Prova dig fram! Vi talar naturligtvis engelska och alla våra turer på ön är på engelska. Organisera din semester på Teneriffa med oss och du kommer inte att ångra dig, vi har gjort utflykter på den eviga vårens ö i mer än 15 år!

Boka via WhatsApp

Öutflykt i Teneriffa

Boka via WhatsApp

Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Relaterade artiklar: