Första publicering: juli 15, 2021 | Senast uppdaterad: oktober 1, 2022 | Författare: Jan Daniel

Saker att göra i Los Cristianos

Los Cristianos är en liten charmig by på södra Teneriffa, alldeles intill den berömda Playa de Las Americas. Tillsammans med Las Americas och Costa Adeje är Los Cristianos ett av de mest populära turistmålen på Teneriffa.

Los Cristianos är en vacker ort som tar emot tusentals besökare årligen. Vi bjuder in dig att strosa genom dess centrala gator, besöka söndagsmarknaden, prova den lokala maten och helt enkelt njuta av den avslappnade atmosfären.

Fakta om Los Cristianos, Teneriffa

los cristianos holiday resort

Om du funderar på att välja Los Cristianos för din semester vill du förmodligen veta lite mer om platsen. Om du vill ta reda på vad du kan göra i Los Cristianos hittar du här en hel del saker att göra i Los Cristianos Teneriffa. Men först ska vi ge dig lite allmän information om platsen. Kolla in den för att planera din semester och få ut det mesta av den.

Väder

quiert holiday resort los cristianos

Klimatet i Los Cristianos är mycket milt, det soliga vädret och den varma temperaturen gör att du kan njuta av denna härliga semesterort året runt.

Anslutning

Den närmaste flygplatsen till Los Cristianos är Reina Sofia Airport. Avståndet från flygplatsen till Los Cristianos är cirka 17 km, så det tar mindre än 30 minuter med buss och cirka 15 minuter med taxi eller bil. Bussen släpper av dig vid huvudhållplatsen i Los Cristianos, varifrån du kan gå eller ta en taxi till ditt boende.

Boende

När det gäller boende i Los Cristianos kan du hitta allt från 5 till 4-stjärniga all inclusive-hotell till vandrarhem eller hyrda lägenheter.

Om du inte har tagit en all inclusive-semester och funderar på var du ska äta i Los Cristianos finns det gott om bra restauranger som erbjuder spanska, kanariska, engelska, italienska, indiska, kinesiska och andra typer av rätter. Det finns också många engelska och irländska barer med livemusik eller karaoke.

Fullständig lista över de bästa sakerna att göra i Los Cristianos

Och nu kommer vi äntligen till saker att göra på Teneriffa. Nedan har vi valt ut de mest populära och rekommenderade utflykterna och aktiviteterna du kan göra på Teneriffa, så ta en titt.

Utflykter på Teneriffa

Som du vet handlar Teneriffa inte bara om sol, strand och hav. Det handlar också om vacker natur, autentisk arkitektur och rik kultur. Allt detta kan du uppskatta med våra öutflykter med buss.

Utflykt till nationalparken Teide

Volcan Teide - Teide National Parque (1).min

Det finns några platser som du måste se, men nummer ett är förstås den berömda vulkanen Teide. Du kan besöka den på en halvdags- eller heldagsutflykt Teide-Masca, där du får se andra imponerande platser, som den autentiska byn Masca, Garachico och Icod de Los Vinos.

Vi påminner om att berget Teide är öns stjärna. Du måste besöka det under din semester på Teneriffa för att kunna säga att du lärt känna ön helt och hållet. Teideberget har en höjd på över 3700 meter över havet. Från dess topp kan du se ut över hela den kanariska skärgården, om vädret tillåter. Att bestiga toppen av Teide är en givande upplevelse eftersom du har ön vid dina fötter och du kommer att vara glad över att veta att du befinner dig på Spaniens högsta plats.

Masca, som är en annan av de byar som omfattas av våra utflykter, är en vacker by med drömlika landskap. När du besöker Mascas känner du dig som om du har förflyttats till en annan värld. Du andas en frisk och förnyad luft. Dess landskap och skrovliga relief skapar unika och fängslande vyer. Du kan också besöka byn Garachico, som är känd för sina naturliga pooler, och Icod de Los Vinos, som är hemvist för det äldsta trädet du någonsin har sett, som har gett syre till sina besökare i mer än tre tusen år.

Utflykter på ön Teneriffa

Men du bör inte stanna i Los Cristianos under din semester. Teneriffa har mycket att erbjuda och vi vill gärna visa dig det. Med våra utflykter runt ön tar vi dig till de mest intressanta platserna på Teneriffa. Vi har expertguider med mycket kunskap om ön och dess historia.

Promenera genom Teneriffas gator, besök shoppingcentren och köp vackra souvenirer i de små butikerna. Smaka på vår mat och smaka på goda viner. Allt detta och mycket mer hittar du på Teneriffa, liksom drömlika landskap med vintergröna skogar och vackra stränder.

Dagstur till La Gomera

VIP Excursion La Gomera (8)

Du kan också göra en dagsutflykt till grannön La Gomera. Efter att ha blivit hämtad på ditt hotell tar du en färja från hamnen i Los Cristianos och på mindre än en timme är du på La Gomera, där du kommer att tillbringa en fantastisk dag och lära känna dess fantastiska naturlandskap och kultur, inklusive det häpnadsväckande lokala visselspråket.

Stjärnturism på Teneriffa

Om du är en astronomientusiast har vi goda nyheter för dig. På Teneriffa kan du observera yttre rymden och upptäcka kosmos hemligheter. I nationalparken Teide finns ett mycket kraftfullt astronomiskt observatorium där du kan observera planeter, stjärnor och konstellationer.

Med våra Teide-utflykter på natten kan du använda de breda teleskopen för att observera himlaplanet i sällskap med certifierade Starlights. Våra Starlights kommer att förklara i detalj allt du kommer att hitta under din observation samtidigt som de delar med sig av myter och legender som har med rymden att göra.

Detta är en fantastisk aktivitet för sanna astronomiälskare som du inte får missa under din semester på Teneriffa. Om du besöker parken vid solnedgången kommer du dessutom att kunna njuta av de mest färgstarka solnedgångar du någonsin sett. Vi kan inte låta bli att nämna att du genom solobservatoriet kommer att kunna se vår sol på nära håll, det vill säga lära känna dess solfläckar och beundra den dans av flammor som äger rum på dess yta.

Båtturer från Los Cristianos Teneriffa

CAPELLI TEMPEST 900 Boat Rental without skipper

Ett annat populärt tidsfördriv på Teneriffa är en båttur. Med en båttur kan du titta på valar och delfiner året runt, njuta av solen och koppla av. Vi erbjuder olika alternativ för båtturer. Du kan välja efter typ av båt och resans längd. Om du väljer en tur på 4,5 timmar har du också möjlighet att se de imponerande klipporna i Los Gigantes.

Lyxig båtcharter på Teneriffa

På vår webbplats erbjuder vi olika alternativ för alla smaker. Om du vill tillbringa en dag med en utvald grupp gäster eller fira en viktig händelse föreslår vi att du chartrar en lyxjakt. Vi erbjuder lyxiga båtar med förstklassig finish för en förstklassig upplevelse. Med en lyxjakt kan du åka runt i bukten, besöka klipporna och se valar i sin naturliga miljö.

Speedboat charter med Sur Opera 33

Med snabbbåtar kan vi njuta av havet och känna oss närmare det. Det är små båtar som når höga hastigheter. De är idealiska för en dag ute med våra nära vänner. Ta med din flickvän på en romantisk utflykt eller för att göra det där äktenskapsförslaget du har tänkt på.

Njut av en dag med sol och äventyr på Teneriffas hav. Med en privat speedboatcharter kan du njuta av havet utan sällskap av främlingar. Turen inkluderar val- och delfinskådning, ett stopp i bukten för snorkling och dykning. Drycker och måltider ingår också.

Segelyachtcharter i Teneriffa södra

sailing boat charter in Gran Canaria (1)

Detta är en annan typ av båt som vi ställer till ditt förfogande. Segelbåtar erbjuder komfort och bekvämlighet. På grund av sin romantiska stil är de idealiska för att ta med din partner ut på en avkopplande dag till havs. Du kan också ta med din familj eller dina arbetskamrater för att koppla bort rutiner och stress.

Katamaran charter Teneriffa Los Cristianos

Med våra katamaranresor kan du njuta av en fantastisk dag till havs. Dela med dina vänner och fira livet. Utflykten tar dig till den plats där valarna vistas flitigt. Det är mycket troligt att en vänlig delfin dyker upp för att hälsa på dig och tillsammans med honom många kamrater.

Privat fiskeutflykt

Detta är en annan fantastisk aktivitet att göra i Los Cristianos. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en fiskare i hjärtat med havet i dina ådror. Vi erbjuder dig olika fiskefartyg utrustade med förstklassig utrustning. Vi garanterar att du kommer att ha allt du behöver för en lyckad fisketur. Dessutom har vi en förstklassig besättning med gedigen kunskap om fiske och Teneriffaviken. Vi garanterar inte att du kommer att fånga en fisk men utifrån vår erfarenhet är vi nästan säkra på att du kommer att göra det.

Atmosfären på båten är trevlig och rolig. Våra gäster berättar för oss hur avkopplande utflykten är. Passa på att beundra kusten och havets vidd medan du väntar på att en fisk ska nappa på ditt bete. Låt havet ta bort dina bekymmer och njut av lugnet i den marina miljön.

Fira speciella händelser ombord på en båt

Om du vill fira en händelse är det bästa sättet att göra det på en båt. Det är ett av favoritsätten på Teneriffa att hylla dem vi älskar mest eller att fira viktiga datum. Vi rekommenderar dig att hyra en båt för att fira:

  • Födelsedag
  • Bröllopsdagar
  • Gratifikationer
  • Befordran på jobbet
  • Svensexor och möhippor
  • Viktiga datum som Alla hjärtans dag
  • Alla viktiga datum som förtjänar att firas på ett stort sätt.
  • Vatten- och äventyrssporter

Du kan också fiska, åka jetski, åka parascending och utöva andra vattensporter i eller från Los Cristianos.

Paragliding

Med skärmflygning kan du få en fascinerande panoramautsikt över Teneriffas sydkust.

Quad-safari

Med Quad Safari kan du upptäcka Teneriffas vackraste landskap på det roligaste sättet.

Dykning i havets djup

Try Dive in Tenerife South

Vi har olika aktiviteter för dykning på Teneriffa. Om du aldrig har dykt tidigare föreslår vi aktiviteten för förstagångsdykare. Under den här aktiviteten kommer en expertinstruktör att guida dig i allt du behöver veta inför dyket. Våra instruktörer är professionella experter med lång erfarenhet inom branschen. Efter att ha fått de teoretiska kunskaperna kommer du att vara redo för dykningen. Gå ner till ett djup av 7 meter och simma med den marina faunan i Teneriffaviken. Detta är en fantastisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Vi är övertygade om att du kommer tillbaka under din nästa semester för att upprepa den.

Vi har också olika kurser för erfarna dykare som vill förbättra sina dykfärdigheter. Dessutom har vi dykpaket för dem som vill utforska havsbotten på en annan nivå. Om du vill dyka djupare samtidigt som du får stöd av professionell utrustning finns vi här för att hjälpa dig. Om du vill se alla alternativ som finns tillgängliga uppmanar vi dig att konsultera listan i slutet av den här texten. Där hittar du information om alla dykaktiviteter i Los Cristianos.

Safari i kajak på Teneriffa

Safari with Kayak in Tenerife South (1)

Detta är en annan fantastisk aktivitet som du inte får missa under din vistelse på ön. Dela ett roligt äventyr med dina vänner. Alla måste samarbeta för att få kanoten att röra sig framåt. Testa din styrka och koordination för att ta båtarna så långt som de vill.

Temaparker på Teneriffa

Om du letar efter saker att göra i Los Cristianos med barn rekommenderar vi att du besöker temaparkerna på Teneriffa. På vår webbplats hittar du olika alternativ för att ta med barnen och roa dig med hela familjen i parken. Nedan kommer vi att berätta om några av de bästa, kom ihåg att du i slutet av texten hittar en fullständig lista över alla aktiviteter.

Siam Park

Vista Siam Park i Costa Adeje, detta är en extraordinär vattenpark med fantastiska åkattraktioner och attraktioner. Det är vår främsta rekommendation eftersom de sensationer du kommer att uppleva här är svåra att upprepa någon annanstans. Den anses vara den roligaste parken i hela Europa på grund av sina fantastiska rutschbanor och pooler. Här finns också åkattraktioner för barn, lekplatser, rastplatser och restauranger med utmärkt mat.

Jungle Park

Jungle Park Tenerife (3)

En annan park att ta med på listan över saker att göra i Los Cristianos är Jungle Park som är hem för många olika djurarter. Ta med barnen för att njuta av denna fantastiska djurpark full av vackra arter som lejon, surikater, jaguarer, krokodiler, fåglar och många fler. När du är inne i Jungle Park kommer du att känna dig som om du befinner dig i en riktig djungel full av vegetation, bäckar och hängande broar.

Loro Park

Loro Parque Tenerife with Transport

Sist men inte minst vill vi nämna Loro Parque, som ligger i norra Teneriffa. Här hittar du fantastiska attraktioner för barn och havsdjursföreställningar som kommer att blända alla. Gör dig redo att njuta av delfinernas, späckhuggarnas och sjölejonens charm. Förutom de djur du hittar i Loro Parque kan du njuta av de vackra blommorna och växtligheten som pryder anläggningarna. Parken har fått sitt namn på grund av den enorma mängden papegojor som bor på platsen och som också bjuder på fantastiska shower för besökarna.

Andra parker du bör besöka under din vistelse i Los Cristianos är Monkey Park och Camel Park som du kan hitta mer information om i listan i slutet av texten.

Nattliga föreställningar

Förutom allt som Teneriffa har att erbjuda under dagen har vi också gott om komedishower som får fram de största leendena hos våra besökare. En av höjdpunkterna är Music Hall Tavern, som är en Drag Queens-show med mycket talang och fantastiska uppträdanden. Lämna spänningen hemma och kom och skratta som aldrig förr, showen inkluderar mat och sker helt på engelska.

Vi har en medeltidsshow med riddare som slåss mitt bland gästerna. Vi bjuder också in dig att se Gladiux som utspelar sig i det kejserliga Rom med gladiatorer som slåss på hästar. Information om var och en av dessa shower på Teneriffa finns i slutet av texten.

Transport

Detta är alla saker att göra i Los Cristianos Teneriffa. Nu kan du göra ditt val. För att boka din utflykt eller aktivitet är det bara att fylla i bokningsförfrågningsformuläret eller kontakta oss direkt via WhatsApp. Du kan göra våra aktiviteter direkt i Los Cristianos. Vi erbjuder även gratis upphämtning från ditt hotell i Los Cristianos.

Boka via WhatsApp

Aktivitetspaket i Los Cristianos

Båtcharter i Los Cristianos

Båtturer i Los Cristianos

Dykning i Los Cristianos

Fiskecharter i Los Cristianos

Fiskeresor i Los Cristianos

Öutflykt i Los Cristianos

Temaparker i Los Cristianos

Vandring i Los Cristianos

Vattensporter i Los Cristianos

Boka via WhatsApp

Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Relaterade artiklar: