Första publicering: november 1, 2022 |

Båtcharter i Los Cristianos
Valskådning i Los Cristianos
Delfin- och valskådning från Los Cristianos

Val- och delfinskådning från Los Cristianos på Teneriffa är en av de mest efterfrågade aktiviteterna av våra kunder. Los Cristianos är ett mycket viktigt turistområde på ön, så det tar emot turister som söker värme och nöje året runt.

I den här artikeln presenterar vi en lista över tillgängliga aktiviteter för valskådning på Teneriffa som du kan boka från Los Cristianos. Vi har transporter för denna region på ön och andra viktiga turistcentra. Allt du behöver göra är att skriva till vår WhatsApp för att klargöra tvivel, utvärdera tillgängligheten av datum och göra dina bokningar.

Delfin- och valskådning från Los Cristianos Teneriffa

Missa inte möjligheten att se valar i deras naturliga miljö. Våra båtar är säkra för miljön och havsdjuren, så du behöver inte oroa dig för någonting.

Dolphins jumping in Tenerife South
Båtarna som erbjuder den här tjänsten har åtagit sig att tillhandahålla en turisttjänst av hög kvalitet samtidigt som de respekterar det marina livet. Njut av en fascinerande upplevelse utan att påverka livet för delfiner, grindvalar och valar.

Genom denna aktivitet kommer du att kunna se valar och delfiner som promenerar glatt och enstaka lekfulla valar som kryssar fram och tillbaka i havet. Turisterna är förvånade över att få se detta naturskådespel som är svårt att hitta på andra platser. Vi bjuder in dig att ta foton, spela in videor och titta på dem med respekt.

Under båtresan på Teneriffa kan du sola, koppla av på båten, njuta av utsikten över kusten, dela med familj, vänner och partner, titta på storheten i Los Gigantes-klipporna och Masca-bukten. Ta chansen att bada och leka med vattenleksaker med de utflykter som inkluderar ett stopp någonstans längs Teneriffas kust.

Lista över marina arter som du kan se på Teneriffa

Nu ska vi berätta om de olika arter som du kan se från båten på Teneriffa syd. Vi påminner om att det finns arter som bor i det här området under hela året och andra som dyker upp vid vissa tider på året.

Flasknosdelfin

Områdena i sydvästra Teneriffa har den högsta reproduktionen av flasknosdelfiner i hela Europa. Eftersom de är en av de mest kända och vanligaste arterna på Teneriffa kan du lätt se dem i bukten.

Deras vetenskapliga namn är Tursiops truncatus. De har en mörkgrå färg på den övre delen som övergår i ljusare toner mot den nedre delen av kroppen. De förekommer en bit utanför Teneriffas kust och är den mest kända delfinarten i området. De har en genomsnittlig storlek på 2,6 meter, där honorna är mindre än hanarna. Äldre exemplar når dock längder på över 3 meter. De kan ses under hela året i vissa områden i bukten.

Grindval

Dess vetenskapliga namn är Globicephala macrorinchus. Denna art tillhör familjen dolphinidae och ingår i kategorin valar. Det är en stor val som kan bli 5 meter lång och väga upp till 2 ton. Den förekommer under hela året.

Vanlig delfin

Dess vetenskapliga namn är Delphinus delphis. Detta är den mest populära arten i hela världen, så du har sannolikt sett dem förut. Om du besöker Teneriffa på vintern är det mycket troligt att du kommer att se dem passera förbi på sin vandringsväg. De når en längd på 2,5 meter och 120 kilo. Du kan skilja dem åt genom den gula färgen på sidorna av deras kroppar.

Falsk späckhuggare

Dess vetenskapliga namn är Pseudorca crassidens. De är mycket vänliga valar och är en riktig publikfavorit. De kännetecknas av sin slanka, långsträckta kroppsform och fenor med armbågar i ändarna. De är djupt grå till färgen. De kan nå en vikt på 1 500 kilo och en längd på upp till 6 meter. De är en vandrande art, så du kommer bara att kunna se dem om din semester sammanfaller med den tid då de passerar Teneriffa.

Förutom dessa arter kan du också se andra valar, t.ex:

  • Brydeval
  • Stråkig delfin
  • Rissos delfin
  • Kottval
  • Norrländsk minkeval
  • Finval
  • Pygmatisk kaskelot
  • Frasers delfin
  • Späckhuggare
  • bland annat

Privat utflykt för val- och delfinskådning i Los Cristianos

I listan nedan hittar du de båtar som är tillgängliga för exklusiva val- och delfinskådningsturer. Fira speciella händelser med dina nära och kära och ingen annan.

Hyr en rymlig katamaran för 11 personer med Kalima

Tenerife - Boat Charter - (6).min

Teneriffa – Båtcharter – (6).minFeira livet till sjöss ombord på denna rymliga 36-fots katamaran. Du kommer att hitta gott om utrymme för din och dina gästers komfort. Välj mellan 3 till 8 timmars kryssningar för maximal njutning.

Du får möjlighet att se valar i deras naturliga miljö, simma och snorkla, besöka de imponerande Los Gigantes-klipporna och Masca Bay.

3 timmars båtcharter med White Heaven

Tenerife Speed Boat Charter, Puerto Colon
Kom och njut med din familj eller dina vänner på havet med denna underbara båt. Denna aktivitet är tillgänglig för 11 personer så alla kommer att känna sig bekväma och avslappnade. Förutom valskådning kommer du att besöka vikarna Puertito de Adeje eller Diego Hernandez. Snorkelutrustning, drycker och snacks ingår i priset.

Privat båtcharter för valskådning med Galatea

Sailing Boat Charter in Tenerife Galatea
Dela med dina vänner och din familj på denna underbara segelbåt med en maximal kapacitet på 7 passagerare. Du kommer att kunna se valar i sin naturliga miljö och ta vackra bilder. Efter observationen åker ni för att svalka er i en vacker vik. Njut av en underbar dag i havet i total exklusivitet. Snorkelutrustning, drycker och snacks ingår.

Delade utflykter för val- och delfinskådning från Los Cristianos Teneriffa Syd.
I följande lista hittar du de båtar som är tillgängliga för delad val- och delfinskådning. Njut av havet, solen, havsbrisen och valarna.

Båttur till Los Gigantes med Freebird

catamaran tour in Tenerife with Freebird
Med denna 3 timmar långa båttur kan du se valar och delfiner på Teneriffa, besöka Los Gigantes klippor och svalka dig i vikens kristallklara vatten.

Båten styr mot vattnen mellan Teneriffa och La Gomera, där du har större chans att se tumlare och grindvalar. Dessutom kommer du att kunna se andra arter som passerar genom området vid olika tider på året, till exempel den atlantiska fläckiga delfinen och kaskeloten.

Efter valskådningen beger sig Freebird till Los Gigantes-klipporna för att beundra deras storslagenhet. Därefter tar båten dig till den vackra Masca Bay för att bada och leka i sanden. På slutet får ni en utsökt lunch och återvänder sedan till hamnen.

Delfin- och valskådning med Eden-katamaran från Los Cristianos

eden catamaran tour tenerife
Njut av denna 2 timmar långa aktivitet för val- och delfinskådning på Teneriffa. Båten avgår från Puerto Colon till ön La Gomera. Vi letar efter de specifika platser där val- och delfinobservationer är mest sannolika, så det finns en stor sannolikhet att du får se valar i deras naturliga livsmiljö.

Du kan också hyra katamaranen Eden i 3 timmar för att svalka dig i havet. Om du väljer den 3 timmar långa aktiviteten har du möjlighet att gå ner till bukten för att bada och dela med dig av dina vänner. I denna aktivitet ingår vatten, läsk och öl.

Utflykt med Royal Dolphin för att se valar och delfiner i Los Cristianos

royal delfin tenerife los gigantes (59)
Om du bor i Los Cristianos får du inte missa möjligheten att se valar och delfiner ombord på vår sensationella Royal Dolphin. Vi talar om en fantastisk katamaran av stor storlek och utmärkta egenskaper för att tillbringa en otrolig dag till sjöss.

Royal Dolphin har glasfönster i golvet genom vilka du kommer att kunna se havsdjuren som promenerar fridfullt under båten. Dessutom är den utrustad med olika kameror som spelar in den marina aktiviteten nära båten och sedan sänder den via tv-apparaterna på däck. Som du kan se erbjuder denna båt dig ett annorlunda och komplett sätt att se valar och delfiner på Teneriffa.

Utflykten avgår från hamnen i Puerto Colón till vattnen mellan La Gomera och Teneriffa, det område där det finns flest valar. Här kommer du att ha turen att få se flasknosdelfiner och grindvalar. Vi kan inte garantera att du kommer att se dessa valar men det finns en god chans att de dyker upp nära båten. Det är också troligt att du får se en kaskelot eller en grovtandad delfin passera förbi, men dessa dyker bara upp vid vissa tider på året. Aktiviteten inkluderar ett stopp vid Masca Bay för förfriskningar och lunch.

Valskådningsresa till Los Gigantes med Maxicat

maxicat catamaran tenerife
Vi erbjuder dig denna fantastiska aktivitet under 3 timmar för att se valar från Los Cristianos på Teneriffa. Du kan också boka aktiviteten för 5 timmar för att njuta av upplevelsen längre och se andra platser i bukten på Teneriffa syd.

Maxicat är en fantastisk båt med vilken du kommer att kunna se valar och delfiner i deras naturliga miljö. Båten avgår från hamnen i Puerto Colon på jakt efter valar och delfiner. När vi väl är i området är det troligt att vi får se några av de marina djuren som kommer upp för att säga hej. Kom ihåg att valarna på Teneriffa är vana vid båtar och är inte rädda för att närma sig dem.

Aktiviteten inkluderar även ett stopp vid Masca Bay för bad och snorkling. Lunch och transport ingår.

Transfer från olika platser i Los Cristianos

Full HD - los-cristianos-beach-compressed
Vi påminner om att vi har olika båtar på vår webbplats för olika ändamål. Du kan komma till Teneriffa för att fira din svensexa eller för att förklara din kärlek ombord på en båt. Vi erbjuder majestätiska segelbåtar, bekväma yachter och andra båtar. Om du vill njuta av en oförglömlig dag till havs har vi vad du behöver.

Om du vill boka någon av dessa valskådningsaktiviteter från Los Cristianos är det bara att skriva till oss på WhatsApp för att göra din bokning.

Kom ihåg att göra dina bokningar flera dagar i förväg för att vara säker på att du hittar lediga platser för det önskade datumet. Det är en ära för oss att få betjäna dig och vi vet precis vad du behöver så tveka inte att kontakta oss.

I slutet av texten hittar du en förteckning över aktiviteter som är tillgängliga för turister som bor i Los Cristianos. Vi uppmanar dig att gå igenom de olika aktiviteterna och logga in för att få mer information. I anslutning till varje aktivitet finns också ett kontaktformulär som du kan fylla i för att komma i kontakt med oss. Vi väntar på dig på Teneriffa, börja planera din semester och lita på oss, vi har stor erfarenhet inom sektorn och kan hjälpa dig att välja den aktivitet som passar dig bäst.

Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Relaterade artiklar: