Saker att göra i Puerto Colon

Saker att göra i Puerto Colon

Guide

I det här inlägget berättar vi om de bästa sakerna att göra i Puerto Colón, som förmodligen är den viktigaste hamnen på södra Teneriffa. Den ligger i Playa de las Américas, ett av de mest trafikerade områdena på ön.

För att ge dig en uppfattning om vad du kan göra i Puerto Colón på din semester kan du ta en titt på den här sammanfattningen:

 • Se valar och delfiner i deras naturliga miljö på Teneriffa södra.
 • Gå på FlyBoarding och andra vattensporter.
 • Boka privata båtturer
 • Besök nöjesparker i Teneriffa södra

Högst rankade saker att göra i Puerto Colón av turister

Puerto Colon, the main harbour in Costa Adeje to do a Boat Trip

Puerto Colons läge är mycket bra eftersom det ligger ganska nära Los Cristianos, Las Americas och Costa Adeje. Det är bara 16 kilometer till Reina Sofia-flygplatsen.

På Bananapalmbay.com erbjuder vi olika segelbåtar, katamaraner och båtar för uthyrning på Teneriffa. I båtcharter i Puerto Colon ingår snacks, mat och dryck.

Här finns en detaljerad lista över aktiviteter i Puerto Colon för att tillbringa den bästa semestern. Om du har några frågor bjuder vi in dig att skriva till oss så hjälper vi dig gärna.

Val- och delfinskådning

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)

Val- och delfinskådning är en av de saker att göra i Puerto Colon som inte får saknas i din planering.

De flesta båtarna avgår från Puerto Colón för valskådningsbåtsturer på Teneriffa. Den tre timmar långa turen omfattar valskådning på Teneriffa i deras naturliga miljö. Detta är gott om tid för att ta foton och videor av dessa fantastiska djur.

Njut av när flasknosdelfiner, grindvalar, kaskelotter och späckhuggare passerar förbi. Beroende på säsong kan du se olika marina arter. Om vi har tur kan vi se en stor variation av valar.

Privat fiskeutflykt i Puerto Colón

Tenerife Boat and Fishing Charter no license required Las Galletas Harbour

Om du vill fiska på Teneriffa hittar du utmärkta fiskebåtar på vår webbplats.

På Bananapalmbay.com har vi privata båtar för fiske i Puerto Colón. Du hittar modern fiskeutrustning med vilken du kan fånga den bästa fisken. Turerna är 4 timmar långa med en expertkapten som tar dig till de områden där det finns mest fisk. Happy Hooker är en fiskebåt som finns tillgänglig i Puerto Colon med perfekta egenskaper för en fantastisk fiskedag.

Segling Yacht Charter i Puerto Colon

Det finns många saker att göra i Port Columbus och särskilt på vattnet. Fritidsbåtar är ett fantastiskt alternativ för dem som vill koppla av och glömma bort vardagens ansvar.

Upptäck det marina livet och bli förvånad över Teneriffas kusts skönhet. Kaptenen tar hand om resan, så du behöver inte oroa dig för någonting. Bjud in din partner, familj eller vänner för att tillbringa en annorlunda dag under den strålande solen som lyser upp Teneriffa.

Våra segelturer i Puerto Colon inkluderar mat och dryck. Vi bjuder in dig att kontakta oss via WhatsApp eller kontaktformuläret för mer information.

 • Små segelbåtar charter i Teneriffa södra
 • Segling Yacht Charter på Teneriffa med Kosamui
 • Stor segelbåtsuthyrning på Teneriffa södra

Katamaran charter i Puerto Colon

Vi har olika alternativ för Katamaranuthyrning i Puerto Colon. Varje båt har gott om utrymme och bekväma faciliteter. Beroende på gruppens storlek kan du välja mellan en katamaran för 12 personer eller för större grupper. Om du har några frågor hjälper vi dig gärna via WhatsApp.

Välj mellan den 3 timmar långa turen för att titta på delfiner eller valar eller den 4 timmar långa turen för att ankra i Masca Bay. Där kan du ta ett uppfriskande dopp och snorkla. Vi visar dig tre alternativ för katamaranuthyrning i Puerto Colon, med vilka du kommer att njuta av havet med glädje.

 • Katamaranuthyrning i Teneriffa syd för upp till 11 personer
 • Privat uthyrning av katamaran på Teneriffa
 • Katamaranuthyrning på Teneriffa för grupper

Privat uthyrning av motorbåt

CAPELLI TEMPEST 775 - Boat Rental without skipper mallorca (3)

Vi erbjuder privat speedboat charter för att du ska kunna njuta av en exklusiv service på havet. Hyr en motorbåt för din semester i Puerto Colon. Kom ombord med din familj eller dina vänner.

Njut av farten och den friska vinden i ansiktet. Glöm inte att ta med kameran för att ta bilder på orcas och delfiner som ofta ses under färden. Bland de mest populära aktiviteterna i Puerto Colon är uthyrning av motorbåtar ett alternativ för dem som är ute efter fart och adrenalin.

Båten är utrustad med snorkelutrustning för att dyka ner på havsbotten och upptäcka dess skönheter. Drycker och snacks ingår också. Här är tre av våra bästa speedbåtar:

 • Vi har tre av våra bästa speedbåtar på Teneriffa: Speedboat på Teneriffa South Opera 33
 • Snabbbåt på Teneriffa södra Puerto Colon
 • Lyxig motorbåt på Teneriffa

Privata lyxbåtar

För dem som letar efter saker att göra i Puerto Colon i avskildhet föreslår vi privata lyxbåtar.

Med våra lyxbåtar får du de bästa turerna på en båt av högsta kvalitet. Vi har professionella kaptener med stor erfarenhet av båtkörning.

Fira händelser och speciella tillfällen med din partner eller vänner. Lyxbåtarna är perfekta för att ta med dina affärspartners för att dela lite tid till havs och prata affärer. Njut av lyxen och komforten i våra yachter i Puerto Colon.

 • Lyxbåtsuthyrning på Teneriffa Astondoa 40
 • Lyxig yachtcharter på Teneriffa med flybridge

Yachter med skeppare i Puerto Colon

Du kommer att få den bästa seglingsupplevelsen med ett proffs med många års erfarenhet och full kunskap om havet. Hyr en båt med skeppare för att njuta av en trevlig och bekymmersfri tur. Det krävs inget båtcertifikat.

Båten kommer alltid att vara säker tack vare våra utbildade yrkesmän. Utnyttja all tid ombord för att ha roligt, sola och dela med dina nära och kära.

Kaptenen känner till de bästa platserna i bukten att ankra. Han tar dig också med till de mest otroliga platserna i området.

Yachtcharter utan skeppare

CAPELLI TEMPEST 1000 Mallorca Big Boat Rental without skipper01.min

Vi har båtar utan skeppare för dem som har erfarenhet av båtkörning.

Vänligen kontakta oss för att ta reda på vilka alternativ som finns för båtuthyrning utan körkort.

Vi erbjuder även bareboatcharter med krav på körkort. I det här fallet måste du visa upp ett giltigt båtkörkort och om du inte har något måste du ansöka om det.

Vi har små och lättkörda båtar. Hyr en liten båt för grupper på 4 personer och kör den själv. Om du letar efter saker att göra i Puerto Colon som du kan visa upp för dina vänner är detta det bästa alternativet. Var kapten för en dag, kör båten och känn dig som en sjöman.

Särskilda evenemang

Fira de bästa stunderna i sällskap med dina nära och kära ombord på en båt. Med våra båtar kan du fira speciella evenemang och överraska dina nära och kära. Föreställ dig glädjen av att vara omgiven av Atlantens kristallklara vatten. Allt är bättre till havs.

Vi bjuder in dig att fira:

 • Svensexor och möhippor
 • Kärleksförklaringar
 • Bröllopsdagar
 • Avslutningsfester
 • Företagsmöten
 • Romantiska överraskningar
 • Födelsedagar
 • Och mycket mer

Vattensporter

Parascending in Tenerife South

I Puerto Colon finns ett stort utbud av vattensporter: Du har ett stort urval av vattensporter: Banana Boat, parascending, jetski, bland annat.

I följande lista visar vi dig aktiviteterna i Puerto Colon och närliggande platser.

 • Bananbåt: Det här är en av aktiviteterna i Puerto Colón där du kan njuta av en rolig stund med dina vänner. Bananbåten är en mycket rolig aktivitet på vattnet. Du måste anstränga dig för att inte falla ner i vattnet medan bananbåten rör sig i hög hastighet.
 • Kajakpaddling: Detta är en fascinerande aktivitet som kommer att göra dig fast. Ha en fantastisk tid tillsammans med dina vänner och din familj. Njut av en rolig dag samtidigt som du tränar din kropp och kommer i kontakt med naturen.
 • Jetski: Lev en sommarupplevelse i Puerto Colón. Jetski blir alltmer populärt. De väcker unika känslor i kombination med adrenalin. De är lätta att hantera och låter dig utforska havet med frihet. Se till att inkludera dem i din plan för aktiviteter på Teneriffa södra.
 • Parascending: Detta är en av de aktiviteter i Puerto Colón som fortsätter att växa. Du får sällskap av professionella experter från Teneriffa. Du svävar likt en fågel över båten och får en magnifik utsikt över ön.
 • Dykning: Utforska havsbotten på de bästa dykplatserna på södra Teneriffa. Ta del av regionens marina fauna. Hitta sjunkna fartyg och utforska deras inre. Temperaturen är konstant året runt med kristallklart och lysande vatten.
 • Paragliding: Paragliding: Paragliding på Teneriffa erbjuder extrema spänningar. Flyg över öns toppar, vulkaner och kuster. Teneriffas expertpiloter guidar dig för en smidig och säker resa.

Besök Teneriffas nöjesparker

Ett besök till temaparkerna på Teneriffa syd är en annan av de saker att göra i Puerto Colón som du inte får missa.

Vi kommer att berätta om de tre viktigaste nöjesparkerna på södra Teneriffa som du kan njuta av tillsammans med din familj. Vi bjuder in dig att ta med barnen för att uppleva stora känslor och massor av skoj.

Monkey Park ligger bara 10 minuter från Playa de Las Americas. Det är en charmig djurpark som hyser olika djurarter. Dess syfte är att bevara några utrotningshotade primater. Här kommer du inte att se några djurshower, utan du hittar bara djur som lever fredligt i sin naturliga miljö.

Jungle Park är en stor djungel med mer än 500 djur. Den ligger mycket nära stranden i Los Cristianos och fungerar som djurpark och botanisk trädgård. Inne i parken råder en autentisk djungelatmosfär. Promenera längs stigarna och njut av det vackra naturlandskapet. Huvudattraktionen är rovfågelföreställningen som flyger över himlen. Ta med barnen för att titta på tigrar, kajmaner, apor, lejon och många fler.

En annan av Teneriffas mest populära parker är Siam Park, som anses vara en av de bästa temaparkerna i världen. Den ligger i Costa Adeje så du får inte missa den under din semester på Teneriffa södra. Det är en fantastisk vattenpark, byggd med avsikt att väcka intensiva känslor hos sina besökare. Njut av en fantastisk dag tillsammans med din familj och dina vänner. Varje attraktion är fantastisk och mycket populär året runt.

Puerto Colons småbåtshamn

Puerto Colon är en modern småbåtshamn med alla nödvändiga tjänster. Den har plats för mer än 350 båtar som ligger för ankar och mer än 250 kajplatser för småbåtar.

Du hittar boende för seglare och besökare. I närheten finns mycket bra hotell med utmärkt service. Bekväma rum, god mat, vänlig personal och tillgång till strandpromenaden. Sluta tänka på det och kom och njut av några underbara dagar i Puerto Colón.

Njut av strandpromenaden, en avkopplande plats att promenera längs om du är på semester i Costa Adeje. Promenera längs strandpromenaden och se allt den har att erbjuda. Lyssna på ljudet av vågorna och känn den rika doften av havet.

Du kan också njuta av vackra stränder med alla bekvämligheter, vattensporter och många alternativ för att njuta av havet. Tack vare de skyddande havsvallarna är vågorna lugna. Stränderna är säkra för hela familjen.

Börja planera din semester på södra Teneriffa och njut av alla saker att göra i Puerto Colon. På vår webbplats erbjuder vi båtturer på Atlanten för din semester i Puerto Colon. Skriv till oss på WhatsApp eller fyll i kontaktformuläret för att reda ut eventuella tvivel. Vi hjälper dig att välja den båt som passar dig bäst. Lita på oss, vi har stor erfarenhet av båtuthyrning på Teneriffa och vet exakt vad våra kunder behöver.

Båtcharter i Puerto Colon

Båtturer i Puerto Colon

Fart båtuthyrning i Puerto Colon

Fiskecharter i Puerto Colon

Fiskeresor i Puerto Colon

Hård uppblåsbar båtuthyrning i Puerto Colon

Katamaran Charters i Puerto Colon

Lyxbåtcharter i Puerto Colon

Motorbåtuthyrning i Puerto Colon

Öutflykt i Puerto Colon

Quad Bike Safaris i Puerto Colon

Segelbåtcharter i Puerto Colon

Temaparker i Puerto Colon

Valskådning i Puerto Colon

Vandring i Puerto Colon

Vattensporter i Puerto Colon

Vad våra kunder säger:

Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.

Relaterade artiklar:

Stränder i Puerto Colon