Första publicering: november 1, 2022 |

Boka via WhatsApp

Valskådning i Teneriffa

Val- och delfinskådning på Teneriffa

Vi presenterar dig de olika alternativen för valskådning på Teneriffa. Vi har fantastiska båtar för att segla på Atlantens vatten och njuta av denna otroliga aktivitet. Kom och njut tillsammans med dina barn, vänner och familj.

Visste du att du kan skilja en val från en haj genom dess svans? Hajar har dem vertikalt och valar horisontellt.

Val- och delfinskådning på Teneriffa

Dolphins jumping in Tenerife South
Våra båtar är säkra för miljön och valarna. Njut av den marina faunan på Teneriffa södra i sin naturliga miljö.

Båtens kapten känner till bukten mycket väl, han tar båten till de områden med de bästa valskådningsmöjligheterna.

Under valskådningsutflykten på Teneriffa seglar vi i låg hastighet och stannar tillräckligt länge för att turisterna ska kunna njuta av upplevelsen.

Teneriffa är en av de bästa platserna i världen för att se valar och delfiner. Detta är en av de mest efterfrågade aktiviteterna av våra besökare. Vi garanterar inte att du kommer att se delfiner och valar under utflykten, men vi ger dig en mycket hög sannolikhet.

Ta med barnen på en fantastisk semester på Teneriffa och ge dem upplevelsen att se valar och delfiner i deras naturliga miljö. Detta kommer att vara en oslagbar gåva som kommer att lämna dem med vackra minnen.

Vi påminner er om att ni inte får kasta skräp i vattnet eller göra höga ljud som kan skrämma djuren. Njut av upplevelsen!

Arter som lever i vattnen i sydvästra Teneriffa

Upp till 21 arter av valar finns i det här området, varav vissa bor permanent och andra under vissa tider på året. Du kan också se vissa valar med vandringsvanor vars rutt omfattar detta område av Atlanten.

Flasknosdelfin

Vetenskapligt namn: Tursiops truncatus. Kallas även flasknosdelfiner eller turson och du kan se dem mycket nära Teneriffas kuster. Detta är arten av Flipperdelfinen från den populära tv-serien.

Du kan känna igen dem på deras intensivt grå färg som gradvis bleknar på de nedre delarna av kroppen. De når en längd på 3 meter när de är mogna. De simmar vanligtvis i grupper om i genomsnitt 20 delfiner och kan ses året runt på södra Teneriffa.

Grindvalar

Vetenskapligt namn: Globicephala macrorinchus, på grund av deras ballongformade huvud. De är också kända som grindvalar. Det är en stor tandad val. Den kan bli upp till 5 meter lång och väga upp till 2 ton. De sägs vara de vänligaste valarna som finns.

Grindvalar har förmågan att dyka till djup på över 1 000 meter i mer än 20 minuter. De kan ses året runt i det här området.

Atlantisk fläckig delfin

Vetenskapligt namn: Stenella frontalis. Namnet beror på de fläckar som täcker kroppens yta och som är helt närvarande i vuxen ålder. De är mycket aktiva delfiner som simmar i grupper. De blir upp till 2,3 meter långa och väger upp till 80 kilo. De ses sporadiskt.

Grovtandad delfin

Vetenskapligt namn: Steno bredanensis. De kännetecknas av sina räfflade tänder, som i sin tur ger dem sitt namn. De har också en långsträckt skalle som gör dem lätta att skilja från andra arter. De blir 2,7 meter långa och väger 150 kilo. De är mörkare i färgen än flasknosdelfiner och har ljusare fläckar. De simmar i grupper på i genomsnitt 8 individer. De kan ses vid vissa tider på året.

Pötväggar

Vetenskapligt namn: Physeter macrocephalus. Det är en stor art med en längd som liknar en val, som når 18 meter och väger 50 ton. Du kan känna igen dem på deras lilla ryggfena, stora huvud och mörka hud med ränder.

De dyker till ett djup på upp till 2 000 meter och stannar nere i mer än en timme för att leta efter föda. De ses oftast under våren.

Vanlig delfin

Vetenskapligt namn: Delphinus delphis. Det är en mycket populär art i alla världens hav och på Teneriffa kan du se dem på vintern. Den kännetecknas av sin gulaktiga färg på sidorna. Den blir 2,5 meter lång och väger 120 kilo. Det är en vandrande art.

Falsk späckhuggare

Vetenskapligt namn: Pseudorca crassidens. Det är ett sällskapligt och charmigt djur. Identifiera dem genom utbuktningen i mitten av fenorna, den slanka kroppen och ryggfenan som är cirka 30 centimeter lång. De har en homogen djupt grå färg på hela kroppen. De blir upp till 6 meter långa och väger 1 500 kilo. Den simmar vanligtvis i stora grupper på upp till 50 individer. Det är en vandrande art.

Privat tur för val- och delfinskådning på Teneriffa

I listan nedan hittar du några av våra tillgängliga aktiviteter för privat båtcharter. Förutom information om varje aktivitet hittar du i slutet av texten en detaljerad beskrivning av aktiviteterna tillsammans med kontaktformuläret för bokning.

11 personer rymlig katamarancharter med Kalima

Tenerife - Boat Charter - (6).min
Njut av en dag på Atlanten ombord på denna rymliga 36 fot långa katamaran. Kalima är en bekväm och rymlig båt som alla kan njuta av. Du har möjlighet att välja mellan 3 till 8 timmars turer.

Beroende på vilken resväg du väljer och hur länge den varar kan du se valar i sin naturliga miljö, simma och snorkla i en vacker vik, besöka de imponerande Los Gigantes-klipporna och Masca Bay. Drycker ingår i priset.

Charter av motorbåt för valskådning med Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot
Njut av denna majestätiska motorbåt med plats för 12 personer. Vi avgår från hamnen i Puerto Colon till valskådningsområdena på Teneriffa. Därefter ankrar båten för att alla ska kunna gå av för att bada på stranden.

Beroende på hur lång tur du väljer kan du besöka viken El Puertito, klipporna och den magnifika Masca Bay.

3 timmars charter med White Heaven på en snabbbåt

Tenerife Speed Boat Charter, Puerto Colon
Kom och njut tillsammans med din familj eller dina vänner. Den här båten har en maximal kapacitet på 11 passagerare. Förutom valskådning besöker du en vacker vik i Teneriffa södra bukten, som kan vara El Puertito de Adeje eller Diego Hernandez. Snorkelutrustning, drycker och snacks ingår.

Delade båtturer för att se valar och delfiner på Teneriffa

Nedan finns en lista över aktiviteter som finns tillgängliga på vår webbplats för delade båtturer för att titta på valar och delfiner.

Båttur i Los Gigantes med Freebird

catamaran tour in Tenerife with Freebird
Vi erbjuder dig en unik och fascinerande aktivitet. Förutom valskådning på Teneriffa kan du se de imponerande klipporna i Los Gigantes och njuta av havet.

Utflykten avgår från hamnen i Puerto Colón till vattnen nära ön La Gomera där vi förväntar oss att se delfiner och valar som glatt kryssar runt. De arter som är mest frekventa i dessa områden är flasknosdelfiner och grindvalar.

Efter att ha njutit av upplevelsen beger vi oss mot klipporna. Du kommer att bli förvånad över storheten hos dessa stora och imponerande klippor som skyddar Teneriffas kust.

Efter observationen och vandringen längs klipporna beger vi oss till Masca Bay för att bada och njuta av Atlantens uppfriskande vatten. Aktiviteten avslutas med en utsökt lunch som ingår i paketet och sedan återvänder vi till hamnen.

Boka den här aktiviteten för 3 timmar för valskådning eller för 4 och en halv timme för att få mer tid att koppla av, njuta av havet och svalka dig.

Val- och delfinskådning på Teneriffa med Royal Dolphin

royal delfin tenerife los gigantes (59)
Vi har denna sensationella båt för att njuta av ett unikt äventyr. Du kommer att kunna se valar och delfiner som aldrig förr. Den här båten är utrustad med undervattensfönster som gör att du kan se den marina aktiviteten under båtens golv. Den har också undervattenskameror som registrerar djurens rörelser nära båten för att sändas på tv-apparater på däck.

Efter att ha sett Teneriffas fantastiska marina djur kommer du att passera Los Gigantes-klipporna. Många av dem som har varit där uttrycker förvåning och spänning på grund av deras enorma storlek. Efter detta kommer du att föras till Mascabukten för ett uppfriskande dopp i dess utsökta vatten. Under stoppet i bukten kan du koppla av på sanden, simma och snorkla. Allt du vill ha för en spektakulär semester hittar du med Royal Dolphin-katamaranen.

Utflykten avslutas med en utsökt lunch och därefter återvänder du till hamnen. Kom ihåg att vi har transporter till de olika orterna på Teneriffa, skriv bara till oss för att kontrollera tillgängligheten.

Utflykt för valskådning med Eden-katamaran

eden catamaran tour tenerife
Vi har en aktivitet med precis tillräckligt med tid för att se valar på Teneriffa. Med en längd på två timmar tar den här utflykten dig till de områden som är mest frekventerade av delfiner och valar.

Båten avgår från hamnen Puerto Colon i Costa Adeje till grannön La Gomera. Utflykten fokuserar på val- och delfinskådning i deras naturliga miljö. I turen ingår en uppfriskande dryck.

Vi har även en 3 timmars tur för mer nöje. Om du hyr båten i 3 timmar kan du gå i land för att svalka dig och bada. Läsk, vatten och öl ingår också.

Båttur till Los Gigantes med Maxicat

maxicat catamaran tenerife
Vi erbjuder dig denna underbara utflykt för att se klipporna och valar i sin naturliga miljö. Båten avgår från Puerto Colon, Costa Adeje i jakt på valar. Kom ihåg att detta är en av de bästa platserna för delfin- och valskådning. Efter att ha sett dem beger sig båten mot klipporna.

Denna båttur inkluderar lunch och ett stopp vid Masca Bay för bad och snorkling. Kom ihåg att vi har transfer från olika platser på Teneriffa, till exempel Los Cristianos eller Puerto de la Cruz, på begäran.

Transport

Vi erbjuder en transporttjänst för dem som bor i de viktigaste turistcentrumen på Teneriffa södra och Puerto de la Cruz. Detta beror på vilken aktivitet du väljer och var du bor på Teneriffa.

contact us

För mer information om val- och delfinskådning på Teneriffa uppmanar vi dig att skriva oss till vår WhatsApp, genom vilken vi kommer att informera dig om tillgången till transport till den plats där du bor. Vi erbjuder transport från Los Cristianos, Playa de Las Americas, Puerto de la Cruz, Los Gigantes, Costa Adeje, Puerto Santiago och andra platser.

 

 

Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.

Boka via WhatsApp

Relaterade artiklar:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0