Walvissen en dolfijnen kijken op Tenerife

Walvissen en dolfijnen kijken op Tenerife

Guide

Wij presenteren u de verschillende mogelijkheden om walvissen te spotten op Tenerife. We beschikken over fantastische boten om de Atlantische wateren te bevaren en te genieten van deze ongelooflijke activiteit. Kom en geniet met uw kinderen, vrienden en familie.

Wist u dat u een walvisachtige van een haai kunt onderscheiden aan zijn staart? Haaien hebben ze verticaal en walvisachtigen horizontaal.

Walvissen en dolfijnen kijken op Tenerife

Dolphins jumping in Tenerife South
Onze boten zijn veilig voor het milieu en de walvisachtigen. Geniet van de zeefauna van Tenerife Zuid in haar natuurlijke habitat.

De kapitein van de boot kent de baai zeer goed, hij brengt de boot naar de gebieden met de beste mogelijkheden om walvissen te spotten.

Tijdens de walvisexcursie in Tenerife varen we met lage snelheid en blijven we lang genoeg zodat de toeristen kunnen genieten.

Tenerife is een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen en dolfijnen te zien. Dit is een van de meest gevraagde activiteiten door onze bezoekers. We garanderen niet dat u tijdens de excursie dolfijnen en walvissen zult zien, maar we geven u een zeer grote kans.

Neem de kinderen mee op een geweldige vakantie in Tenerife en geef ze de ervaring om walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke omgeving te zien. Dit zal een onovertroffen cadeau zijn waar ze mooie herinneringen aan overhouden.

Wij herinneren u eraan geen afval in het water te gooien of harde geluiden te maken die de dieren zouden kunnen afschrikken. Geniet van de ervaring!

Soorten die in de wateren van het zuidwesten van Tenerife leven

In dit gebied komen tot 21 soorten walvisachtigen voor, sommige permanent en andere in bepaalde periodes van het jaar. U kunt ook enkele walvisachtigen zien die op doorreis zijn naar dit deel van de Atlantische Oceaan.

Tuimelaar

https://youtu.be/VjMn_dVCJyA

Wetenschappelijke naam: Tursiops truncatus. Ook wel tuimelaars of turson genoemd, kun je ze heel dicht bij de kusten van Tenerife zien. Dit is de soort van de Flipper-dolfijn uit de populaire tv-serie.

Je kunt ze herkennen aan hun intens grijze kleur, die geleidelijk vervaagt op de lagere delen van het lichaam. Op volwassen leeftijd bereiken ze een lengte van 3 meter. Ze zwemmen meestal in groepen van gemiddeld 20 dolfijnen en kunnen het hele jaar door in het zuiden van Tenerife worden gezien.

Grienden

https://youtu.be/YT8yLzC-9MM

Wetenschappelijke naam: Globicephala macrorinchus, vanwege hun ballonvormige kop. Ze zijn ook bekend als grienden. Het is een grote getande walvisachtige. Hij kan 5 meter lang worden en tot 2 ton wegen. Men zegt dat het de vriendelijkste walvissen zijn die er bestaan.

Grienden kunnen meer dan 20 minuten naar een diepte van 1000 meter duiken. Ze kunnen het hele jaar door in dit gebied worden gezien.

Atlantische gevlekte dolfijn

Wetenschappelijke naam: Stenella frontalis. Zijn naam dankt hij aan de vlekken die het oppervlak van zijn lichaam bedekken en die op volwassen leeftijd volledig aanwezig zijn. Het zijn zeer actieve dolfijnen die in groepen zwemmen. Ze worden tot 2,3 meter lang en wegen tot 80 kilogram. Ze worden sporadisch gezien.

Ruwtanddolfijn

https://youtu.be/j_yhwZCtCZ8

Wetenschappelijke naam: Steno bredanensis. Ze worden gekenmerkt door hun gegroefde tanden, waaraan ze hun naam te danken hebben. Ze hebben ook een langwerpige schedel waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn van andere soorten. Ze bereiken een lengte van 2,7 meter en wegen 150 kilogram. Ze zijn donkerder van kleur dan tuimelaars en hebben lichtere vlekken. Ze zwemmen in groepen van gemiddeld 8 individuen. Ze zijn op bepaalde tijden van het jaar te zien.

Potvis

https://youtu.be/RA7SfAQtYrM

Wetenschappelijke naam: Physeter macrocephalus. Het is een grote soort met een lengte die lijkt op die van een walvis, die 18 meter bereikt en 50 ton weegt. Je kunt ze herkennen aan hun kleine rugvin, grote kop en donkere huid met strepen.

Ze duiken tot een diepte van 2000 meter en blijven meer dan een uur beneden om naar voedsel te zoeken. Ze worden het meest gezien in het voorjaar.

Gewone dolfijn

https://youtu.be/PGASvWGYw20

Wetenschappelijke naam: Delphinus delphis. Het is een zeer populaire soort in alle zeeën van de planeet en op Tenerife kunt u ze in de winter zien. Hij wordt gekenmerkt door zijn geelachtige kleur op de flanken. Hij wordt 2,5 meter lang en weegt 120 kilo. Het is een trekvogel.

Valse orka

https://youtu.be/XzQo_eIUpFI

Wetenschappelijke naam: Pseudorca crassidens. Het is een sociaal en charmant dier. Je herkent ze aan de bolling in het midden van hun vinnen, het slanke lichaam en de rugvin van ongeveer 30 centimeter. Ze hebben een homogene diepgrijze kleur over hun hele lichaam. Ze worden tot 6 meter lang en wegen 1.500 kilogram. Hij zwemt meestal in grote groepen van maximaal 50 individuen. Het is een migrerende soort.

Privé walvissen en dolfijnen kijken op Tenerife

In de onderstaande lijst vindt u enkele van onze beschikbare activiteiten voor privé boot charter. Naast de informatie over elke activiteit vindt u aan het einde van de tekst een detail van de activiteiten samen met het contactformulier om te boeken.

11 persoons ruime catamaran charter met Kalima

Tenerife - Boat Charter - (6).min
Geniet van een dag op de Atlantische Oceaan aan boord van deze ruime 36 voet catamaran. De Kalima is een comfortabele en ruime boot waar iedereen van kan genieten. U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit tochten van 3 tot 8 uur.

Afhankelijk van de route die u kiest en de duur ervan, kunt u walvisachtigen in hun natuurlijke omgeving zien, zwemmen en snorkelen in een prachtige baai, de indrukwekkende Los Gigantes Cliffs en Masca Bay bezoeken. Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

Motorboot charter voor walvissen kijken met Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot
Geniet van deze majestueuze motorboot met een capaciteit van 12 personen. We vertrekken vanuit de haven van Puerto Colon naar de walvisspotgebieden van Tenerife. Hierna gaat de boot voor anker zodat iedereen kan uitstappen voor een duik op het strand.

Afhankelijk van de lengte van de tocht die u kiest, kunt u de baai El Puertito, de kliffen en de schitterende Masca-baai bezoeken.

3 uur speedboot charter met White Heaven

Tenerife Speed Boat Charter, Puerto Colon
Kom en geniet met uw familie of vrienden. Deze boot heeft een maximale capaciteit van 11 passagiers. Naast walvissen kijken, bezoekt u een prachtige baai in de zuidelijke baai van Tenerife, dat kan El Puertito de Adeje of Diego Hernandez zijn. Snorkeluitrusting, drankjes en snacks zijn inbegrepen.

Gedeelde boottochten om walvissen en dolfijnen te zien op Tenerife

Hieronder vindt u de lijst met activiteiten die beschikbaar zijn op onze website voor gedeelde boottochten om walvissen en dolfijnen te bekijken.

Boottocht in Los Gigantes met Freebird

catamaran tour in Tenerife with Freebird
Wij bieden u een unieke en fascinerende activiteit. Naast walvissen kijken in Tenerife kunt u de indrukwekkende kliffen van Los Gigantes zien en genieten van de oceaan.

De excursie vertrekt vanuit de haven van Puerto Colón naar de wateren bij het eiland La Gomera waar we verwachten dolfijnen en walvissen vrolijk rond te zien varen. De soorten die hier het meest voorkomen zijn de tuimelaars en de grienden.

Na het genieten gaan we richting de kliffen. U zult versteld staan van de grootsheid van deze grote en imposante rotsen die de kust van Tenerife beschermen.

Na de waarneming en de wandeling langs de kliffen gaan we naar Masca Bay om te zwemmen en te genieten van het verfrissende water van de Atlantische Oceaan. De activiteit eindigt met een heerlijke lunch inbegrepen in het pakket en daarna keren we terug naar de haven.

Boek deze activiteit voor 3 uur om walvissen te spotten of voor 4 en een half uur om meer tijd te hebben om te ontspannen, van de zee te genieten en af te koelen.

Walvissen en dolfijnen kijken op Tenerife met Royal Dolphin

royal delfin tenerife los gigantes (59)
Met deze sensationele boot beleeft u een uniek avontuur. U zult walvissen en dolfijnen kunnen zien als nooit tevoren. Deze boot is uitgerust met onderwaterramen waardoor u de mariene activiteit onder de vloer van de boot kunt zien. Het heeft ook onderwatercamera’s die de bewegingen van de dieren dicht bij de boot opnemen voor uitzending op televisies op het dek.

Na het zien van de verbazingwekkende zeedieren van Tenerife komt u langs de kliffen van Los Gigantes. Velen die er geweest zijn, spreken hun verbazing en opwinding uit over hun enorme omvang. Hierna wordt u naar de baai van Masca gebracht voor een verfrissende duik in het heerlijke water. Tijdens de stop in de baai kunt u ontspannen op het zand, zwemmen en snorkelen. Alles wat u wenst voor een spectaculaire vakantie vindt u bij de Royal Dolphin catamaran.

De tocht eindigt met een heerlijke lunch en dan terug naar de haven. Vergeet niet dat we vervoer hebben naar de verschillende resorts in Tenerife, schrijf ons om de beschikbaarheid te controleren.

Walvisexcursie met Eden catamaran

eden catamaran tour tenerife
We hebben een activiteit met net genoeg tijd om walvisachtigen te zien op Tenerife. Met een duur van twee uur brengt deze excursie u naar de gebieden die het meest door dolfijnen en walvissen worden bezocht.

De boot vertrekt vanuit de haven van Puerto Colon in Costa Adeje naar het naburige eiland La Gomera. De excursie is gericht op het bekijken van walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. De tour is inclusief een verfrissend drankje.

We hebben ook een tour van 3 uur voor meer plezier. Als u de boot voor 3 uur huurt, kunt u aan land gaan om af te koelen en te zwemmen. Frisdrank, water en bier zijn ook inbegrepen.

Boottocht naar Los Gigantes met Maxicat

maxicat catamaran tenerife
Wij bieden u deze prachtige excursie aan om de kliffen en walvisachtigen in hun natuurlijke habitat te zien. De boot vertrekt vanuit Puerto Colon, Costa Adeje op zoek naar walvisachtigen. Vergeet niet dat dit een van de beste plaatsen is om dolfijnen en walvissen te spotten. Na het spotten gaat de boot richting de kliffen.

Deze boottocht is inclusief lunch en een stop bij Masca Bay om te zwemmen en te snorkelen. Vergeet niet dat we transfers hebben vanuit verschillende plaatsen in Tenerife zoals Los Cristianos of Puerto de la Cruz, op aanvraag.

Vervoer

Wij bieden een transportdienst voor degenen die in de belangrijkste toeristische centra van Tenerife Zuid en Puerto de la Cruz verblijven. Dit is afhankelijk van de activiteit die u kiest en waar u verblijft op Tenerife.

contact us
Voor meer informatie over walvissen en dolfijnen kijken in Tenerife nodigen we je uit om ons te schrijven naar onze WhatsApp, waarmee we je zullen informeren over de beschikbaarheid van vervoer naar de plaats waar je verblijft. Wij bieden vervoer aan vanuit Los Cristianos, Playa de Las Americas, Puerto de la Cruz, Los Gigantes, Costa Adeje, Puerto Santiago en andere plaatsen.

 

Walvissen kijken in Tenerife

Wat onze klanten zeggen:

Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!

Gerelateerde artikelen:

Stranden in Tenerife