Opazovanje kitov in delfinov na Tenerifih

Opazovanje kitov in delfinov na Tenerifih

Guide

Predstavljamo vam različne možnosti za opazovanje kitov na Tenerifih. Imamo čudovite čolne, s katerimi lahko plujete po vodah Atlantika in uživate v tej neverjetni dejavnosti. Pridite in uživajte z otroki, prijatelji in družino.

Ali ste vedeli, da lahko kita od morskega psa ločite po repu? Morski psi ga imajo navpično, kiti pa vodoravno.

Opazovanje kitov in delfinov na Tenerifih

Dolphins jumping in Tenerife SouthNaši čolni so varni za okolje in kitovce. Uživajte v morski favni južnega Tenerifa v njenem naravnem okolju.

Poveljnik čolna dobro pozna zaliv in vas z njim popelje na območja z najboljšimi možnostmi za opazovanje kitov.

Med izletom za opazovanje kitov na Tenerifih plujemo z majhno hitrostjo in ostanemo dovolj dolgo, da turisti lahko uživajo v izkušnji.

Tenerife je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov in delfinov. To je ena od najbolj zaželenih dejavnosti naših obiskovalcev. Ne zagotavljamo, da boste med izletom videli delfine in kite, vendar vam dajemo zelo veliko verjetnost.

Odpravite se z otroki na čudovite počitnice na Tenerife in jim omogočite izkušnjo opazovanja kitov in delfinov v njihovem naravnem okolju. To bo neprekosljivo darilo, ki jim bo pustilo lepe spomine.

Opozarjamo vas, da v vodo ne smete metati smeti ali povzročati glasnih zvokov, ki bi lahko prestrašili živali. Uživajte v doživetju!

Vrste, ki živijo v vodah jugozahodnega dela Tenerifa

Na tem območju živi do 21 vrst kitov in delfinov, od katerih so nekateri stalno prisotni, drugi pa v določenih obdobjih leta. Opazujete lahko tudi nekatere selivske kitovce, katerih pot vključuje tudi to območje Atlantika.

Delfin grbavec

Znanstveno ime: Tursiops truncatus. Imenujejo jih tudi delfini grenki ali tursoni in jih lahko opazujete zelo blizu obal Tenerifa. To je vrsta delfina Flipperja iz priljubljene televizijske serije.

Prepoznate jih po intenzivni sivi barvi, ki na spodnjih delih telesa postopoma zbledi. V zrelih letih dosežejo dolžino 3 metre. Običajno plavajo v skupinah, v katerih je povprečno 20 delfinov, na južnem delu Tenerifov pa jih lahko opazujete vse leto.

Pilotski kiti

Znanstveno ime: Globicephala macrorinchus, zaradi glave v obliki balona. Znani so tudi kot pilotski kiti. To je velik zobati kit. V dolžino lahko doseže 5 metrov in tehta do 2 toni. Pravijo, da so najprijaznejši kiti na svetu.

Pilotski kiti se lahko za več kot 20 minut potopijo na globino več kot 1 000 metrov. Na tem območju jih je mogoče opazovati vse leto.

Atlantski črtasti delfin

Znanstveno ime: Stenella frontalis. Njegovo ime je posledica peg, ki prekrivajo površino njegovega telesa in so v odrasli dobi popolnoma prisotne. So zelo aktivni delfini, ki plavajo v skupinah. V dolžino zrastejo do 2,3 metra in tehtajo do 80 kilogramov. Opazujemo jih le občasno.

Grobozobi delfin

Znanstveno ime: Steno bredanensis. Zanje so značilni zobje z žlebovi, po katerih so dobili ime. Imajo tudi podolgovato lobanjo, zaradi katere jih je mogoče zlahka ločiti od drugih vrst. V dolžino dosežejo 2,7 metra in tehtajo 150 kilogramov. So temnejše barve od delfinov in imajo svetlejše lise. V povprečju plavajo v skupinah po 8 osebkov. Videti jih je mogoče v določenih letnih časih.

Spermski kit

Znanstveno ime: Physeter macrocephalus. Gre za veliko vrsto, ki je po dolžini podobna kitom, doseže 18 metrov in tehta 50 ton. Prepoznamo jih po majhni hrbtni plavuti, veliki glavi in temni koži s progami.

Potopijo se do globine 2 000 metrov in ostanejo na dnu več kot eno uro, da si poiščejo hrano. Najpogosteje jih vidimo spomladi.

Navadni delfin

Znanstveno ime: Delphinus delphis. Je zelo priljubljena vrsta v vseh morjih na svetu, na Tenerifih pa jih lahko opazujete tudi pozimi. Zanj je značilna rumenkasta obarvanost bokov. V dolžino doseže 2,5 metra in tehta 120 kilogramov. Je selitvena vrsta.

Lažni kit ubijalec

Znanstveno ime: Pseudorca crassidens. Je družabna in očarljiva žival. Prepoznamo jih po izboklini na sredini plavuti, vitkem telesu in hrbtni plavuti, dolgi približno 30 centimetrov. Po vsem telesu so enakomerno temno sivo obarvani. V dolžino dosežejo do 6 metrov in tehtajo 1 500 kilogramov. Običajno plava v velikih skupinah, ki štejejo do 50 osebkov. Je selitvena vrsta.

Zasebni izlet za opazovanje kitov in delfinov na Tenerifih

Na spodnjem seznamu boste našli nekaj naših dejavnosti, ki so na voljo za zasebni čarter z ladjo. Poleg informacij o vsaki dejavnosti boste na koncu besedila našli podrobnosti o dejavnostih skupaj s kontaktnim obrazcem za rezervacijo.

Najem prostornega katamarana za 11 oseb z ladjo Kalima

Tenerife - Boat Charter - (6).minUživajte dan na Atlantskem oceanu na krovu tega prostornega 36-metrskega katamarana. Kalima je udobna in prostorna ladja, na kateri lahko uživajo vsi. Izbirate lahko med 3 in 8 urnimi izleti.

Odvisno od izbranega programa in njegovega trajanja lahko opazujete kite v njihovem naravnem okolju, plavate in potapljate v čudovitem zalivu, obiščete impresivne pečine Los Gigantes in zaliv Masca. Pijača je vključena v ceno.

Najem motornega čolna za opazovanje kitov z ladjo Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 footUživajte v tem veličastnem motornem čolnu za 12 oseb. Iz pristanišča Puerto Colon odplujemo na območja za opazovanje kitov na Tenerifih. Nato se ladja zasidra, da lahko vsi izstopijo in se kopajo na plaži.

Odvisno od dolžine izleta, ki ga izberete, lahko obiščete zaliv El Puertito, klife in čudovit zaliv Masca.

3-urni čarter s hitrim čolnom White Heaven

Tenerife Speed Boat Charter, Puerto ColonPridite in uživajte z družino ali prijatelji. Ta čoln lahko sprejme največ 11 potnikov. Poleg opazovanja kitov boste obiskali čudovit zaliv v zalivu Tenerife South, ki je lahko El Puertito de Adeje ali Diego Hernandez. Vključena je oprema za potapljanje, pijača in prigrizki.

Skupni izleti z ladjo za opazovanje kitov in delfinov na Tenerifih

Spodaj je seznam dejavnosti, ki so na voljo na naši spletni strani za skupne izlete z ladjo za opazovanje kitov in delfinov.

Izlet z ladjo v Los Gigantes s Freebird

catamaran tour in Tenerife with FreebirdPonujamo vam edinstveno in fascinantno dejavnost. Poleg opazovanja kitov na Tenerifih si boste lahko ogledali impresivne pečine Los Gigantes in uživali v oceanu.

Izlet odpluje iz pristanišča Puerto Colón v vode blizu otoka La Gomera, kjer pričakujemo delfine in kite, ki bodo veselo križarili naokoli. Na teh območjih se najpogosteje zadržujejo delfini grbavci in kitovci.

Ko bomo uživali v tej izkušnji, se bomo odpravili proti pečinam. Presenečeni boste ob pogledu na veličino teh velikih in impozantnih skal, ki varujejo obalo Tenerifov.

Po ogledu in sprehodu ob klifih se odpravimo do zaliva Masca, kjer se bomo kopali in uživali v osvežilnih vodah Atlantika. Dejavnost se konča z okusnim kosilom, vključenim v paket, nato pa se vrnemo v pristanišče.

To dejavnost rezervirajte za 3 ure za opazovanje kitov ali za 4 ure in pol, če želite imeti več časa za sprostitev, uživanje v morju in ohladitev.

Opazovanje kitov in delfinov na Tenerifih z Royal Dolphin

royal delfin tenerife los gigantes (59)Na voljo imamo to senzacionalno ladjo, s katero lahko uživate v edinstveni pustolovščini. Videli boste lahko kite in delfine kot še nikoli prej. Ta čoln je opremljen s podvodnimi okni, ki vam bodo omogočila, da si ogledate morsko dejavnost pod tlemi čolna. Ima tudi podvodne kamere, ki snemajo gibanje živali v bližini čolna za predvajanje na televizorjih na palubi.

Po ogledu neverjetnih morskih živali na Tenerifih se boste odpeljali mimo klifov Los Gigantes. Mnogi, ki so bili tam, so zaradi njihove velikosti navdušeni in vznemirjeni. Nato vas bodo odpeljali do zaliva Masca za osvežilno kopanje v njegovi okusni vodi. Med postankom v zalivu se lahko sprostite na pesku, plavate in potapljate. Na katamaranu Royal Dolphin boste našli vse, kar si želite za spektakularne počitnice.

Izlet se konča z okusnim kosilom, nato pa se vrnite v pristanišče. Ne pozabite, da imamo na voljo prevoze do različnih letovišč na Tenerifih, samo pišite nam in preverite razpoložljivost.

Izlet za opazovanje kitov s katamaranom Eden

eden catamaran tour tenerifeZa vas imamo dejavnost, ki ima ravno dovolj časa za opazovanje kitov na Tenerifih. Izlet traja dve uri in vas popelje na območja, ki jih najpogosteje obiskujejo delfini in kiti.

Ladja odpluje iz pristanišča Puerto Colon v Costa Adeje na sosednji otok La Gomera. Izlet je osredotočen na opazovanje kitov in delfinov v njihovem naravnem okolju. Izlet vključuje osvežilno pijačo.

Za več zabave imamo na voljo tudi 3-urni izlet. Če čoln najamete za 3 ure, se lahko na kopnem ohladite in zaplavate. Vključene so tudi brezalkoholne pijače, voda in pivo.

Izlet z ladjo na Los Gigantes z Maxicatom

maxicat catamaran tenerifePonujamo vam ta čudovit izlet, na katerem si lahko ogledate pečine in kite v njihovem naravnem okolju. Ladja odpluje iz Puerto Colon v Costa Adeje v iskanju kitov in delfinov. Ne pozabite, da je to eden najboljših krajev za opazovanje delfinov in kitov. Ko jih opazite, se čoln odpravi proti pečinam.

Izlet z ladjo vključuje kosilo in postanek v zalivu Masca za kopanje in potapljanje. Ne pozabite, da imamo na zahtevo na voljo prevoze iz različnih krajev na Tenerifih, kot sta Los Cristianos ali Puerto de la Cruz.

Prevoz

Za tiste, ki bivajo v najpomembnejših turističnih središčih južnega Tenerifa in Puerto de la Cruz, ponujamo storitev prevoza. To je odvisno od izbrane dejavnosti in kraja bivanja na Tenerifih.

contact usZa več informacij o opazovanju kitov in delfinov na Tenerifih vas vabimo, da nam pišete na naš WhatsApp, prek katerega vas bomo obvestili o razpoložljivosti prevoza do kraja, kjer bivate. Ponujamo vam prevoz iz Los Cristianos, Playa de Las Americas, Puerto de la Cruz, Los Gigantes, Costa Adeje, Puerto Santiago in drugih krajev.

Opazovanje kitov na Tenerife

Kaj pravijo naši kupci:

Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
[trustindex no-registration=facebook]

Povezani članki:

Plaže v Tenerife