Kaj početi v Puerto de la Cruz

Kaj početi v Puerto de la Cruz

Guide

V tem prispevku vam bomo predstavili celoten vodnik po Puerto de la Cruzu. Ponujamo vam številne dejavnosti in stvari, ki jih lahko počnete v Puerto de la Cruzu: V Puerto de la Cruzu najdete vse, kar lahko počnete: oglede otoka Tenerife, izlete z ladjo, opazovanje kitov, zasebne izlete, Loro Parque iz Puerto de la Cruza in še veliko drugih stvari, ki jih lahko počnete.

Tukaj so naša priporočila, kaj početi v Puerto de la Cruzu med počitnicami na Tenerifih:

 • Najem čolna za praznovanje posebnih dogodkov
 • Izlet na Teide
 • Izlet s katamaranom za ogled kitov in delfinov
 • Safari s štirikolesniki na Tenerifih

Če boste nadaljevali z branjem, boste odkrili zanimive informacije za organizacijo počitnic na Tenerifih, da bo vaše bivanje na otoku veliko bolj privlačno, zabavno in sproščujoče. Vemo vse o Tenerifih, čudovitih krajih za obisk, plažah, gorah itd.

S tem vodnikom boste odkrili široko paleto dejavnosti ter stvari, ki jih lahko počnete in si jih ogledate v mestu Puerto de la Cruz. Če želite, se pomaknite do konca tega zapisa in odkrijte vse ponudbe, ki jih imamo za vas. Želimo pa, da nadaljujete z branjem tega članka, saj vam želimo zagotoviti točne in zanimive informacije o mestu Puerto de la Cruz.

Puerto de la Cruz

Je destinacija par excellence na severu Tenerifa, priljubljena počitniška destinacija številnih turistov z vsega sveta. Je tudi priljubljena destinacija številnih Evropejcev, ki se odločijo priti sem, da bi uživali v razgibani pokrajini in fascinantnih črnih peščenih plažah. Tu vas vse leto čaka blago in prijetno podnebje. Odkrijte Tenerife, otok, znan po izrazu “La Eterna Primavera” (večna pomlad).

Puerto de La Cruz je najbližje znano letališče na severu Tenerifov ali letališče Los Rodeos. Ponuja številne poceni lete na Tenerife z nacionalnega ozemlja in je povezano tudi z vsemi drugimi otoki Kanarskega arhipelaga. Vožnja z avtobusom ali najetim avtomobilom z letališča do cilja v katerem koli od hotelov in stanovanj v Puerto de la Cruz traja približno 20 in 30 minut.

Kaj početi v Puerto de la Cruz

Playa Jardin Beach in Puerto de la Cruz

Če ste za počitnice na Tenerifih izbrali to destinacijo, boste verjetno želeli izvedeti nekaj več o tem, kaj početi in kaj obiskati v Puerto de la Cruzu.

Tukaj vam lahko pomagamo. Za vas smo izbrali vse dejavnosti, ki jih je res vredno opraviti, če bivate v mestu Puerto de la Cruz. Obvezno si oglejte naš vodnik, da boste dobili čim več informacij o dejavnostih in izletih za vaše počitnice.

Puerto de La Cruz sam ponuja veliko dejavnosti in stvari, ki jih lahko počnete. Vzemite si nekaj časa za sprehod po starem mestnem jedru. To je dober kraj za odkrivanje otoške arhitekture in sprehod po ozkih ulicah, kjer so še vedno ohranjeni nekateri kanarski običaji. Sprehodite se med pisanimi hišami in cvetličnimi balkoni, ki poudarjajo njegovo zgodovinsko in kulturno dediščino. Ste lačni? Našli boste več restavracij, ki strežejo kanarske, španske in mednarodne jedi. Značilne jedi so ocvrta hobotnica in papas z mojo. Ne pozabite na kavo na osrednjem trgu Plaza del Charco.

Plaža Playa Jardin

Seveda morate uživati v soncu in na plaži. V neposredni bližini znanega parka Loro Parque se nahaja čudovita plaža s črnim peskom, Playa Jardín. Ime je dobila zaradi vrtov, ki krasijo njeno okolico. Ponuja prijetno okolje za sprehode in uživanje na soncu. Na plaži so otroško igrišče, bari na plaži in restavracije, v katerih lahko uživajo obiskovalci.

Plaža je označena z modro zastavo, kar pomeni, da nudi vse storitve za kopalce ter da je voda higienična in varna. Ne iščite več stvari za početi v Puerto de La Cruz, spakirajte kopalke in pojdite uživat na plažo ter v storitvah, ki jih ponuja.

Loro Parque

Loro Parque Tenerife with Transport

Poleg plaže Playa Jardín se nahaja Loro Parque, ki je ena izmed najboljših stvari, ki jih lahko počnete v Puerto de la Cruzu. To je neverjeten tematski park, ki vsako leto privabi na stotine turistov. Ker se nahaja na zelo prometnem območju, je včasih težko dostopen, zato ga vnaprej rezervirajte.

V Bananapalmbayu vam ponujamo vstopnice s prevozom do neverjetnega Loro Parque. V njem boste našli različne atrakcije in živalske predstave. Nekateri pravijo, da je to najboljši tematski park na Tenerifih. Loro Parque vsebuje največjo zbirko papig, eksotičnih živali in številne predstave z delfini, orkami in morskimi levi. Znotraj parka je prava džungla, ki jo obiskovalci obiskujejo iz leta v leto. V parku boste našli tudi igrišče za otroke in nekaj restavracij z okusno hrano.

Izleti z ladjo iz Puerto de La Cruz

CAPELLI TEMPEST 1000 Mallorca Big Boat Rental without skipper01.min

Najboljši način, da preživite dolg dan na plaži in uživate v obalah Tenerifa, njegovem soncu in vodi, je izlet z ladjo. Uživate lahko v oceanskem vetru, se sprostite na palubi in opazujete kite in delfine, ki živijo ob obali otoka. Imeli boste tudi priložnost za plavanje, potapljanje z dihalko in potapljanje. Večina ladij v ceno vključuje očala za potapljanje in dihalke.

Na tem majhnem seznamu vam predstavljamo nekaj naših razpoložljivih čolnov za plovbo po Atlantiku in odkrivanje obale Tenerifov z ladjo:

 • Izlet z ladjo do mesta Los Gigantes na Tenerifih z ladjo Freebird
 • Izlet z ladjo na Los Gigantes z ladjo Shogun
 • Izlet s katamaranom na Los Gigantes na Tenerifih z ladjo Royal Dolphin

Opazovanje kitov in delfinov

white paradise tenerife catamaran whale and dolphine listening tour

Opazovanje kitov in delfinov je koristna izkušnja za odrasle in še posebej za mlajše. Ti izleti običajno potekajo v mirnih vodah ob jugu Tenerifov. Pri večini naših izletov lahko rezervirate prevoz s prevzemom v hotelu, odvisno od tega, kje ste nastanjeni.

Kiti in delfini stalno živijo v bližini obal Tenerifov. Kapitani različnih plovil, ki izvajajo to dejavnost, poznajo njihove navade in običaje ter vedno maksimalno spoštujejo njihovo okolje in posebnosti. Najpogostejše vrste so delfini in kitovci.

Izleti iz Puerto de La Cruz

Poleg stvari, ki jih lahko počnete v Puerto de La Cruzu z ladjo, je na otoku veliko različnih izletov in potovanj, ki se začnejo v Puerto de La Cruzu. Na voljo so s prevzemom iz hotela, v katerem ste nastanjeni.

Z našimi izleti na Tenerifih iz Puerto de la Cruz lahko obiščete najbolj impresivne kraje na otoku, kot so Teide, mitična vasica Masca in celo sosednji otok La Gomera.

Vabimo vas, da spoznate Tenerife od znotraj, se sprehodite po vulkanskem terenu ali se povzpnete na gore in pečine. Otok ponuja različne pokrajine z neverjetnimi kontrasti. Uživajte v razgledih na obalo in mogočno goro Teide.

Med počitnicami na Tenerifih ne pozabite na fotoaparat, da boste lahko ujeli najlepše pokrajine. Ne pozabite s seboj vzeti pohodniških čevljev, hidracije ter zaščite pred vetrom in soncem.

To je nekaj izletov, ki jih ponujamo v Bananapalmbayu, da boste lahko uživali na počitnicah na Tenerifih.

 • Izlet na Teide, Tenerife
 • Teide – Masca, avtentični Kanarski otoki
 • Enodnevni izlet v Santa Cruz, La Laguna in Taganana na Tenerifih

Pohod in vzpon na Teide

Private Trekking Teide with Permision (2)

Če ste v Puerto de La Cruz, vas vabimo na pohod po poteh Tenerifov. Tukaj so razlogi, zakaj morate pohodništvo vključiti v načrtovanje svojih počitnic v Puerto de la Cruzu. Eden naših najbolj priljubljenih izletov je vzpon na goro Teide. To je čudovito doživetje, ki ga lahko z izkušenim vodnikom delite z družino in prijatelji.

Povedati vam moramo, da je to zelo zahteven izlet za izkušene ljudi. Prvi del poti je rahlo nagnjen po vulkanskih skalnih poteh. Po pol ure postane pot nekoliko zahtevnejša. Na prvem postanku se ustavimo za osvežitev in aklimatizacijo. Zavedati se moramo spremembe podnebja in pritiska zaradi nadmorske višine. Pot nadaljujemo do postaje žičnice, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na celoten otok.

Rezervirajte naše izlete na Teide iz Puerto de la Cruz in spoznajte njegovo orografijo, čudovito pokrajino in mirno vzdušje. Preverite našo dejavnost Izlet na Teide, Tenerife s prevzemom v Puerto de la Cruz.

Predstavitve

Poleg turističnih dejavnosti na Tenerifih lahko uživate v predstavah in različnih šovih ter tako preživite prijeten večer v šaljivem vzdušju. Ena najboljših predstav na Tenerifih je srednjeveška predstava v gradu Castillo de San Miguel. To dejavnost priporočamo na seznam stvari, ki jih lahko počnete v Puerto de La Cruz, saj se boste ob njej počutili, kot da bi se znašli v srednjem veku. Med predstavo potekajo bitke med vitezi, kot so jih izvajali v tistih časih. Predstava vključuje posebno večerjo v brezplačni predstavi flamenka ob koncu predstave.

Štirikolesarski safari v Puerto de la Cruz

Na koncu vam želimo povedati še o Quad safariju na Tenerifih. Če ste avanturistični ljubitelji narave in hitrosti, vas vabimo, da rezervirate naš izlet s štirikolesniki. Uživajte v vznemirljivem 4-urnem safariju in odkrivajte pokrajine Tenerifov. Uživajte v čudovitih razgledih z različnimi kontrasti med lavo oblikovanim terenom, očarljivimi gozdovi in sanjskimi obalami.

Izleti s štirikolesniki so zabavni in vznemirljivi ter idealni za druženje s prijatelji. S štirikolesniki boste med počitnicami na otoku spoznali Tenerife in se nadihali svežega zraka. Izbirate lahko med našimi razpoložljivimi dejavnostmi vožnje s štirikolesniki:

 • Štirikolesarski safari na Tenerifih Velikani 80 % s ceste
 • Štirikolesarski safari na Tenerifih: Masca + gozd
 • Vožnja s štirikolesniki na Tenerifih: Vulcano

Pri Babanapalmbay.com vam z veseljem pomagamo načrtovati počitnice in kar najbolje izkoristiti čas na otoku. Ne pozabite, da imamo na voljo prevoze iz hotela, v katerem bivate, do krajev, kjer potekajo dejavnosti. Če imate kakršna koli vprašanja ali nas želite najeti, nam pišite na WhatsApp, saj smo pozorni, da služimo našim strankam.

To je konec našega vodnika po najboljših stvareh, ki jih lahko počnete v Puerto de La Cruzu. Zdaj si lahko ogledate spodnji seznam in izberete izlet ali dejavnost, ki vas najbolj zanima. Postopek je hiter in enostaven, samo izpolnite obrazec pod vsako dejavnostjo ali izletom. Če pa imate kakršnakoli vprašanja, se obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

 

 

Čarterji čolnov na Puerto del la Cruz
Izleti z ladjo na Puerto del la Cruz
Ogledi otokov na Puerto del la Cruz
Pohodništvo na Puerto del la Cruz
Priporočene stvari za početi na Puerto del la Cruz
Safariji s štirikolesniki na Puerto del la Cruz
Tematski parki na Puerto del la Cruz
Kaj pravijo naši kupci:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Povezani članki:
Plaže v Puerto del la Cruz