Kaj početi v Puerto de la Cruz

Kaj početi v Puerto de la Cruz

Poiščite najboljše stvari, ki jih lahko počnete v mestu Puerto de la Cruz ali iz njega. Cenimo vaš čas, zato smo izbrali najbolj priljubljene in vodilne izlete in dejavnosti, zaradi katerih boste oboževali ta fantastični otok in se zabavali med počitnicami na Tenerifih. Smo lokalni strokovnjaki z več kot 5-letnimi izkušnjami na trgu, zato bodite prepričani, da so vse stvari, ki jih omenjamo, vredne vaše pozornosti.

Ne izgubljajmo niti sekunde in začnimo raziskovati vse čudovite stvari, ki jih lahko počnete v mestu Puerto de la Cruz ali iz njega.

Mimogrede, popoln seznam vseh izletov, potovanj in dejavnosti iz Puerto de la Cruza boste našli pod našim vodnikom.

Če ste se že odločili, da boste počitnice preživeli v tem čudovitem letovišču, vas verjetno zanima, katere so glavne zanimivosti, prve in najpomembnejše stvari, ki jih je treba početi v Puerto de la Cruzu in okolici. Tukaj boste dobili odgovore. In ne pozabite, da so te stvari primerne za vse vrste dopustnikov: družine, pare, skupine prijateljev. Vse so prijazne tudi otrokom. Zato so res najbolj priljubljene in priporočljive.

 

Pojdite na Obisk gore Teide. Ta točka je pravzaprav enako pomembna, kadar koli bivate v Puerto de la Cruz ali drugem letovišču na Tenerifih. Samo zato, ker je gora Teide eden od najbolj vrednih krajev na Tenerifih, ki jih je vredno obiskati. Panoramski razgledi, ob katerih se vam ustavi srce, najvišja gora v Španiji in znameniti narodni park, razglašen za Unescovo svetovno dediščino, vas ne bodo pustili ravnodušnih.

Z nami imate dve možnosti za obisk gore Teide iz Puerto de La Cruz: poldnevni izlet ali celodnevni izlet Teide-Masca.

Iz Puerto de la Cruz lahko obiščete tudi Anago, ki je nepogrešljiv kraj. Starodavni deževni gozd laurisilva vam bo dal pozabiti, da živite v 21. stoletju.

Za obisk Anage vam ponujamo avtobusni izlet iz Puerto de la Cruz, ki vas bo popeljal tudi v La Laguna in Santa Cruz de Tenerife, tako da boste imeli priložnost spoznati nekaj kanarske zgodovine in kulture.

Ta ogromna skala je še en zaklad narave, ki ga Tenerife ponuja svojim gostom. Iz Puerto de la Cruz jih boste najlažje obiskali z izletom z ladjo. Ta možnost je tudi najboljša, če želite doživeti resnično dih jemajočo izkušnjo, saj je najlepši pogled na skale z morja.

Čeprav sta toplo sonce in ocean verjetno glavna razloga za vaše bivanje v Puerto de la Cruzu, pa to ni dovolj, da bi vas zabavala ves čas počitnic. Tukaj je nekaj zabavnih dejavnosti, ki vam bodo zagotovo pomagale popestriti počitnice v Puerto de la Cruzu.

Opazujte kite ali delfine. Ta dejavnost je odlična za vse vrste oseb in starosti. Nihče ne bo ostal ravnodušen ob opazovanju teh čudovitih in gracioznih kitov, ki se igrajo v svojem naravnem okolju. Kite ali delfine lahko opazujete v katerem koli obdobju leta, saj stalno prebivajo v vodah Tenerifa. Najpogostejši vrsti sta delfin s stekleničastim nosom in kit pilot. Poleg spoznavanja kitov in delfinov se boste na plovilu sproščeno in prijetno zabavali, plavali in potapljali. Vsi izleti z ladjo se začnejo na jugu Tenerifov, ponujamo pa tudi nekaj možnosti s pobiranjem iz Puerto de la Cruz, na primer katamaran Royal Delfin.

Opazovanje kitov iz Costa Adeje ponuja več možnosti za izbiro čolna in izleta. Če imate avto, je to lahko tudi možnost za vas.

Pojdite v park Siam ali Loro Parque. Oba sta ena izmed najbolj obiskanih krajev na Tenerifih in bosta odlična izbira, če prihajate z otroki.

Loro Park ima največjo zbirko papig, največjo razstavo pingvinov, veliko različnih predstav in drugih impresivnih stvari. Park Siam zagotavlja odlično zabavo za odrasle in otroke.

V gradu Castillo de San Miguel potujte nazaj v srednji vek in si oglejte viteške boje. To je odlična družini prijazna dejavnost.

Naj vam povemo, da vam ponujamo veliko drugih zabavnih stvari in dejavnosti na jugu Tenerifa. Če imate torej avto ali lahko pridete na jug z avtobusom, preverite naše možnosti za dejavnosti v Costa Adeje.

Poleg vseh omenjenih izletov in dejavnosti tudi sam Puerto de la Cruz ponuja veliko stvari za početi. Vzemite si čas za sprehod po zgodovinskem središču. Je dober primer avtentične kanarske arhitekture in uživali boste v raziskovanju njegovih lepih ozkih ulic s pisanimi hišami. Na trgu Plaza Charco se ohladite v senci dreves. Če boste lačni, je tu veliko kavarn in restavracij s kanarsko, špansko, italijansko in mednarodno kuhinjo.

In seveda, katere počitnice so lahko brez plaže. V bližini parka Loro boste našli čudovito plažo s črnim peskom – Playa Jardin.

Puerto de la Cruz je najbolj znano letovišče na severu Tenerifov. Je priljubljena počitniška destinacija številnih turistov, predvsem Evropejcev, ki Tenerife obiskujejo zaradi čudovite pokrajine, izjemnih plaž z naravnim črnim peskom in blagega podnebja.

Najbližje letališče Puerto de la Cruz je severno letališče Los Rodeos. Od tam boste z javnim avtobusom ali taksijem do lokacije potrebovali 25-30 minut. Kar zadeva nastanitev, lahko v Puerto de la Cruzu najdete tako najbolj luksuzne hotele kot tudi cenovno ugodne apartmaje.

Podnebje je tu celo leto blago, vendar manj suho kot na jugu Tenerifov.

Izleti z ladjo na Puerto del la Cruz

Ogledi otokov na Puerto del la Cruz

Pohodništvo na Puerto del la Cruz

Priporočene stvari za početi na Puerto del la Cruz

Safariji s štirikolesniki na Puerto del la Cruz

Tematski parki na Puerto del la Cruz

Povezani članki:

Puerto de la Cruz je glavno letovišče na severu Tenerifov. Številni dopustniki z vsega...

Plaže v Puerto del la Cruz

To je čudovita plaža na Tenerifih, ki je številnim turistom še vedno neznana, zato...
To je mestna plaža, ki je zelo priljubljena na območju Tenerifov in jo obišče veliko...