Kaj početi na Tenerifih

Kaj početi na Tenerifih

Tenerife je najbolj obiskan otok med vsemi Kanarskimi otoki. Če ste eden od tistih srečnih obiskovalcev, ki prihajajo na počitnice na otok Tenerife, potem ste se verjetno že vprašali: Kaj boste počeli ali kaj vse je mogoče in vredno početi na Tenerifih?

Odgovora ni lahko najti na preprost način, saj je vsakdo nekoliko drugačen v svojih željah. Ključ do čudovitih počitnic ni denar, temveč čas, ki ga namenite načrtovanju počitnic z družino ali prijatelji.

Dobra novica za vas je, da vam na Bananapalmbay.com to olajšamo. Ponujamo več kot 49 različnih izletov in stvari, ki jih lahko počnete na Tenerifih. Vsak izlet/dejavnost je ročno izbrala naša ekipa.

Tukaj boste našli naš seznam vseh stvari, ki jih ponujamo za početi na Tenerifih. Izberite pravi izlet ali dejavnost in si privoščite najboljše počitnice na Tenerifih!
Če želite oddati zahtevek za rezervacijo, izpolnite obrazec za zahtevek za rezervacijo, ki je na strani z opisom izleta na dnu, ali nas kontaktirajte prek aplikacije WhatsApp

Na Tenerifih je nekaj stvari, ki jih ne smete zamuditi. Ena od njih je najvišja gora in vulkan v Španiji. Veličastno goro Teide in narodni park Teide, Unescovo svetovno dediščino, lahko obiščete z enim od naših avtobusnih izletov. Ponujamo dva različna izleta na goro Teide: poldnevni izlet na goro Teide s časom za obisk vrha z žičnico.

Druga možnost je celodnevni izlet Teide – Masca – Icod – Garachico, ki omogoča tudi obisk nekaterih drugih pomembnih delov Tenerifov, kot je oddaljena slikovita vasica Masca, ki vam bo med drugim ponudila enega najbolj spektakularnih gorskih razgledov na Tenerifih. S to turo boste obiskali tudi Icod de los Vinos s tisočletnim zmajevim drevesom in staro trgovsko pristanišče Garachico, ki ga je uničil izbruh vulkana.

Spoznajte dve prestolnici Tenerifov, staro San Cristobal de La Laguna in sedanjo Santa Cruz de Tenerife.
Videli boste primere kanarske arhitekture in začutili pristno vzdušje.

Tudi če to ni nekaj, kar bi lahko počeli neposredno na Tenerifih, lahko to vseeno storite. Ponujamo vam možnost obiska otoka La Gomera, ki ga je obiskal že Krištof Kolumb. Da, tisti, ki je odkril Ameriko. Poleg slavnega obiskovalca je otok znan tudi po narodnem parku Garajonay (še en primer gozda laurisilva) in celo po lokalnem jeziku piščali, ki vam ga bodo domačini z veseljem pokazali med večerjo v tipični kanarski restavraciji.

Če iščete nekaj zares aktivnega in dinamičnega, potem zagotovo poskusite vožnjo z vodnim skuterjem, ki traja 1, 2 ali 3 ure. Uživali boste v zabavi in se osvežili.

Poleg vožnje z vodnim skuterjem vam ponujamo še številne druge osvežilne in zahtevne vodne športe na Tenerifih.

Uživajte v pogledu na južni del Tenerifov iz ptičje perspektive in nepozabnem občutku letenja. To dejavnost boste izvajali v tandemu z usposobljenim inštruktorjem jadralnega padalstva, zato ne skrbite, če nimate izkušenj.

Vredno je odkriti tudi podvodni del Tenerifov. Če imate že nekaj izkušenj, si oglejte naše pakete in odkrijte najboljše lokacije za potapljanje. Če pa se še nikoli niste poskusili potapljati, imamo za vas posebno dejavnost poskusnega potapljanja, s katero lahko pridobite svojo prvo potapljaško izkušnjo na Tenerifih. Seveda lahko opravite tudi certificiran tečaj PADI.

Zelo priporočljiva dejavnost je tudi opazovanje kitov in delfinov na 2, 3 ali 4,5-urnem izletu z ladjo s Costa Adeje na Tenerife. Vrsta čolna in trajanje sta odvisna od vaše izbire. Če se odločite za 4,5-urni izlet, lahko obiščete tudi spektakularne pečine Los Gigantes, velikanske formacije, ki rastejo do 600-800 metrov neposredno iz oceana.

Če želite na svojih počitnicah na Tenerifih preživeti res poseben in nepozaben čas? Ali pa želite proslaviti posebno priložnost, kot je na primer poročna zaroka ali rojstnodnevna zabava? Potem je najbolje, da najamete čoln s kapitanom in se odločite za čarter. Izberete lahko vrsto čolna in trajanje.

Čarterji čolnov na Tenerife

Izleti z ladjo na Tenerife

Ogledi otokov na Tenerife

Opazovanje kitov na Tenerife

Pohodništvo na Tenerife

Potapljanje na Tenerife

Priporočene stvari za početi na Tenerife

Ribolovni čarterji na Tenerife

Ribolovni izleti na Tenerife

Safariji s štirikolesniki na Tenerife

Tematski parki na Tenerife

Vodni skuter na Tenerife

Vodni športi na Tenerife

Povezani članki:

Dobrodošli na Bananapalmbay.com, v tem razdelku boste našli 14 čolnov za najem v Costa...
Izleti z ladjo v Costa Adeje so ena izmed najbolj priljubljenih in priporočljivih...
Playa de las Americas je eno najpomembnejših letovišč na jugu Tenerifov. Zaradi...
V tem razdelku najdete naše safarije s štirikolesniki, ki jih ponujamo s prevzemom in...
Prihajate na počitnice na Tenerife in bivate v Costa Adeje? Potem vas zagotovo zanima,...
Opazovanje kitov v Costa Adeje na Tenerifih je verjetno najbolj priljubljena dejavnost za...
Tukaj boste našli najboljše enodnevne izlete in izlete, ki jih lahko opravite iz Costa...
Playa de las Americas je idealen kraj za bivanje na Tenerifih, če se želite ukvarjati z...
Tukaj najdete zasebno čartersko ladjo, ki pobere iz Los Gigantes. Za vsa vprašanja...
Dobrodošli na Bananapalmbay.com v pristanišču Las Galletas vam ponujamo najem več...