Bálna- és delfinmegfigyelés Tenerifén

Bálna- és delfinmegfigyelés Tenerifén

Guide

Bemutatjuk Önnek a különböző lehetőségeket a bálnafigyelésre Tenerifén. Mesés hajóinkkal az Atlanti-óceán vizein hajózhatunk, és élvezhetjük ezt a hihetetlen tevékenységet. Jöjjön és élvezze gyermekeivel, barátaival és családjával.

Tudta, hogy a cetféléket a farkukról lehet megkülönböztetni a cápáktól? A cápáknak függőlegesen, a cetféléknek pedig vízszintesen van.

Bálna- és delfinmegfigyelés Tenerifén

Dolphins jumping in Tenerife South
Hajóink biztonságosak a környezet és a cetfélék számára. Élvezze Tenerife déli részének tengeri állatvilágát természetes élőhelyén.

A hajó kapitánya nagyon jól ismeri az öblöt, a legjobb bálnafigyelési lehetőségekkel rendelkező területekre viszi a hajót.

A tenerifei bálnafigyelő kirándulás során alacsony sebességgel hajózunk, és elég sokáig maradunk ahhoz, hogy a turisták élvezhessék az élményt.

Tenerife a világ egyik legjobb helye a bálnák és delfinek megfigyelésére. Ez az egyik legkeresettebb tevékenység látogatóink körében. Nem garantáljuk, hogy a kirándulás során delfineket és bálnákat fog látni, de nagyon nagy valószínűséget adunk rá.

Vigye el a gyerekeket egy nagyszerű nyaralásra Tenerifére, és adja meg nekik azt az élményt, hogy bálnákat és delfineket láthatnak természetes környezetükben. Ez egy verhetetlen ajándék lesz, amely gyönyörű emlékeket hagy majd bennük.

Felhívjuk figyelmét, hogy ne dobjon szemetet a vízbe, és ne csapjon olyan hangos zajt, amely megijesztheti az állatokat. Élvezze az élményt!

A Tenerife délnyugati részének vizében élő fajok

Ezen a területen akár 21 cetfaj is megtalálható, egyesek állandóan, mások az év bizonyos időszakaiban élnek itt. Láthatunk néhány vándorló cetfélét is, amelyek útvonala az Atlanti-óceánnak ezt a területét is érinti.

Palackorrú delfin

https://youtu.be/VjMn_dVCJyA

Tudományos neve: Tursiops truncatus. Más néven palackorrú delfinek vagy tursonok, Tenerife partjainak közvetlen közelében láthatjuk őket. Ez a faj a népszerű tévésorozatból ismert Flipper delfin.

Felismerhetjük őket intenzív szürke színükről, amely a test alsó részén fokozatosan elhalványul. A delfinek ivarérett korukban elérik a 3 méteres hosszúságot. Általában átlagosan 20 delfinből álló csoportokban úsznak, és egész évben megfigyelhetők Tenerife déli részén.

Kékszárnyú bálnák

https://youtu.be/YT8yLzC-9MM

Tudományos neve: Globicephala macrorinchus, a léggömb alakú fejük miatt. Más néven pilótabálnáknak is nevezik őket. Nagy fogazott cetfélék közé tartozik. Hossza elérheti az 5 métert, súlya pedig a 2 tonnát is. Azt mondják róluk, hogy a legbarátságosabb bálnák.

A pilótabálnák képesek több mint 20 percig több mint 1000 méteres mélységbe merülni. Ezen a területen egész évben megfigyelhetők.

Atlanti-óceáni pettyes delfin

Tudományos neve: Stenella frontalis. Nevét a testfelületét borító foltoknak köszönheti, amelyek felnőttkorban teljesen jelen vannak. Nagyon aktív delfinek, amelyek csoportosan úsznak. Akár 2,3 méter hosszúra is megnőnek, és súlyuk eléri a 80 kilogrammot. Szórványosan látni őket.

Durvafogú delfin

https://youtu.be/j_yhwZCtCZ8

Tudományos neve: Steno bredanensis. Jellemzőek barázdált fogaik, amelyekről nevüket kapták. Hosszúkás koponyájuk is van, ami megkönnyíti a megkülönböztetést más fajoktól. Hosszuk eléri a 2,7 métert, súlyuk pedig a 150 kilogrammot. Színük sötétebb, mint a palackorrú delfineké, és világosabb foltokkal rendelkeznek. Átlagosan 8 egyedből álló csoportokban úsznak. Az év meghatározott időszakaiban láthatók.

Gólyabálna

https://youtu.be/RA7SfAQtYrM

Tudományos neve: Physeter macrocephalus. Nagytestű faj, hossza a bálnákéhoz hasonló, elérheti a 18 métert és 50 tonna súlyú. Kis hátúszójáról, nagy fejéről és sötét, barázdált bőréről ismerhető fel.

Akár 2000 méter mélyre is lemerülnek, és több mint egy órán át maradnak lent, hogy táplálék után kutassanak. Leggyakrabban tavasszal láthatók.

Közönséges delfin

https://youtu.be/PGASvWGYw20

Tudományos neve: Delphinus delphis. A bolygó összes tengerében igen népszerű faj, Tenerifén pedig télen is láthatjuk őket. Jellemző rá, hogy oldala sárgás színű. Hossza eléri a 2,5 métert, súlya pedig a 120 kilogrammot. Vándorló faj.

Hamis gyilkos bálna

https://youtu.be/XzQo_eIUpFI

Tudományos neve: Pseudorca crassidens. Társaságkedvelő és bájos állat. Az uszonyai közepén lévő dudorról, a karcsú testéről és a körülbelül 30 centiméteres hátúszójáról lehet felismerni. Egész testük homogén, mélyszürke színű. Hosszuk elérheti a 6 métert, súlyuk pedig 1500 kilogramm. Általában nagy, akár 50 egyedből álló csoportokban úszik. Vándorló faj.

Privát bálna- és delfinmegfigyelő túra Tenerifén

Az alábbi listában talál néhányat a magánhajó-bérléshez rendelkezésre álló tevékenységeink közül. Az egyes tevékenységekről szóló információkon kívül a szöveg végén megtalálja a tevékenységek részleteit a foglaláshoz szükséges kapcsolatfelvételi űrlappal együtt.

11 személyes tágas katamarán bérlés a Kalima-val

Tenerife - Boat Charter - (6).min
Élvezzen egy napot az Atlanti-óceánon ennek a tágas 36 lábas katamaránnak a fedélzetén. A Kalima egy kényelmes és tágas hajó, amelyet mindenki élvezhet. Lehetősége lesz 3 és 8 órás kirándulások közül választani.

A választott útvonaltól és annak időtartamától függően cetféléket láthat természetes környezetükben, úszhat és sznorkelezhet egy gyönyörű öbölben, meglátogathatja a lenyűgöző Los Gigantes-sziklákat és a Masca-öblöt. Az ár tartalmazza az italokat.

Motoros hajó bérlése bálnales megfigyelésre Fairline 42-es hajóval

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot
Élvezze ezt a fenséges, 12 fő befogadására alkalmas motorcsónakot. Puerto Colon kikötőjéből indulunk Tenerife bálnafigyelő területeire. Ezt követően a hajó lehorgonyoz, hogy mindenki kiszállhasson a tengerparton fürdeni.

A választott út hosszától függően meglátogathatjuk az El Puertito öblöt, a sziklákat és a csodálatos Masca-öblöt.

3 órás gyorshajó charter a White Heaven hajóval

Tenerife Speed Boat Charter, Puerto Colon
Jöjjön és élvezze a családjával vagy barátaival. A hajó maximális befogadóképessége 11 utas. A bálnafigyelés mellett meglátogat egy gyönyörű öblöt a Tenerife déli öbölben, amely lehet El Puertito de Adeje vagy Diego Hernandez. A búvárfelszerelés, az italok és a snackek benne foglaltatnak.

Közös hajókirándulások bálnák és delfinek megfigyelésére Tenerifén

Az alábbiakban a weboldalunkon elérhető tevékenységek listáját találja a közös bálna- és delfinmegfigyelő hajókirándulásokhoz.

Hajókirándulás Los Gigantesben a Freebirddel

catamaran tour in Tenerife with Freebird
Egyedülálló és lenyűgöző tevékenységet kínálunk Önnek. A tenerifei bálnafigyelés mellett megtekintheti Los Gigantes lenyűgöző szikláit és élvezheti az óceánt.

A kirándulás Puerto Colón kikötőjéből indul a La Gomera szigetéhez közeli vizekre, ahol várhatóan delfineket és bálnákat látunk boldogan cirkálni. Az ezeket a területeket leginkább látogató fajok a palackorrú delfinek és a pilóta bálnák.

Miután kiélveztük az élményt, a sziklák felé vesszük az irányt. El fog ámulni, hogy milyen nagyszerűek ezek a nagy és impozáns sziklák, amelyek Tenerife partjait védik.

A látványosság megtekintése és a sziklák mentén tett séta után a Masca-öböl felé vesszük az irányt, hogy megmártózzunk és élvezzük az Atlanti-óceán frissítő vizét. A tevékenységet a csomagban foglalt ízletes ebéddel zárjuk, majd visszatérünk a kikötőbe.

Foglalja le ezt a tevékenységet 3 órára a bálnafigyeléshez, vagy 4 és fél órára, ha több ideje van a pihenésre, a tenger élvezetére és a hűsölésre.

Bálna- és delfinmegfigyelés Tenerifén a Royal Dolphinnel

royal delfin tenerife los gigantes (59)
Van ez a szenzációs hajó, hogy élvezze az egyedülálló kalandot. Olyan bálnákat és delfineket láthat, mint még soha. Ez a hajó víz alatti ablakokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy a hajó padlója alatt láthassa a tengeri tevékenységet. Víz alatti kamerákkal is rendelkezik, amelyek rögzítik az állatok mozgását a hajó közelében, hogy a fedélzeten lévő televíziókon közvetíthessék.

Miután megtekintette Tenerife csodálatos tengeri állatait, elhalad a Los Gigantes-sziklák mellett. Az ott jártak közül sokan csodálkozásukat és izgatottságukat fejezik ki a puszta méretük miatt. Ezt követően a Masca-öbölbe viszik önöket, hogy frissítő fürdőt vegyenek a finom vízben. Az öbölben való megállás alatt pihenhet a homokban, úszhat és sznorkelezhet. A Royal Dolphin katamaránon mindent megtalál, amire egy látványos nyaraláshoz szüksége van.

A kirándulás egy finom ebéddel zárul, majd visszatérés a kikötőbe. Ne feledje, hogy a különböző tenerifei üdülőhelyekre is van szállítás, csak írjon nekünk, hogy ellenőrizze a rendelkezésre állást.

Bálnafigyelő kirándulás az Eden katamaránnal

eden catamaran tour tenerife
Van egy olyan tevékenységünk, amely éppen elég időt biztosít a cetfélék megfigyelésére Tenerifén. Ez a kétórás kirándulás a delfinek és bálnák által leginkább látogatott területekre viszi el Önt.

A hajó a Costa Adeje-i Puerto Colon kikötőjéből indul a szomszédos La Gomera szigetre. A túra a bálnák és delfinek természetes élőhelyükön történő megfigyelésére összpontosít. A túra egy frissítő italt is tartalmaz.

Egy 3 órás túrát is kínálunk a még nagyobb szórakozás érdekében. Ha 3 órára bérli a hajót, akkor partra szállhat, hogy lehűtse magát és ússzon. Az üdítőitalok, a víz és a sör is benne van a csomagban.

Hajókirándulás Los Gigantesbe a Maxicattal

maxicat catamaran tenerife
Ezt a csodálatos kirándulást kínáljuk Önnek, hogy a sziklákat és a cetféléket természetes élőhelyükön láthassa. A hajó Puerto Colonból, Costa Adejéből indul a cetek keresésére. Ne feledje, hogy ez az egyik legjobb hely a delfin- és bálnafigyelésre. Miután kiszúrta őket, a hajó a sziklák felé veszi az irányt.

Ez a hajókirándulás ebédet és egy megállót tartalmaz a Masca-öbölben úszás és búvárkodás céljából. Ne feledje, hogy kérésre transzfert biztosítunk Tenerife különböző pontjairól, például Los Cristianosból vagy Puerto de la Cruzból.

Szállítás

A Tenerife déli és Puerto de la Cruz legfontosabb turisztikai központjaiban tartózkodók számára szállítási szolgáltatást kínálunk. Ez attól függ, hogy milyen tevékenységet választ és hol száll meg Tenerifén.

contact us
A tenerifei bálna- és delfinmegfigyeléssel kapcsolatos további információkért kérjük, hogy írjon nekünk a WhatsApp-unkra, amelyen keresztül tájékoztatjuk Önt a szállítás elérhetőségéről a tartózkodási helyére. Szállítást kínálunk Los Cristianos, Playa de Las Americas, Puerto de la Cruz, Los Gigantes, Costa Adeje, Puerto Santiago és más helyekről.

Bálnafigyelés a oldalon. Tenerife

Mit mondanak a vásárlóink:

Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!

Kapcsolódó cikkek:

Strandok Tenerife