Eerste publicatie: maart 29, 2024 |

Isla de Lobos - Coast (5)

Isla de Lobos, wild eiland van de Canarische Eilanden

Het eiland Lobos is een interessante toeristische bestemming, gekenmerkt door zijn dromerige landschappen, maagdelijke stranden en grote natuurlijke rijkdom. Het ligt op slechts 2 kilometer van de noordkust van Fuerteventura en 8 kilometer van Lanzarote, in de Canarische archipel. Bezoek Isla de Lobos als je de moderne wereld wilt ontvluchten en in contact wilt komen met de natuur.

Isla de Lobos, een wilde bestemming voor wandelaars en liefhebbers van de zee

Isla de lobos per boot catamaran (11)

Dit is een klein onbewoond eiland in een volledig wilde omgeving. Het heeft een oppervlakte van 6 vierkante kilometer en een kustlijn van 14 kilometer. Het is sinds 1982 uitgeroepen tot natuurpark en wordt door de UNESCO beschouwd als Biosfeerreservaat van Fuerteventura vanwege de hoge ecologische waarde.

Isla de Lobos herbergt een verscheidenheid aan vogels en beschermde soorten zoals reigers, meeuwen, aalscholvers en pijlstormvogels. Het is de ideale bestemming voor natuur- en avontuurliefhebbers. Het huren van een excursie naar Isla de Lobos is een plezier dat je niet mag missen.

Toegankelijkheid

Isla de lobos per boot catamaran (3)

Je kunt het eiland snel bereiken met veerboten en taxiboten vanaf Lanzarote en Fuerteventura. De boten komen aan bij de pier van Isla de Lobos, vanwaar je de rest van het eiland te voet kunt bereiken. Boek georganiseerde excursies naar Isla de Lobos om te genieten van de charmes en het prachtige landschap.

Toegangsvergunning

 width=

Het eiland Lobos is beschermd om de impact van toeristen op de natuurlijke omgeving te voorkomen. De huidige regelgeving bepaalt dat elke bezoeker een vergunning moet hebben om het eiland te betreden en dat er slechts 200 bezoekers tegelijkertijd zijn toegestaan. De vergunning wordt een paar dagen voor het bezoek aangevraagd en is geldig voor een dienst van 4 uur per dag. De vergunning is meestal al bij de excursies inbegrepen.

Paradijsstranden

Isla de Lobos - Kust (6)

Isla de Lobos biedt uitbundige stranden om te ontspannen, zonnebaden en spelen in het water. De kustlijn heeft ondiep water dat ook een zeemilieu biedt dat rijk is aan biodiversiteit. Zeedieren zwemmen vredig dicht bij de kust, wat zwemmen en snorkelen aangenamer maakt. Vanwege de bescherming van het natuurpark is zwemmen alleen toegestaan op de volgende stranden:

Puertito de Lobos

Isla de lobos per boot catamaran (18)

Het strand heeft wit zand en water dat zo blauw en kristalhelder is dat het wel fantasie lijkt. Het houten ponton dat op de foto’s van het web te zien is, is er voor jou om met meer emotie in het water te duiken.

In Puertito de Lobos kun je oude vissershuisjes zien, de enige gebouwen op het eiland. Het bezoekerscentrum ligt ook naast Puertito de Lobos, waar je toeristische informatie vindt, evenals panelen en kaarten met interessante feiten over het eilandje.

Playa de la Concha

isla de lobos beach

Het staat ook bekend als Playa de la Calera en het is een andere charmante baai van Isla de Lobos vanwaar je het Natuurpark van de Duinen van Corralejo kunt zien. Het heeft de vorm van een schelp en wordt gekenmerkt door kristalhelder water en de aanwezigheid van veel vogels. Omdat het beschermd is tegen de golven, is het perfect voor het hele gezin en kleine kinderen.

Wandelen in Isla de Lobos

isla de lobos - trekking

Wandelliefhebbers vinden in Isla de Lobos een natuurparadijs met veel goed aangegeven routes. Bezoek Isla de Lobos om te wandelen over interessante paden met prachtige landschappen en panoramische uitzichten over de zee en de rest van het eiland.

Faro de Martiño pad

Faro de Martiño

Als je het pad van de Faro de Martiño volgt, dat ongeveer 11 kilometer lang is, kun je het eiland in slechts 2 uur rondwandelen. Als je het pad volgt, bereik je het hoogste punt van het eiland, de top van de vulkaan Caldera. Vanaf dit punt kun je een groot deel van het eiland zien en aan de horizon de duinen van Corralejo. De klim naar de vulkaan is steil en zit vol losse rotsen, dus je moet wandelschoenen dragen.

Eenmaal bij de vuurtoren krijg je een overzicht van het binnenland van het eiland en het zuiden van Lanzarote. In dit deel vind je wat schaduw, dus het is ideaal om te picknicken. Daarnaast heeft het eiland verschillende rustplaatsen waar je kunt stoppen om te eten en de vulkanische landschappen van het eiland kunt aanschouwen.

Salinas del Marrajo

De zoutpannen zijn nog een van de aantrekkelijkste bezienswaardigheden van het eiland. Ze liggen op de wandelroute, vlakbij het strand van La Calera. Ze werden halverwege de 20e eeuw kunstmatig aangelegd om de rijkdommen van het eiland te exploiteren. Maar door de vooruitgang in het behoud van vis was het gebruik van zout niet langer nodig, dus de Salinas de Lobos zijn nooit in gebruik genomen.

Gastronomie

isla de lobos village

Als je tijdens het wandelen en genieten van het eiland honger krijgt, maak je dan geen zorgen. In Puertito de Lobos vind je het restaurant Casa Torino, waar ze heerlijke lokale vis en zeevruchten serveren. Daar kun je uitrusten en nieuwe energie opdoen.

Wetenswaardigheden van Isla de Lobos

Isla de Lobos dankt zijn naam aan de monniksrobben, ook wel zeeleeuwen genoemd. Deze fantastische dieren bewoonden het eiland massaal tot ze uitstierven in het tweede decennium van de 20e eeuw. Monniksrobben zijn uitgestorven in de Canarische archipel door de visserij, want vis is hun belangrijkste voedsel. Vandaag de dag is het een bedreigde diersoort met weinig kolonies in de wereld.

Op het eiland Lobos bevindt zich een archeologische vindplaats van Romeinse oorsprong, achtergelaten door de Romeinen in de eerste eeuw na Christus. Er worden momenteel opgravingen uitgevoerd in de buurt van Playa de la Calera op zoek naar Romeinse artefacten en gebruiksvoorwerpen. Het eiland diende ook als toevluchtsoord voor piraten die het een aangename plek vonden om uit te rusten en te schuilen.

Ook surfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Isla de Lobos. Aan de westkust wordt de langste golf van de Canarische Eilanden gevormd, met een lengte van meer dan 300 meter. Hij staat bekend als “De juiste golf van Lobos”.

Isla de Lobos betovert met zijn charme, natuurlijke schoonheid en biologische diversiteit. Mis de kans niet om het te bezoeken tijdens je vakantie op Fuerteventura en Lanzarote. Geniet met je geliefden van de stralende stranden en prachtige natuurlijke landschappen met een bijzondere charme. We nodigen je uit om de regels te respecteren om het eiland en zijn leven intact te houden.

 

Isla de lobos - bezoekerscentrum Isla de Lobos - Kust (1) Isla de Lobos - Kust (4) Isla de Lobos - Kust (5)

Locations: