Eerste publicatie: juni 8, 2022 |

El Matorral Strand

Playa del Matorral is ook bekend als Playa de Jandía, Playa de la Solana of Playa del Saladar. Het ligt op het schiereiland Jandía, een uitgestrekt zandgebied met 70 kilometer aan prachtige stranden die op de lijst van de beroemdste stranden ter wereld staan.

Het is een semi-stedelijk strand met diverse activiteiten en een betoverende natuurlijke omgeving. Het is bijna ongerept, heeft fijn goudkleurig zand en is erg mooi en aantrekkelijk voor zwemmers en watersporters.

Het strekt zich uit over 4 kilometer met ruime plaatsen om uit te rusten en in alle rust van de zee te genieten. Langs de promenade vindt u restaurants, winkels en plaatsen om te genieten en plezier te maken.

Ligging

Het strand ligt aan de rand van Morro Jable in de gemeente Pájara in het zuiden van het eiland Fuerteventura. Meer bepaald ligt het aan de oostkust van het schiereiland Jandía, een plaats die bekend staat als Sotavento.

Dorp Morro Jable

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (3)

Dit is het dichtstbevolkte dorp van het eiland. Tegenwoordig is het een toeristische referentie vanwege de stranden met kalm turkoois water, de oude stad en de uitstekende gastronomie.

Sinds de jaren 1970 heeft het zich ontwikkeld op het gebied van toerisme en vandaag de dag heeft het een breed scala aan hotels, restaurants, winkels en diverse recreatiemogelijkheden. Het is de stad met de meeste toeristische diensten van het eiland en, natuurlijk, de meest stralende en fantastische stranden.

Wat kunt u doen in Playa del Matorral?

Er zijn zoveel activiteiten op het strand dat u ze niet allemaal in één dag kunt doen. Naast het gebruikelijke liggen op het zand en genieten van het landschap, vindt u een verscheidenheid aan activiteiten om te voldoen aan uw verlangen om te genieten van de zee.

Gezinssfeer en sportieve activiteiten

In het deel dat het dichtst bij de promenade ligt kunt u met het gezin en de kinderen terecht, het is een gebied met rustig water en een familiesfeer om uit te rusten en te ontspannen. Hier vindt u plaatsen waar u surfplanken en kitesurfplanken kunt huren, en als u wilt, kunt u lessen nemen om u op weg te helpen in deze opwindende sport. U kunt ook peddelplanken en kano’s huren, als het weer het toelaat. In dit gebied kunt u ook beachvolleybal spelen dankzij de netten die voor het plezier van de bezoekers zijn aangebracht.

Nudistengedeelte

Aan het einde van het strand van Matorral staat de vuurtoren van Morro Jable, een bezienswaardigheid voor bezoekers. Hij is 60 meter hoog en kijkt uit over de hele kustlijn. Ten noorden van de vuurtoren ligt het Saladar moerasgebied, een groter gebied waar bezoekers meer gespreid kunnen zijn en nudisme is toegestaan.

Extreem surfen

Voor surfliefhebbers is er het gebied rond de vuurtoren, een gebied dat wordt beschouwd als surfspot vanwege de ideale omstandigheden. Hier wordt de beroemde Rode Kruisgolf gevormd, die veel surfers samenbrengt om te genieten van wat ze het beste kunnen, surfen.

Duiken

Er zijn ook twee gebieden die ideaal zijn om de zeebodem te verkennen. Het eerste is bekend als El Veril Grande, op het kustgedeelte voor de vuurtoren. Het andere gebied staat bekend als Veril Chico en ligt op ongeveer 200 meter afstand.

Diensten

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (4)

Omdat het een toegankelijk strand is, ontvangt het veel bezoekers en biedt het alles wat de bader nodig heeft om van een fantastische dag aan het strand te genieten. In Playa del Matorral vindt u:

  • Verhuur van parasols en stoelen
  • Openbare toiletten
  • Bars op het strand
  • Badmeesters
  • Toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit

Het strand is onderscheiden met de Blauwe Vlag, wat betekent dat het uitstekende omstandigheden biedt voor zwemmers en dat het beschikt over alle diensten die toeristen nodig hebben.

Parkeren

Het strand beschikt over een parkeerplaats in de buurt. U kunt uw auto in alle rust laten staan en naar het strand lopen, de afstand is klein.

Hoe er te komen

Om Playa del Matorral te bezoeken kunt u per boot aankomen in Puerto del Rosario of u kunt er per vliegtuig komen. Eenmaal in de haven, neemt u de weg naar het zuiden van Fuerteventura (FV-2) richting Morro Jable. De rit van Puerto del Rosario duurt ongeveer een uur en 15 minuten, maar we verzekeren u dat het de rit naar het strand waard is, want u zult het gevoel hebben dat u in het paradijs bent aangekomen.

Stranden in Fuerteventura

Gerelateerde artikelen:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0