Plaža El Matorral

Plaža El Matorral

Playa del Matorral je znana tudi kot Playa de Jandía, Playa de la Solana ali Playa del Saladar. Nahaja se na polotoku Jandía, obsežnem peščenem območju s 70 kilometri čudovitih plaž, ki so uvrščene na seznam najbolj znanih plaž na svetu.

To je polmestna plaža z različnimi dejavnostmi in očarljivim naravnim okoljem. Je skoraj nedotaknjena, ima fini zlati pesek ter je zelo lepa in privlačna za kopalce in ljubitelje vodnih športov.

Razteza se 4 kilometre, na njej pa so široki prostori za počitek in uživanje v morju v miru in tišini. Ob promenadi najdete restavracije, trgovine in prostore za uživanje in zabavo.

Lokacija

Nahaja se na obrobju mesta Morro Jable v občini Pájara na jugu otoka Fuerteventura. Natančneje je na vzhodni obali polotoka Jandía, v kraju, znanem kot Sotavento.

Vas Morro Jable

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (3)

To je najbolj naseljena vas na otoku. Danes je turistična referenca zaradi svojih plaž z mirno turkizno vodo, starega mestnega jedra in odlične gastronomije.

Od sedemdesetih let prejšnjega stoletja se razvija na področju turizma in danes ima široko paleto hotelov, restavracij, trgovin in različnih možnosti za preživljanje prostega časa. To je mesto z največ turističnimi storitvami na otoku in seveda z najbolj sijočimi in čudovitimi plažami.

Kaj lahko počnete v Playa del Matorral?

Na plaži je toliko dejavnosti, da v enem dnevu ne boste mogli uživati v vseh. Poleg običajnega ležanja na pesku in uživanja v pokrajini boste našli različne dejavnosti, ki bodo zadovoljile vašo željo po uživanju v morju.

Družinsko vzdušje in športne dejavnosti

Na delu, ki je najbližje promenadi, se lahko odpravite z družino in otroki, to je območje mirnih voda in družinskega vzdušja za počitek in sprostitev. Tu boste našli mesta za izposojo desk za deskanje in kajtanje, po želji pa se lahko udeležite tudi tečajev, da se začnete ukvarjati s tem vznemirljivim športom. Če vreme dopušča, lahko najamete tudi deske za veslanje in kanuje. Na tem območju lahko igrate tudi odbojko na mivki, saj so na voljo mreže za zabavo obiskovalcev.

Nudistično območje

Na koncu plaže Matorral se nahaja svetilnik Morro Jable, ki je znamenitost za obiskovalce. Visok je 60 metrov in ponuja razgled na celotno obalo. Severno od svetilnika je mokrišče Saladar, večje območje, kjer so obiskovalci lahko bolj razpršeni in je dovoljen nudizem.

Ekstremno deskanje

Za ljubitelje deskanja je na voljo območje okoli svetilnika, območje, ki zaradi idealnih pogojev velja za deskarsko točko. Tu se oblikuje znameniti val Rdečega križa, na katerem se zberejo številni deskarji in uživajo v tem, kar znajo najbolje, v deskanju.

Potapljanje

Na voljo sta tudi dve območji, ki sta idealni za raziskovanje morskega dna. Prvo je znano pod imenom El Veril Grande na obalnem delu pred svetilnikom. Drugo območje je znano kot Veril Chico in je oddaljeno približno 200 metrov.

Storitve

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (4)

Ker je plaža dostopna, jo obišče veliko obiskovalcev in ponuja vse, kar kopalci potrebujejo za čudovit dan na plaži. Na plaži Playa del Matorral boste našli:

  • najem senčnikov in stolov
  • javna stranišča
  • bari na plaži
  • reševalce iz vode
  • Dostopnost za osebe z omejeno mobilnostjo

Plaža ima modro zastavo, kar pomeni, da ima odlične pogoje za kopalce in vse storitve, ki jih turisti potrebujejo.

Parkirišče

V bližini plaže je parkirišče. Avto lahko pustite v miru in tišini ter se do plaže sprehodite peš, saj je razdalja kratka.

Kako priti do plaže

Na plažo Playa del Matorral lahko pridete z ladjo iz Puerto del Rosario ali z letalom. V pristanišču se odpravite po cesti proti jugu Fuerteventure (FV-2) v smeri Morro Jable. Vožnja iz Puerto del Rosaria traja približno uro in 15 minut, vendar vam zagotavljamo, da se vam splača odpeljati do plaže, saj se boste počutili, kot da ste prispeli v raj.

Plaže v Fuerteventura
Povezani članki: