Plaže El Cotillo

Plaže El Cotillo

Plaže El Cotillo so za mnoge najboljše plaže v Evropi in tukaj vam bomo povedali, zakaj. Govorimo o nizu čudovitih plaž z mirno vodo intenzivne turkizne barve, ki boža obalo z drobnim belim peskom.

Po svoji lepoti in očarljivosti te plaže nimajo kaj zavidati karibskim plažam. Pripravite se na dan v raju, kjer boste doživeli edinstveno izkušnjo s praznikom čutov in mozaikom občutkov.

Vas El Cotillo

To je majhna ribiška vasica na severozahodu Fuerteventure z veliko turistično vrednostjo. Nahaja se v severni občini La Oliva in je obdana s čudovitimi neokrnjenimi plažami in kristalno čistimi lagunami, ki navdušujejo obiskovalce. Ima tudi številne restavracije z odlično gastronomijo, kjer boste okusili pristne okuse morja. Če imate srečo, da se odpravite na Fuerteventuro, morate spoznati čare kraja El Cotillo.

Sončni zahodi v El Cotillu so spektakularni, uživajte v najlepših sončnih zahodih s plaže ali med izletom z ladjo. To je čaroben spektakel, v katerem se nebo obarva z različnimi odtenki oranžne, rožnate in vijolične barve.

Od vseh plaž v El Cotillu je večina majhnih zalivčkov z malo obiskovalci, ki so idealni za tiste, ki radi uživajo v morju stran od množice ljudi. Plaže z majhnimi valovi so kot nalašč za preživljanje dneva z družino in delitev z otroki.

Majhne plaže El Cotillo na severu

Severne plaže so tiste desno od svetilnika Tostón. Tu boste našli posebne plaže, na katerih lahko uživate z vso družino, saj ponujajo mirno vodo, bel pesek, grebene in vulkanske skale, ki poživijo vse čute.

Plaža La Concha

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

To je najbolj znana plaža v El Cotillu. Njena lepota je osupljiva, turkizna voda s številnimi grebeni, ki jo ščitijo pred močnimi valovi. Ima tudi zelo raznoliko podvodno življenje, ki ga cenijo potapljači. Če radi raziskujete morsko dno, vas čaka Playa de La Concha.

Čeprav je najbolj priljubljena, na njej ni prevelike gneče, zato je še vedno idealna za uživanje in sprostitev. Na plaži so na voljo bari, v katerih lahko jeste in se sprostite. Ko želite jesti, se lahko odpravite tudi v restavracije, ki so v bližini in vas pričakujejo z okusno hrano.

Jezera

Los Lagos je skupina majhnih zalivov, ki se tako kot njihovi sosedje ponašajo z belim peskom in kristalno čisto vodo. Obkrožajo jih grebeni, ki varujejo plažo pred močnimi valovi. So kot nalašč za kopanje z otroki v naravnih bazenih, ki so nastali v skalah.

Los Charcos

Los Charcos je ime za skupino plaž, ki se raztezajo 4 kilometre ob vznožju svetilnika Faro del Tostón. Svetilnik stoji na skupini vulkanskih skal, ki tvorijo majhne naravne bazene.

Ponuja bel pesek in izjemno belo vodo za vse, ki se želijo sprostiti in uživati v čudoviti obalni pokrajini Fuerteventure.

Velike plaže na jugu El Cotillo

Na jugu najdemo dolge plaže, od katerih so nekatere neokrnjene in obdane s strmimi klifi. Tu je veter močnejši in ustvarja divje okolje, ki je kot nalašč za vodne športe. Kopanje je dovoljeno, vendar je treba biti previden. Če imate raje mirnejše okolje, vam priporočamo severne plaže.

El Caletón

Ta se nahaja na obrobju občine in je obdana s čudovitimi belimi peščenimi zalivi.

Ta plaža je odvisna od plimovanja. Ob nizki plimi ni primerna za obisk, saj je zaradi vulkanske skale težko vstopiti v morje. Po drugi strani pa ob plimi plaža postane raj za kopanje, potapljanje in raziskovanje morskega dna s številnimi grebeni in raznoliko morsko favno.

Plaža Piedra

El Cotillo - Fuerteventura Beach (3)

Znana tudi kot El Aljibe de la Cueva. Dolga je približno 1 km in ponuja mehak bel pesek ob velikih vulkanskih skalah. Je oddaljena in do nje lahko pridete le po prašnih poteh, zato lahko uživate brez vrveža bolj prometnih plaž.

Zanjo je značilno divje morje v neokrnjenem okolju, ki je idealno za deskanje in druge navtične dejavnosti. Tu boste našli številne deskarje in windsurferje, ki prihajajo uživat v morje v pravi raj.

Plaža Aguila

El Cotillo - Fuerteventura Beach (4)

Znana je tudi pod imenom La escalera. Nahaja se med klifi, zato se boste morali spustiti navzdol, da jo dosežete. Posebnost te je stopnišče, ki povezuje cesto z obalo, po parkiranju se morate spustiti po vsaki stopnici, da se končno dotaknete drobnega peska in začnete uživati v čudovitem dnevu na plaži.

Kako do tja?

Če smo vas prepričali in želite obiskati plaže El Cotillo, se morate le zapeljati po cesti do svetilnika Faro del Tostón in parkirati v bližini. Prišli boste brez težav in uživali v čudovitem dnevu na plaži, ki ga ne boste nikoli pozabili.

Plaže v Fuerteventura

Povezani članki: