Velike plaže v Corraleju

Velike plaže v Corraleju

Nekateri pravijo, da so si Las Grandes Playas de Corralejo zaslužile naziv najboljših v celotnem Atlantskem oceanu. To je posledica njihove izjemne lepote in odlične ponudbe za obiskovalce.

Tu boste našli rajske plaže s turkizno vodo, ki se prepleta z belim peskom in zagotavlja popolno okolje za uživanje in sprostitev.

Plaže, ki sestavljajo velike plaže v Corraleju

Vse plaže, ki sestavljajo ta naravni kompleks, imajo svoja imena, vendar so skupaj znane kot velike plaže Corralega.

Na severu je plaža Playa del Burro, čudovito naravno okolje z družinskim vzdušjem. Na njej so na voljo vse storitve na plaži in reševalci iz vode za varnost obiskovalcev.

Obiščite tudi plažo Bajo Negro, na kateri je veliko ležalnikov in senčnikov, da se lahko sprostite in pozabite na stres vsakdanjega življenja.

Plaža El Médano, ki je najbližja Corraleju, je namenjena tistim, ki iščejo adrenalin z vodnimi športi. Idealna je za kajtanje in jadranje na deski.

Plaža Playa del Pozo je vetrovna, vendar zelo mirna. Na njej je veliko korralitov za nudizem. Corralitos so majhni kamniti krogi, ki ščitijo pred vetrom in nudistom zagotavljajo intimno vzdušje.

Nekatere plaže v Corraleju so del naravnega parka Parque Natural de las Dunas de Corralejo, naravnega čudesa s čudovito pokrajino.

Če želite preživeti dan na mirni plaži, poiščite tiste, ki so najbolj oddaljene od hotelov in so dostopne prek sipin.

Lokacija

Ta skupina plaž se nahaja na vzhodni obali občine La Oliva na otoku Fuerteventura. Razteza se od hotela Tres Islas do plaže La Barreta pod njim.

Plaže, ki so najbližje hotelom, so znane kot hotelske plaže in se nahajajo v neposredni bližini hotelov Riu Tres Islas in Oliva Beach.

Pesek

Tu boste našli vrsto peska, ki je znan kot pesek jable. To pomeni, da je nastal zaradi erozije tisočev školjk. Ta vrsta peska ima lastnosti pilinga, zato plaža velja za naravni spa, kjer lahko očistite svojo kožo in jo osvobodite nečistoč.

Storitve

Tukaj boste našli vse, kar potrebujete za uživanje v morju z družino in prijatelji. Najemite lahko ležalnike in senčnike, da se sprostite in znebite stresa. Za vašo varnost skrbijo dežurni reševalci iz vode in reševalci iz vode.

Šport

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Plaža je zaradi vetra in valov idealna za izvajanje različnih vodnih športov.

Če se radi potapljate, deskate, jadrate na deski in kajtate, vas čakajo čudovite plaže v Corraleju. Obiščite različne šole vodnih športov, kjer boste našli potrebno opremo za deskanje in se učili s strokovnjaki. Izkoristite priložnost za vadbo zabavnih vodnih športov.

Varna plaža za otroke

Fuerteventura Corralejo (5).min

Zaradi odsotnosti močnih vetrov ponuja mirne valove. Na plažo se lahko odpravite z otroki in jim omogočite, da se v miru in tišini igrajo na obali. Ne zamudite priložnosti, da se z vso družino odpravite preživeti čudovit dan na morju.

Morsko pristanišče

V pristanišču najdete pontone za plovila za prosti čas in trajekte. S trajektom se lahko odpravite na otoček Lobos in otok Lanzarote. Na voljo je tudi več možnosti za izlete z ladjo, s katerimi lahko preživite čudovit dan na morju.

Nudistični zalivi

Na jugu boste našli nekaj majhnih zalivov, kjer lahko prakticirate nudizem. Ponujajo udobje in zasebnost. Čeprav je nudizem dovoljen na večjih plažah v Corraleju, pa ni priporočljiv na območjih v bližini hotelov.

Dostopnost

Na voljo so klančine za lažji dostop osebam z omejeno mobilnostjo. Vsi so dobrodošli, da uživajo v lepotah te čudovite plaže.

Restavracije

V neposredni bližini plaže boste našli številne restavracije z okusnimi jedmi za zahtevne okuse. Prepustite se čarom otoške gastronomije in poskusite nove okuse izpod rok strastnih kuharjev.

Kako priti do mesta

Če potujete z avtomobilom, se odpravite po cesti FV-1. Na voljo so različna parkirišča. Do mesta lahko pridete peš in z javnim prevozom na liniji 06 Puerto del Rosario.

Fuerteventura

Las Grandes Playas de Corralejo

Če se odpravljate na Fuerteventuro, ne smete zamuditi vasi Corralejo, ki je ena od najbolj privlačnih turističnih točk na otoku. Vasico obdajajo peščene sipine in več kot 100 kilometrov čudovitih belih peščenih plaž. Številne plaže so obdane s skalami, ki jih ščitijo pred vetrom, zato so rajski kraj za sproščanje in sončenje v miru in tišini.

Poleg lepot velikih plaž Corralejo boste na Fuerteventuri našli tudi ugasle vulkanske stožce, temne zemeljske ravnice in sipine Corralejo, ki spominjajo na puščave Sahare.

Plaže v Fuerteventura

Povezani članki: