Plaža Butihondo

Plaža Butihondo

Dobrodošli na plaži Butihondo, ki ponuja vse, kar potrebujete za čudovit dan na morju s popolnim udobjem in raznolikimi storitvami za vsak okus. Odlična je tudi za liberalce, ki uživajo v sončenju vsakega centimetra svoje kože.

Butihondo zaradi svoje lepote in razkošja privablja na stotine turistov. Ležite na zlatem pesku in uživajte v najsvetlejšem soncu na otoku ob zelo blagem vetru. Njegova mirna in kristalno čista voda vas vabi k plavanju in zabavnim vodnim športom s prijatelji. Ima odlično lokacijo v polmestnem okolju za tiste, ki želijo uživati v soncu in pesku, ne da bi zapustili mesto.

Lokacija plaže Butihondo

Playa Butihondo

Najdete jo na jugu otoka Fuerteventura v občini La Pájara. V tem kraju boste našli številne rajske plaže in naravno okolje neizmerne lepote.

Nahaja se posebej v turističnem kompleksu Morro Jable in poleg urbanizacije Esquinzo Butihondo. Ker se nahaja ob soteski Esquinzo, jo nekateri imenujejo tudi plaža Esquinzo.

Morro Jable je lepa vasica na otoku Fuerteventura, ki je bila nekoč znana kot mirna ribiška vasica. Zdaj se je razvila in svetu ponuja številne turistične storitve ter postala turistično letovišče, ki ga vsako leto obišče na tisoče obiskovalcev.

Storitve

Tu boste našli vse, kar iščete na plaži, da boste lahko udobno uživali v morju, saj vam ponujamo naslednje storitve:

 • Najem ležalnikov in senčnikov
 • Prhe
 • stranišča
 • bari na plaži
 • Ležalniki za sončenje
 • Športne strani

Na voljo so vam različne ustanove, ki vam bodo pomagale pri izvajanju vodnih športov. Najbolj priljubljena dejavnost je jadranje na deski, v kateri lahko uživate z družino in prijatelji. Za varnost obiskovalcev skrbijo reševalci iz vode.

Nudistična plaža

Butihondo Beach - Fuerteventura (1)

Butihondo je trikilometrska plaža, ki je razdeljena na tri območja. Eno od teh območij je urejeno za nudizem, ima odlično lokacijo, kjer lahko uživate na plaži in pesku v zasebnosti in stran od turistov.

Družinsko vzdušje

Od celotne dolžine plaže je le en del namenjen nudizmu, na preostalem delu pa lahko uživa vsa družina. Na plažo lahko pripeljete otroke in jih pustite, da se igrajo na plaži zaradi mirnih valov skozi vse leto.

Parkirišče

Ni vam treba skrbeti, kje boste pustili avto. Okoli plaže boste našli veliko mest za parkiranje avtomobila.

Hoteli in restavracije

V neposredni bližini plaže so številni hoteli, stanovanja in restavracije, tako da lahko udobno bivate. Našli boste različne možnosti za vse okuse in proračune. Izbirate lahko med hoteli Jandia Princess, Fuerteventura Princess, Magic Life in številnimi drugimi.

Ti hoteli ponujajo vse storitve, tako da vam ničesar ne manjka. Gastronomska ponudba je zelo raznolika in uživali boste v izvrstnih jedeh, ki bodo navdušile vaše brbončice.

Kako do tja?

Do vasi Morro Jable se lahko zapeljete z avtobusno linijo.

Če greste po cesti, se peljete po cesti FV-2, znani tudi kot odcep Butihondo. Ko parkirate, se odpravite po prašni cesti med hoteli.

Priporočila za dopustnike

Če obiščete plažo Butihondo, vas prosimo, da upoštevate naslednja priporočila, da bi ohranili celovitost plaže:

 • izogibajte se kričanju in glasni glasbi
 • uporabljajte okolju prijazna sredstva za zaščito pred soncem
 • ne uporabljajte mila v tuših na plaži
 • ne premikajte kamnov in jih ne odnašajte domov
 • Ne puščajte smeti ali ostankov hrane

Plaže v Fuerteventura

Povezani članki: