Stvari za početi in kraji za obisk v Fuerteventuri

Stvari za početi in kraji za obisk v Fuerteventuri

Ob tej priložnosti vam predstavljamo najpopolnejše informacije o krajih, ki jih lahko obiščete, in najboljših stvareh, ki jih lahko počnete na Fuerteventuri, drugem največjem otoku Kanarskih otokov za Tenerifi. V našem podjetju smo specializirani za najem plovil, izlete in najboljše kraje, ki jih lahko obiščete med bivanjem na tem očarljivem španskem otoku. Ne zamudite vsega, kar smo vam pripravili v tem prispevku, in če menite, da bi morali obiskati Fuerteventuro na svojem naslednjem potovanju, vam nudimo vso pomoč, ki jo potrebujete pri organizaciji dejavnosti in čim boljšem izkoristku počitnic.

Najprej vam želimo povedati, da lahko na tem otoku preživite čudovite dneve na plaži in uživate v čudoviti divji pokrajini, saj ima veliko območje zaščitenih naravnih območij. Toda Fuerteventura je več kot le plaža, sonce in pesek, čudovite pokrajine boste našli tudi v notranjosti otoka. Sprehodite se po njenih ulicah in uživajte v prijetnem in mirnem vzdušju. V obalnih vaseh boste uživali v najboljši kanarski gastronomiji.

Kaj početi v Fuerteventuri

To so dejavnosti, ki jih lahko izvajate med bivanjem na otoku:

Izposoja čolnov

Tenerife - Boat Charter - (6).min

To je eden najboljših načinov za raziskovanje otoka in odkrivanje vseh njegovih čarov. Če se odpravite na izlet s katamaranom na Fuerteventuri, boste odkrili čudovite kraje. Pluli boste ob čudovitih obalah, ki jih obdajajo sipina polja, in uživali v najbolj pisanih grebenih.

Med potovanjem boste spoznali skrite plaže, ki skrivajo velike čare in kamor se morate vsekakor odpraviti. Prav tako boste lahko obiskali majhne otočke, na katerih boste uživali v čudovitih trenutkih.

Opazovanje kitov in delfinov

white paradise tenerife catamaran whale and dolphine listening tour

Izleti z ladjo za opazovanje kitov in delfinov predstavljajo eno najbolj priljubljenih dejavnosti na Fuerteventuri.

Ena od prednosti počitnikovanja na Kanarskih otokih je, da imate veliko možnosti, da na različnih izletih z ladjo vidite kite in delfine v naravi. Na ladjah so strokovnjaki s tega področja, ki vam bodo dali veliko informacij o morski favni in tako še dodatno obogatili vašo izkušnjo.

S potapljanjem lahko tudi plavate neposredno s temi čudovitimi živalmi, kar je še bolj neverjetno in vznemirljivo.

Od blizu si boste lahko ogledali skrivnostnega delfina, ki se sprehaja po vodah Sredozemskega morja. Prav tako boste imeli veliko možnosti, da opazite pilotske kite, ki so pogosta vrsta na arhipelagu in radi pridejo pozdravit turiste. Med drugimi vrstami, ki živijo na tem območju, so še grbavci, modri kiti, plavutonožci in spermiji, vendar je verjetnost, da jih boste videli, manjša, kar je odvisno od letnega časa in poti, ki jo bo izbrala ladja.

Vodne dejavnosti

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Na otok prihajajo številni športniki z vsega sveta, da bi se ukvarjali s športi, kot so kajtanje, veslanje, windsurfing in deskanje. Na otoku je vse leto ugodno podnebje. Uživali boste v sijočem soncu, valovih, pripravljenih za najboljša doživetja, in odličnih vremenskih razmerah s temperaturami okoli 24 stopinj Celzija.

Na otoku boste našli specializirane šole za začetek deskanja, zato če ste razmišljali, da bi se usedli na desko, je to vaša priložnost. Pri različnih podjetjih v regiji boste našli vse, kar potrebujete, da se podate na morje, od materiala do usposabljanja.

Vabimo vas, da se udeležite svetovnega prvenstva v deskanju in kajtanju, ki poteka na plažah Jandía. Tu boste lahko občudovali vrhunske športnike, ki počnejo to, kar znajo najbolje, se usedejo na desko in ukrotijo morske valove.

Opazovanje nočnega neba

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

V Fuerteventuri boste našli najboljše pogoje za uživanje v vesolju. Na Kanarskih otokih je rezervat za zvezdno opazovanje. V tem rezervatu je astronomska opazovalnica Sicasumbre, s katere lahko povsem jasno opazujete komete, planete in zvezde. Na Fuerteventuri boste našli prave pogoje za uživanje v nočnem nebu, ki jih ne boste našli nikjer drugje na svetu.

Kraji, ki jih lahko obiščete

To so najpomembnejši kraji na Fuerteventuri, ki jih morate obiskati, da boste domov odnesli najlepše spomine na otok.

Plaže Jandia

Playa de Jandia Beach - Fuerteventura

Jandia je enklava znotraj Fuerteventure, kjer boste našli neokrnjene plaže in geološka čudesa. Sprejema na stotine obiskovalcev, ki jih privlačijo čar njenih plaž in različnih turistično zanimivih krajev.

Na njenih plažah boste našli pravi raj na zemlji, kjer se lahko ukvarjate z različnimi vodnimi aktivnostmi, pasatni vetrovi pa vam božajo obraz. V tem turističnem kompleksu boste našli številne restavracije, stanovanja in hotele.

Na njegovih plažah boste našli pravi raj na zemlji, kjer se lahko ukvarjate z različnimi vodnimi aktivnostmi in vam pasatni vetrovi božajo obraz. V tem turističnem kompleksu boste našli številne restavracije, stanovanja in hotele, kjer boste imeli na voljo vse, kar potrebujete za najboljša doživetja med svojim bivanjem na Fuerteventuri.

Plaža La Concha

Las Conchas Beach Fuerteventura.min

To je čudovita plaža s turkiznim morjem, čeprav je majhna, ponuja vse, kar potrebujete za sprostitev, zabavo in najboljše fotografije. Za plažo boste našli svetilnik Tostón, od koder lahko občudujete najlepše zalive El Cotillo.

Plaža Cofete

Cofete Beach Fuerteventura.min

To je sijajna plaža z divjimi značilnostmi za bolj avanturistične in ljubitelje narave. Obkrožena je z gorami in je idealna za tiste, ki se želijo sprostiti in pobegniti od gneče in hrupa.

Corralejo

Corralejo Beach Fuerteventura.min

To je mestece na severu otoka, na čigar ulicah boste našli veliko zabave, razvedrila in vodnih parkov z odličnimi atrakcijami. V njem je tudi veliko trgovin, diskotek, restavracij in teras, kjer lahko preživite čudovite popoldneve in večere.

Zanimivosti Fuerteventure

Za Fuerteventuro pravijo, da je prvi od Kanarskih otokov, ki se je pred milijoni let pojavil iz morja. Danes je biosferni rezervat in biser narave, ki je dostopen vsem.

Če niste vedeli, si je Fuerteventura prislužila sloves svetovno znanega sira, govorimo o siru Majorero, izjemnem siru, ki se izdeluje s tradicionalnimi tehnikami.

Kot vidite, ima Fuerteventura vse, kar turist išče za odklop od stresa dela in hitrega tempa življenja. Če nas želite obiskati, vam ponujamo veliko različnih dejavnosti, vse, kar morate storiti, je, da nas kontaktirate prek aplikacije WhatsApp ali e-pošte in si zagotovite mesto na naslednjem izletu ali ekskurziji. Izpolnite naš kontaktni obrazec z vsemi vprašanji, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času, saj nam je v veselje pomagati vam doživeti najboljša doživetja med počitnicami.

Plaže v Fuerteventura

Danes vam želimo predstaviti glavno plažo Costa Calma, čudovito mestno plažo, ki se...
Plaže El Cotillo so za mnoge najboljše plaže v Evropi in tukaj vam bomo povedali,...
Playa del Matorral je znana tudi kot Playa de Jandía, Playa de la Solana ali Playa del...
Nekateri pravijo, da so si Las Grandes Playas de Corralejo zaslužile naziv najboljših v...
Dobrodošli na plaži Butihondo, ki ponuja vse, kar potrebujete za čudovit dan na morju...