Saker att göra och platser att besöka på Fuerteventura

Saker att göra och platser att besöka på Fuerteventura

Guide

Här presenterar vi den mest fullständiga informationen om platser att besöka och de bästa sakerna att göra på Fuerteventura, den näst största ön på Kanarieöarna efter Teneriffa. I vårt företag är vi specialiserade på båtuthyrning, utflykter och de bästa platserna att besöka under din vistelse på denna charmiga ö i Spanien. Missa inte allt vi har för dig i det här inlägget och om du känner att du borde besöka Fuerteventura på din nästa resa erbjuder vi dig all hjälp du behöver för att organisera dina aktiviteter och få ut det mesta av din semester.

Först och främst vill vi berätta att på den här ön kan du tillbringa härliga dagar på stranden och njuta av vackra vilda landskap eftersom ön har en stor yta av skyddade naturområden. Men Fuerteventura är mer än bara strand, sol och sand, du hittar också underbara landskap i öns inre. Promenera genom dess gator och njut av en välkomnande och fridfull atmosfär. I dess kustbyar kan du njuta av den bästa kanariska gastronomin.

Saker att göra på Fuerteventura

Det här är de aktiviteter som du kan göra under din vistelse på ön:

Båtuthyrning

Tenerife - Boat Charter - (6).min

Detta är ett av de bästa sätten att utforska ön och upptäcka all dess charm. Om du åker på en katamarantur på Fuerteventura kommer du att upptäcka underbara platser. Du seglar längs vackra kuster omgivna av dynfält och njuter av de mest färgglada reven.

Under resan får du lära känna gömda stränder som döljer stor charm och dit du absolut bör åka. Du kommer också att ha möjlighet att besöka små öar där du kan njuta av underbara stunder.

Val- och delfinskådning

white paradise tenerife catamaran whale and dolphine listening tour

Båtturer för val- och delfinskådning utgör en av de mest populära aktiviteterna på Fuerteventura.

En av fördelarna med att semestra på Kanarieöarna är att du har stor chans att se valar och delfiner i det vilda på de olika båtturerna. På båtarna finns experter på området som ger dig mycket information om den marina faunan för att ytterligare berika din upplevelse.

Du kan också simma direkt med dessa vackra djur, genom att snorkla, vilket är ännu mer otroligt och spännande.

Du kommer att kunna få en nära titt på den gåtfulla flasknosdelfinen när den passerar genom Medelhavets vatten. Du har också goda chanser att se grindvalar, en vanlig art i skärgården som gärna kommer ut för att hälsa på turister. Andra arter som bor i regionen är bland annat knölvalar, blåvalar, finskvalar och kaskeloter, men det är mindre troligt att du får se dessa beroende på årstid och vilken rutt båten väljer.

Vattenaktiviteter

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Många idrottsmän från hela världen kommer till ön för att utöva sporter som kitesurfing, paddlesurfing, vindsurfing och surfing. Ön har ett privilegierat klimat året runt. Du kommer att njuta av strålande solsken, vågor som är redo för dig att njuta av de bästa upplevelserna och utmärkta väderförhållanden med temperaturer runt 24 grader Celsius.

På ön hittar du specialiserade skolor för att få dig att börja surfa, så om du funderat på att sätta dig på en bräda är detta din chans. Med de olika företagen i regionen hittar du allt du behöver för att ta dig ut i havet, från material till utbildning.

Vi bjuder in dig att komma och njuta av världsmästerskapen i vindsurfing och kiteboarding som hålls på Jandías stränder. Här kommer du att kunna beundra idrottare i världsklass som gör det de är bäst på, sätter sig på en bräda och tämjer havets vågor.

Titta på natthimlen

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

På Fuerteventura hittar du de bästa förutsättningarna för att njuta av kosmos. Det är ett Starlight Reserve inom Kanarieöarna. Inom detta reservat finns den astronomiska utsiktsplatsen Sicasumbre, från vilken du kan se kometer, planeter och stjärnor med total klarhet. På Fuerteventura hittar du de rätta förutsättningarna för att njuta av natthimlen som du inte hittar någon annanstans i världen.

Platser att besöka

Det här är de viktigaste platserna på Fuerteventura som du bör besöka för att ta med dig de bästa minnena från ön hem.

Stränderna i Jandia

Playa de Jandia Beach - Fuerteventura

Jandia är en enklav på Fuerteventura där du hittar oförstörda stränder och geologiska underverk. Den tar emot hundratals besökare som lockas av charmen hos dess stränder och olika platser av turistintresse.

På dess stränder finner du ett verkligt paradis på jorden, där du kan utöva olika vattenaktiviteter med passadvindarna som smeker ditt ansikte. I detta turistkomplex hittar du många restauranger, lägenheter och hotell.

På dess stränder hittar du ett verkligt paradis på jorden, där du kan utöva olika vattenaktiviteter med passadvindarna som smeker ditt ansikte. I detta turistkomplex hittar du många restauranger, lägenheter och hotell, och du kommer att ha allt du behöver för att uppleva de bästa upplevelserna under din vistelse på Fuerteventura.

Stranden La Concha

Las Conchas Beach Fuerteventura.min

Det är en underbar strand med turkost vatten, och även om den är liten erbjuder den allt du behöver för att koppla av, ha kul och ta de bästa bilderna. Efter stranden hittar du fyren Tostón, varifrån du kan beundra de vackraste vikarna i El Cotillo.

Stranden Cofete

Cofete Beach Fuerteventura.min

Det är en strålande strand med vilda egenskaper för de mer äventyrliga och naturälskare. Den är omgiven av berg och är idealisk för dem som vill koppla av och komma bort från trängsel och buller.

Corralejo

Corralejo Beach Fuerteventura.min

Detta är en stad på norra delen av ön, på vars gator du hittar massor av nöjen, underhållning och vattenparker med stora attraktioner. Här finns också många affärer, diskotek, restauranger och terrasser för att tillbringa fantastiska eftermiddagar och kvällar.

Fuerteventuras kuriosa

Fuerteventura sägs vara den första av Kanarieöarna, som dök upp ur havet för miljontals år sedan. I dag är den ett biosfärreservat och en naturjuvel som är tillgänglig för alla.

Om du inte visste det har Fuerteventura fått ett rykte om sig att ha världsberömda ostar, vi talar om Majorero Cheese, en extraordinär ost som tillverkas med traditionella tekniker.

Som du ser har Fuerteventura allt som turisten söker för att koppla bort stressen från arbetet och det snabba livet. Om du vill besöka oss erbjuder vi ett brett utbud av aktiviteter att göra, allt du behöver göra är att kontakta oss via WhatsApp eller e-post för att säkra din plats på nästa utflykt eller tur. Fyll i vårt kontaktformulär med alla dina frågor, vi kommer att svara så fort som möjligt eftersom vårt nöje är att hjälpa dig att leva de bästa upplevelserna under din semester.

Stränder i Fuerteventura

Vissa säger att Las Grandes Playas de Corralejo har förtjänat titeln som de bästa i...
Playa del Matorral är också känd som Playa de Jandía, Playa de la Solana eller Playa...
Välkommen till Butihondo, en strand som har allt du behöver för att tillbringa en...
Stränderna i El Cotillo är för många de bästa stränderna i Europa och här...
Idag vill vi berätta om Costa Calmas huvudstrand, en vacker stadsstrand som är 2...