Dingen om te doen en plaatsen om te bezoeken in Fuerteventura

Dingen om te doen en plaatsen om te bezoeken in Fuerteventura

In deze gelegenheid presenteren wij u de meest complete informatie over plaatsen om te bezoeken en de beste dingen om te doen in Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden na Tenerife. In ons bedrijf zijn we gespecialiseerd in bootverhuur, excursies en de beste plaatsen om te bezoeken tijdens uw verblijf op dit charmante eiland van Spanje. Mis niets van alles wat we in dit bericht voor u hebben en als u vindt dat u Fuerteventura tijdens uw volgende reis moet bezoeken, bieden wij u alle hulp die u nodig hebt om uw activiteiten te organiseren en het meeste uit uw vakantie te halen.

Allereerst willen we u vertellen dat u op dit eiland heerlijke dagen aan het strand kunt doorbrengen en van prachtige wilde landschappen kunt genieten, aangezien het een groot gebied met beschermde natuurgebieden heeft. Maar Fuerteventura is meer dan alleen strand, zon en zand, u vindt er ook prachtige landschappen in het binnenland van het eiland. Wandel door de straten en geniet van een gastvrije en serene sfeer. In de kustdorpen kunt u genieten van de beste Canarische gastronomie.

Wat te doen op Fuerteventura

Dit zijn de activiteiten die u kunt doen tijdens uw verblijf op het eiland:

Bootverhuur

Tenerife - Boat Charter - (6).min

Dit is een van de beste manieren om het eiland te verkennen en al zijn charmes te ontdekken. Als u een tochtje maakt met een catamaran op Fuerteventura, zult u prachtige plekjes ontdekken. U vaart langs prachtige kusten omgeven door duinvelden en geniet van de meest kleurrijke riffen.

Tijdens de tocht leert u verborgen stranden kennen die grote charmes verbergen en waar u zeker heen moet gaan. U heeft ook de mogelijkheid om kleine eilandjes te bezoeken waar u kunt genieten van prachtige momenten.

Walvissen en dolfijnen kijken

white paradise tenerife catamaran whale and dolphine listening tour

Boottochten om walvissen en dolfijnen te bekijken vertegenwoordigen een van de populairste activiteiten op Fuerteventura.

Een van de voordelen van een vakantie op de Canarische Eilanden is dat u een grote kans hebt om walvissen en dolfijnen in het wild te zien tijdens de verschillende boottochten. Op de boten zijn deskundigen aanwezig die u veel informatie zullen geven over de zeefauna om uw ervaring verder te verrijken.

U kunt ook rechtstreeks met deze prachtige dieren zwemmen, al snorkelend, wat nog ongelooflijker en opwindender is.

U zult de raadselachtige tuimelaardolfijn van dichtbij kunnen bekijken terwijl hij door de wateren van de Middellandse Zee trekt. U hebt ook een goede kans om grienden te zien, een veel voorkomende soort in de archipel die graag toeristen komt begroeten. Andere soorten die in de regio voorkomen zijn bultruggen, blauwe vinvissen, vinvissen en potvissen, maar de kans dat u deze ziet is minder groot, afhankelijk van de tijd van het jaar en de route die de boot kiest.

Wateractiviteiten

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Vele sportbeoefenaars uit de hele wereld komen naar het eiland om sporten als kitesurfen, paddlesurfen, windsurfen en surfen te beoefenen. Het eiland heeft het hele jaar door een bevoorrecht klimaat. U zult genieten van de stralende zon, golven die klaar staan om u de beste ervaringen te laten beleven en uitstekende weersomstandigheden met temperaturen van rond de 24 graden Celsius.

Op het eiland vind je gespecialiseerde scholen om je te laten beginnen met surfen, dus als je van plan was om op een plank te gaan staan, is dit je kans. Bij de verschillende bedrijven in de regio vind je alles wat je nodig hebt om de zee op te gaan, van het materiaal tot de training.

Wij nodigen u uit om te komen genieten van de wereldkampioenschappen windsurfen en kiteboarden die op de stranden van Jandía worden gehouden. Hier kunt u atleten van wereldklasse bewonderen die doen wat ze het beste kunnen: op een plank stappen en de golven van de zee bedwingen.

Kijken naar de nachtelijke hemel

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

Op Fuerteventura vindt u de beste omstandigheden om van de kosmos te genieten. Het is een Starlight Reserve binnen de Canarische Eilanden. Binnen dit reservaat bevindt zich het astronomisch uitkijkpunt Sicasumbre, van waaruit u kometen, planeten en sterren met volledige helderheid kunt zien. Op Fuerteventura vindt u de juiste omstandigheden om van de nachtelijke hemel te genieten die u nergens anders ter wereld zult vinden.

Plaatsen om te bezoeken

Dit zijn de belangrijkste plaatsen op Fuerteventura die u moet bezoeken om de beste herinneringen aan het eiland mee naar huis te nemen.

Stranden van Jandia

Playa de Jandia Beach - Fuerteventura

Jandia is een enclave op Fuerteventura waar u ongerepte stranden en geologische wonderen vindt. Het ontvangt honderden bezoekers die worden aangetrokken door de charme van de stranden en de verschillende toeristische trekpleisters.

Op de stranden vindt u een waar paradijs op aarde, waar u verschillende wateractiviteiten kunt beoefenen terwijl de passaatwinden uw gezicht strelen. In dit toeristische complex vindt u vele restaurants, appartementen en hotels.

Op de stranden vindt u een waar paradijs op aarde, waar u verschillende wateractiviteiten kunt beoefenen met de passaatwinden strelend in uw gezicht. In dit toeristische complex vindt u vele restaurants, appartementen en hotels, u heeft alles tot uw beschikking om de beste ervaringen op te doen tijdens uw verblijf op Fuerteventura.

Strand van La Concha

Las Conchas Beach Fuerteventura.min

Het is een prachtig strand met turquoise water, hoewel het klein is biedt het alles wat u nodig heeft om te ontspannen, plezier te hebben en de beste foto’s te maken. Na het strand vindt u de vuurtoren van Tostón, vanwaar u de mooiste baaien van El Cotillo kunt bewonderen.

Cofete Strand

Cofete Beach Fuerteventura.min

Het is een stralend strand met wilde kenmerken voor de meer avontuurlijke en natuurliefhebbers. Het wordt omringd door bergen en is ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning en om weg te zijn van de drukte en het lawaai.

Corralejo

Corralejo Beach Fuerteventura.min

Dit is een stad in het noorden van het eiland, in wiens straten u veel plezier, entertainment en waterparken met geweldige attracties vindt. Het heeft ook veel winkels, disco’s, restaurants en terrassen om heerlijke middagen en avonden door te brengen.

De bezienswaardigheden van Fuerteventura

Fuerteventura is naar verluidt het eerste van de Canarische Eilanden, dat miljoenen jaren geleden uit de zee is ontstaan. Vandaag de dag is het een Biosfeerreservaat en een juweel van natuur dat voor iedereen toegankelijk is.

Voor het geval u het nog niet wist, Fuerteventura heeft de reputatie wereldberoemde kazen te hebben, we hebben het over de Majorero Kaas, een buitengewone kaas die wordt gemaakt met behulp van traditionele technieken.

Zoals u ziet, heeft Fuerteventura alles wat de toerist zoekt om zich los te maken van de stress van het werk en het snelle leven. Als u een bezoek wilt brengen, bieden wij een breed scala aan activiteiten om te doen, alles wat u hoeft te doen is contact met ons op te nemen via WhatsApp of e-mail om uw plaats op de volgende excursie of tour veilig te stellen. Vul ons contactformulier in met al uw vragen, wij zullen zo snel mogelijk reageren, want ons plezier is om u te helpen de beste ervaringen op te doen tijdens uw vakantie.

Stranden in Fuerteventura

De stranden van El Cotillo zijn voor velen de beste stranden van Europa en wij zullen u...
Playa del Matorral is ook bekend als Playa de Jandía, Playa de la Solana of Playa del...
Welkom op Butihondo, een strand dat alles heeft om een heerlijke dag aan zee door te...
Vandaag willen wij u vertellen over het hoofdstrand van Costa Calma, een prachtig...
Sommigen zeggen dat Las Grandes Playas de Corralejo de titel hebben verdiend van de beste...