Prva objava: 8 junija, 2022 |

Plaža Costa Calma

Danes vam želimo predstaviti glavno plažo Costa Calma, čudovito mestno plažo, ki se razteza v dolžino dveh kilometrov in je lahko široka do 60 metrov. Na njej boste vedno našli prostor za ležanje na pesku in uživanje z družino in prijatelji.

Na tej plaži lahko opazujemo morske fosile in uživamo v nekaterih kitih, ki prihajajo zelo blizu obale. Najbolj srečni turisti bodo domov odnesli spomin na delfina, ki pride na plažo, da pozdravi in navduši obiskovalce s svojim divjim šarmom.

Lokacija plaže Costa Calma

Plaža Costa Calma se nahaja v občini Pájara na otoku Fuerteventura, natančneje v mestu Costa Calma, ki je zelo privlačno turistično središče na otoku. Vsako leto sem prihajajo turisti z vsega sveta, da bi uživali v morju, soncu in pesku.

Mesto je obdano s hoteli in spada v naravni park Jandía. Je najbolj dostopna med plažami, ki sestavljajo skupino Sotavento, in ima vse, kar počitnik potrebuje za uživanje v morju.

Zlahka je dostopna po različnih poteh in cestah, ki so razporejene med hoteli.

Vrsta peska

Pesek na plaži Costa Calma je zelo fin in ima čudovit belkast odtenek. Sestavljen je iz razkroja vulkanske podlage v kombinaciji z organogenim peskom.

Storitve

To je idealna plaža za tiste, ki iščejo kakovost v zelo lepem naravnem okolju. Tu boste našli:

  • bari na plaži
  • stranišča:
  • Tuši
  • Umivanje nog
  • senčnike, ležalnike in čolne za najem
  • Otroški prostor
  • Športno območje
  • Reševalec iz vode in reševalno mesto

Uživajte z otroki

Veter, ki boža plažo, pomaga oblikovati mirno valovanje, v katerem lahko uživa vsa družina. Otroke lahko vzamete s seboj, da se lahko v miru igrajo in plavajo v morju.

Šport

Tu lahko uživate v različnih dejavnostih za vse okuse in starosti:

Vrhunsko deskanje in kajtanje

Na tej plaži so ugodni pasati, ki ustvarjajo odlično okolje za windsurfing in kajtanje. Našli boste šole, ki vas bodo poučile o teh vodnih športih in vam ponudile vse, kar potrebujete za njihovo izvajanje.

Potapljanje

Kristalno čista voda plaže Costa Calma in morsko dno skupaj tvorita čudovito okolje za potapljanje in raziskovanje morskega dna.

Jogging

To je ena najbolj priljubljenih plaž za sprehode in tek. To je eden najbolj priljubljenih športov na plažah Fuerteventure, ki v zadnjih letih pridobiva vse več privržencev.

Hoteli

V bližini plaž Costa Calma je veliko kakovostnih hotelov. Hoteli v tem zalivu so si zaradi svoje visoke kakovosti storitev prislužili priznanje, da uživajo najvišji finančni donos. Med njimi bi med številnimi drugimi radi omenili hotele Crystal Beach, Taro Beach in Monica Beach, vsi z vrhunskimi storitvami.

Plaže v Fuerteventura
Povezani članki: