Eerste publicatie: juni 8, 2022 |

Costa Calma Strand

Vandaag willen wij u vertellen over het hoofdstrand van Costa Calma, een prachtig stadsstrand dat zich uitstrekt over een lengte van 2 kilometer en tot 60 meter breed kan zijn. U vindt er altijd wel een plekje om op het zand te liggen en te genieten met uw familie en vrienden.

Op dit strand kunnen we zeefossielen observeren en genieten van sommige walvisachtigen die heel dicht bij de kust komen. De meest gelukkige toeristen nemen de herinnering mee naar huis van een dolfijn die naar het strand komt om de bezoekers te begroeten en te verrukken met zijn wilde charme.

Ligging van het strand Costa Calma

Het strand Costa Calma bevindt zich in de gemeente Pájara op Fuerteventura, meer bepaald in de stad Costa Calma, die een zeer aantrekkelijk toeristisch centrum van het eiland is. Elk jaar komen toeristen van over de hele wereld om te genieten van de zee, de zon en het zand.

Het is omgeven door hotels en behoort tot het natuurpark Jandía. Het is het meest toegankelijke van de stranden die de Sotavento groep vormen en heeft alles wat de vakantieganger nodig heeft om van de zee te genieten.

Het is gemakkelijk bereikbaar via de verschillende paden en wegen die tussen de hotels te vinden zijn.

Het soort zand

Het zand op het strand van Costa Calma is zeer fijn en heeft een mooie witachtige tint. Het is samengesteld door de afbraak van vulkanische substraten in combinatie met organogeen zand.

Diensten

Dit is een ideaal strand voor wie op zoek is naar kwaliteit in een natuurlijke omgeving van grote schoonheid. Hier vindt u:

  • Strandtenten
  • Toiletten
  • Douches
  • Voetwassing
  • Verhuur van parasols, ligstoelen en boten
  • Ruimte voor kinderen
  • Sportterrein
  • Badmeester en strandwachtpost

Genieten met de kinderen

De wind die over het strand strijkt, zorgt voor een rustige deining waar het hele gezin van kan genieten. U kunt de kinderen meenemen, zodat ze in alle rust kunnen spelen en zwemmen in zee.

Sport

Hier kunt u genieten van verschillende activiteiten voor alle smaken en leeftijden:

Windsurfen en kitesurfen

Dit strand wordt begunstigd door de passaatwinden, die helpen een perfecte omgeving te vormen voor windsurfen en kitesurfen. U vindt er scholen die u deze watersporten leren en u alles bieden wat u nodig hebt om ze te beoefenen.

Duiken

Het kristalheldere water van het strand van Costa Calma en de zeebodem vormen samen een schitterende omgeving om te duiken en de zeebodem te verkennen.

Joggen

Dit is een van de populairste stranden om te wandelen en te joggen. Dit is een van de populairste sporten op de stranden van Fuerteventura, en een sport die de laatste jaren steeds meer aanhangers krijgt.

Hotels

Bij de stranden van Costa Calma vindt u een ruim aanbod aan hotels van hoge kwaliteit. De hotels in deze baai hebben de erkenning verdiend dat zij het hoogste financiële rendement behalen dankzij hun hoogwaardige dienstverlening. Hiervan willen we Crystal Beach, Taro Beach en Monica Beach noemen, naast vele andere, allemaal met eersteklas diensten.

Stranden in Fuerteventura
Gerelateerde artikelen: