Eerste publicatie: juni 8, 2022 |

Stranden van El Cotillo

De stranden van El Cotillo zijn voor velen de beste stranden van Europa en wij zullen u hier vertellen waarom. We hebben het over een stel prachtige stranden, met kalm water van een intens turquoise kleur dat de kust van fijn wit zand streelt.

Wat schoonheid en charme betreft, hebben deze stranden niets af te dingen op de stranden van het Caribisch gebied. Bereid u voor op een dag in het paradijs, u zult een unieke ervaring beleven met een feest van zintuigen en een mozaïek van sensaties.

El Cotillo dorp

Dit is een klein vissersdorp in het noordwesten van Fuerteventura met een grote toeristische waarde. Het ligt in de noordelijke gemeente La Oliva en is omgeven door prachtige ongerepte stranden en kristalheldere lagunes die bezoekers fascineren. Het heeft ook vele restaurants met een uitstekende gastronomie waar u de authentieke smaken van de zee kunt proeven. Als u het geluk heeft om naar Fuerteventura te gaan, moet u zeker de charmes van El Cotillo leren kennen.

De zonsondergangen in El Cotillo zijn spectaculair, geniet van de mooiste zonsondergangen vanaf het strand of tijdens een boottocht. Dit is een magisch schouwspel waarbij de lucht wordt getint met verschillende tinten oranje, roze en violet.

Van alle stranden in El Cotillo zijn de meeste kleine baaien met weinig bezoekers, ideaal voor diegenen die graag van de zee genieten weg van de drukte. De stranden met weinig golven zijn perfect om een dag door te brengen met het gezin en te delen met de kinderen.

El Cotillo Kleine Stranden in het Noorden

De noordelijke stranden zijn die aan de rechterkant van de vuurtoren van Tostón. Hier vindt u speciale stranden om met het hele gezin van te genieten, met rustig water, wit zand, riffen en vulkanisch gesteente om alle zintuigen te prikkelen.

La Concha-strand

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Dit is het bekendste van de stranden van El Cotillo. Het is opvallend mooi, turquoise water met veel riffen die het beschermen tegen de sterke golven. Het heeft ook een zeer divers onderwaterleven, gewaardeerd door duikers. Als u graag de zeebodem verkent, ligt Playa de La Concha op u te wachten.

Hoewel dit het populairste strand is, is het er niet te druk, zodat het nog steeds perfect is om te genieten en te ontspannen. Het heeft strandbars om te eten en te ontspannen. Als u wilt eten, kunt u ook terecht in de restaurants die in de buurt liggen en waar u heerlijk kunt eten.

De meren

Los Lagos is een groep kleine inhammen die, net als hun buren, wit zand en kristalhelder water vertonen. Ze zijn omringd door riffen die het strand beschermen tegen de sterke golven. Ze zijn perfect om met de kinderen heen te gaan en te baden in de natuurlijke zwembaden die in de rotsen zijn gevormd.

Los Charcos

Los Charcos is de naam die gegeven is aan de groep stranden die zich over 4 kilometer uitstrekt aan de voet van de vuurtoren van Faro del Tostón. Deze vuurtoren staat op een groep vulkanische rotsen die kleine natuurlijke poelen vormen.

Het biedt wit zand en extreem wit water voor al diegenen die willen ontspannen en genieten van het schitterende kustlandschap van Fuerteventura.

Grote stranden in het zuiden van El Cotillo

In het zuiden vinden we lange stranden, waarvan sommige ongerept zijn en omgeven door steile kliffen. Hier is de wind sterker en ontstaat een wilde omgeving, perfect voor watersporten. Zwemmen is toegestaan, maar men moet wel voorzichtig zijn. Als u de voorkeur geeft aan een rustigere omgeving, raden wij u de noordelijke stranden aan.

El Caletón

Dit ligt aan de rand van de gemeente en is omgeven door prachtige witte zandbaaien.

Dit strand is afhankelijk van het getij. Als het eb is, is het niet geschikt om het te bezoeken omdat het moeilijk is om de zee in te gaan vanwege het vulkanisch gesteente. Bij opkomend tij daarentegen wordt het strand een paradijs om te zwemmen, te snorkelen en de zeebodem te verkennen met vele riffen en een gevarieerde zeefauna.

Piedra strand

El Cotillo - Fuerteventura Beach (3)

Ook bekend als El Aljibe de la Cueva. Het is ongeveer 1 kilometer lang en biedt zacht wit zand naast grote vulkanische rotsen. Het ligt ver weg en kan alleen worden bereikt via onverharde paden, zodat u er kunt genieten zonder de drukte van de drukkere stranden.

Het wordt gekenmerkt door wilde wateren in een ongerepte omgeving, ideaal om te surfen en andere nautische activiteiten te beoefenen. U vindt er veel surfers en windsurfers die komen om van de zee te genieten in een waar paradijs.

Aguila Strand

Dit strand is ook bekend als La escalera. Het is gelegen tussen de kliffen, dus je zult naar beneden moeten om het te bereiken. Een bijzonderheid van deze is de trap die de weg met de kust verbindt, na het parkeren moet u elke trede afdalen om uiteindelijk het fijne zand aan te raken en te beginnen met genieten van een heerlijke dag aan het strand.

Hoe er te komen

Als we u overtuigd hebben en u de stranden van El Cotillo wilt bezoeken, hoeft u alleen maar de weg naar de vuurtoren Faro del Tostón te nemen en in de buurt te parkeren. U zult zonder problemen aankomen en u kunt genieten van een prachtige dag aan het strand die u nooit zult vergeten.

Stranden in Fuerteventura

Gerelateerde artikelen:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0