El Cotillo strandjai

El Cotillo strandjai

Az El Cotillo strandjai sokak szerint Európa legjobb strandjai, és itt elmondjuk, hogy miért. Gyönyörű strandokról beszélünk, amelyek nyugodt, intenzív türkizkék színű vize a finom fehér homokos partot simogatja.

Szépségüket és varázsukat tekintve ezeknek a strandoknak nincs mit megirigyelniük a Karib-tenger partjainál. Készüljön fel arra, hogy egy napot a paradicsomban töltsön, egyedülálló élményt fog átélni az érzékek lakomájával és az érzések mozaikjával.

El Cotillo falu

Ez egy kis halászfalu Fuerteventura északnyugati részén, nagy turisztikai értékkel. La Oliva északi településén található, és gyönyörű, érintetlen strandok és kristálytiszta lagúnák veszik körül, amelyek lenyűgözik a látogatókat. Számos kiváló gasztronómiával rendelkező étteremmel is rendelkezik, ahol megkóstolhatja a tenger autentikus ízeit. Ha olyan szerencsés, hogy Fuerteventurára utazik, feltétlenül meg kell ismernie El Cotillo varázsát.

El Cotillóban a naplementék látványosak, élvezze a legszebb naplementéket a tengerpartról vagy egy hajókirándulás során. Varázslatos látvány, amikor az égbolt a narancs, a rózsaszín és az ibolya különböző árnyalataiban pompázik.

El Cotillo strandjai közül a legtöbb kis öböl, ahol kevés a látogató, ideális azok számára, akik a tömegtől távol szeretik élvezni a tengert. A kis hullámokkal rendelkező strandok tökéletesek arra, hogy a családdal töltsön el egy napot, és megossza a gyerekekkel.

El Cotillo kis strandjai északon

Az északi strandok a Tostón világítótoronytól jobbra fekvő strandok. Itt különleges strandokat talál, amelyeket az egész családdal együtt élvezhet, nyugodt vízzel, fehér homokkal, zátonyokkal és vulkanikus sziklákkal, amelyek minden érzékszervet felélénkítenek.

La Concha strand

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Ez El Cotillo strandjai közül ez a legismertebb. Szépsége lenyűgöző, türkizkék vize sok zátonnyal, amelyek megvédik az erős hullámoktól. Emellett nagyon változatos víz alatti élővilággal rendelkezik, amelyet a búvárok is nagyra értékelnek. Ha szereti felfedezni a tengerfeneket, Playa de La Concha várja Önt.

Bár ez a legnépszerűbb, mégsem túl zsúfolt, így még mindig tökéletes a szórakozásra és a pihenésre. Strandbárokkal rendelkezik az étkezéshez és a pihenéshez. Ha enni szeretnél, akkor a közelben lévő éttermekbe is elmehetsz, amelyek finom ételekkel várnak.

A tavak

Los Lagos egy csoport kis öböl, amelyek a szomszédaikhoz hasonlóan fehér homokot és kristálytiszta vizet mutatnak. Zátonyok veszik körül őket, amelyek megvédik a strandot az erős hullámoktól. Tökéletesek arra, hogy a gyerekekkel együtt menjünk és fürödjünk a sziklákban kialakított természetes medencékben.

Los Charcos

Los Charcos a neve annak a strandcsoportnak, amely a Faro del Tostón világítótorony lábánál húzódik 4 kilométer hosszan. Ez a világítótorony vulkanikus sziklák csoportján áll, amelyek kis természetes medencéket képeznek.

Fehér homok és rendkívül fehér víz várja mindazokat, akik pihenni és élvezni szeretnék Fuerteventura csodálatos tengerparti táját.

Nagy strandok El Cotillo déli részén

Délen hosszú strandokat találunk, amelyek közül néhány érintetlen, meredek sziklákkal körülvett. Itt a szél erősebb, és vad környezetet teremt, amely tökéletes a vízi sportokhoz. A fürdőzés megengedett, de óvatosnak kell lenni. Ha nyugodtabb környezetet szeretne, az északi strandokat ajánljuk.

El Caletón

Ez a település szélén található, és gyönyörű fehér homokos öblök veszik körül.

Ez a strand az árapály függvénye. Amikor apály van, nem alkalmas a látogatására, mivel a vulkanikus kőzet miatt nehéz bemenni a tengerbe. Másrészt, amikor a dagály emelkedik, a strand paradicsommá válik az úszáshoz, a búvárkodáshoz és a tengerfenék felfedezéséhez, ahol számos zátony és változatos tengeri állatvilág található.

Piedra Beach

El Cotillo - Fuerteventura Beach (3)

El Aljibe de la Cueva néven is ismert. Körülbelül 1 kilométer hosszú, és puha fehér homokot kínál a nagy vulkanikus sziklák mellett. Messze van, és csak földutakon keresztül érhető el, így a forgalmasabb strandok nyüzsgése nélkül élvezheti.

Vad vizek jellemzik, érintetlen környezetben, ideális szörfözéshez és más hajós tevékenységekhez. Sok szörfös és szörfös fogadja, akik azért jönnek ide, hogy élvezzék a tengert egy igazi paradicsomban.

Aguila strand

El Cotillo - Fuerteventura Beach (4)

Ezt a strandot La escalera néven is ismerik. A sziklák között található, így le kell ereszkednie, hogy elérje. Ennek különlegessége a lépcső, amely összeköti az utat a parttal, a parkolás után minden egyes lépcsőfokot le kell mennie, hogy végül megérintse a finom homokot, és elkezdhesse élvezni egy nagyszerű napot a strandon.

Hogyan juthat el oda

Ha meggyőztünk, és szeretnéd meglátogatni El Cotillo strandjait, akkor csak annyit kell tenned, hogy a Faro del Tostón világítótoronyhoz vezető úton mész, és a közelben parkolsz. Nehézségek nélkül megérkezik, és egy csodálatos napot tölthet a tengerparton, amelyet soha nem fog elfelejteni.

Strandok Fuerteventura

Kapcsolódó cikkek: