Första publicering: juni 8, 2022 |

StrÀnderna i El Cotillo

StrÀnderna i El Cotillo Àr för mÄnga de bÀsta strÀnderna i Europa och hÀr berÀttar vi varför. Vi talar om en uppsÀttning vackra strÀnder med lugnt vatten av intensiv turkos fÀrg som smeker stranden med fin vit sand.

För sin skönhet och charm har dessa strÀnder inget att avundas strÀnderna i Karibien. Gör dig redo att tillbringa en dag i paradiset, du kommer att uppleva en unik upplevelse med en fest för sinnena och en mosaik av förnimmelser.

Byn El Cotillo

Detta Àr en liten fiskeby i nordvÀstra Fuerteventura med stort turistvÀrde. Den ligger i den norra kommunen La Oliva och Àr omgiven av vackra orörda strÀnder och kristallklara laguner som fascinerar besökare. HÀr finns ocksÄ mÄnga restauranger med utmÀrkt gastronomi dÀr du kan smaka pÄ havets autentiska smaker. Om du har turen att Äka till Fuerteventura mÄste du lÀra kÀnna El Cotillos charm.

SolnedgÄngarna i El Cotillo Àr spektakulÀra, njut av de vackraste solnedgÄngarna frÄn stranden eller under en bÄttur. Det Àr ett magiskt skÄdespel dÀr himlen fÀrgas av olika nyanser av orange, rosa och violett.

Av alla strÀnder i El Cotillo Àr de flesta smÄ vikar med fÄ besökare, idealiska för dem som vill njuta av havet bort frÄn folkmassorna. StrÀnderna med smÄ vÄgor Àr perfekta för att tillbringa en dag med familjen och dela med barnen.

El Cotillos smÄ strÀnder i norr

De norra strÀnderna Àr de som ligger till höger om Tostóns fyr. HÀr hittar du speciella strÀnder att njuta av med hela familjen, med lugnt vatten, vit sand, rev och vulkanisk sten för att liva upp alla sinnen.

Stranden La Concha

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Detta Àr den mest kÀnda av El Cotillos strÀnder. Dess skönhet Àr slÄende, turkost vatten med mÄnga rev som skyddar mot de starka vÄgorna. Den har ocksÄ ett mycket varierat undervattensliv som uppskattas av dykare. Om du gillar att utforska havsbotten vÀntar Playa de La Concha pÄ dig.

Även om det Ă€r den mest populĂ€ra stranden blir det inte för trĂ„ngt, sĂ„ den Ă€r fortfarande perfekt för att njuta och koppla av. HĂ€r finns strandbarer för att Ă€ta och koppla av. NĂ€r du vill Ă€ta kan du ocksĂ„ gĂ„ till restaurangerna som ligger i nĂ€rheten och vĂ€ntar pĂ„ dig med utsökt mat.

Sjöarna

Los Lagos Àr en grupp smÄ vikar som liksom sina grannar uppvisar vit sand och kristallklart vatten. De Àr omgivna av rev som skyddar stranden frÄn de starka vÄgorna. De Àr perfekta att Äka med barnen och bada i de naturliga pooler som bildats i klipporna.

Los Charcos

Los Charcos Àr namnet pÄ den grupp strÀnder som strÀcker sig 4 kilometer vid foten av fyren Faro del Tostón. Fyren stÄr pÄ en grupp vulkaniska klippor som bildar smÄ naturliga pooler.

HÀr finns vit sand och extremt vitt vatten för alla som vill koppla av och njuta av Fuerteventuras fantastiska kustlandskap.

Stora strÀnder söder om El Cotillo

I söder hittar vi lÄnga strÀnder, varav nÄgra Àr orörda och omges av branta klippor. HÀr Àr vinden starkare och skapar en vild miljö som Àr perfekt för vattensporter. Det Àr tillÄtet att bada men man bör vara försiktig. Om du föredrar en lugnare miljö rekommenderar vi de norra strÀnderna.

El CaletĂłn

Denna ligger i utkanten av kommunen och Àr omgiven av vackra vita sandvikar.

Denna strand Àr beroende av tidvattnet. NÀr tidvattnet Àr lÄgt Àr det inte lÀmpligt att besöka den eftersom det Àr svÄrt att ta sig in i havet pÄ grund av vulkanberget. NÀr tidvattnet dÀremot stiger blir stranden ett paradis för simning, snorkling och utforskning av havsbotten med mÄnga rev och ett varierat marint djurliv.

Stranden Piedra

El Cotillo - Fuerteventura Beach (3)

Även kĂ€nd som El Aljibe de la Cueva. Den Ă€r cirka 1 kilometer lĂ„ng och erbjuder mjuk vit sand bredvid stora vulkaniska klippor. Den ligger lĂ„ngt bort och kan bara nĂ„s via grusvĂ€gar, sĂ„ du kan njuta av den utan det liv och rörelse som de livligare strĂ€nderna har.

Den kÀnnetecknas av vilda vatten i en orörd miljö, idealisk för surfing och andra nautiska aktiviteter. Du hittar mÄnga surfare och vindsurfare som kommer för att njuta av havet i ett verkligt paradis.

Stranden Aguila

El Cotillo - Fuerteventura Beach (4)

Den hÀr stranden Àr ocksÄ kÀnd som La escalera. Den ligger mellan klipporna sÄ du mÄste gÄ ner för att nÄ den. En sÀrskild egenskap hos denna Àr trappan som förbinder vÀgen med stranden, efter att ha parkerat mÄste du gÄ ner för varje steg för att Àntligen röra vid den fina sanden och börja njuta av en fantastisk dag pÄ stranden.

Hur man tar sig dit

Om vi har övertygat dig och du vill besöka El Cotillos strÀnder Àr allt du behöver göra att ta vÀgen till fyren Faro del Tostón och parkera i nÀrheten. Du kommer fram utan problem och kan njuta av en magnifik dag pÄ stranden som du aldrig kommer att glömma.

StrÀnder i Fuerteventura
Relaterade artiklar: