Stränderna i El Cotillo

Stränderna i El Cotillo

Stränderna i El Cotillo är för många de bästa stränderna i Europa och här berättar vi varför. Vi talar om en uppsättning vackra stränder med lugnt vatten av intensiv turkos färg som smeker stranden med fin vit sand.

För sin skönhet och charm har dessa stränder inget att avundas stränderna i Karibien. Gör dig redo att tillbringa en dag i paradiset, du kommer att uppleva en unik upplevelse med en fest för sinnena och en mosaik av förnimmelser.

Byn El Cotillo

Detta är en liten fiskeby i nordvästra Fuerteventura med stort turistvärde. Den ligger i den norra kommunen La Oliva och är omgiven av vackra orörda stränder och kristallklara laguner som fascinerar besökare. Här finns också många restauranger med utmärkt gastronomi där du kan smaka på havets autentiska smaker. Om du har turen att åka till Fuerteventura måste du lära känna El Cotillos charm.

Solnedgångarna i El Cotillo är spektakulära, njut av de vackraste solnedgångarna från stranden eller under en båttur. Det är ett magiskt skådespel där himlen färgas av olika nyanser av orange, rosa och violett.

Av alla stränder i El Cotillo är de flesta små vikar med få besökare, idealiska för dem som vill njuta av havet bort från folkmassorna. Stränderna med små vågor är perfekta för att tillbringa en dag med familjen och dela med barnen.

El Cotillos små stränder i norr

De norra stränderna är de som ligger till höger om Tostóns fyr. Här hittar du speciella stränder att njuta av med hela familjen, med lugnt vatten, vit sand, rev och vulkanisk sten för att liva upp alla sinnen.

Stranden La Concha

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Detta är den mest kända av El Cotillos stränder. Dess skönhet är slående, turkost vatten med många rev som skyddar mot de starka vågorna. Den har också ett mycket varierat undervattensliv som uppskattas av dykare. Om du gillar att utforska havsbotten väntar Playa de La Concha på dig.

Även om det är den mest populära stranden blir det inte för trångt, så den är fortfarande perfekt för att njuta och koppla av. Här finns strandbarer för att äta och koppla av. När du vill äta kan du också gå till restaurangerna som ligger i närheten och väntar på dig med utsökt mat.

Sjöarna

Los Lagos är en grupp små vikar som liksom sina grannar uppvisar vit sand och kristallklart vatten. De är omgivna av rev som skyddar stranden från de starka vågorna. De är perfekta att åka med barnen och bada i de naturliga pooler som bildats i klipporna.

Los Charcos

Los Charcos är namnet på den grupp stränder som sträcker sig 4 kilometer vid foten av fyren Faro del Tostón. Fyren står på en grupp vulkaniska klippor som bildar små naturliga pooler.

Här finns vit sand och extremt vitt vatten för alla som vill koppla av och njuta av Fuerteventuras fantastiska kustlandskap.

Stora stränder söder om El Cotillo

I söder hittar vi långa stränder, varav några är orörda och omges av branta klippor. Här är vinden starkare och skapar en vild miljö som är perfekt för vattensporter. Det är tillåtet att bada men man bör vara försiktig. Om du föredrar en lugnare miljö rekommenderar vi de norra stränderna.

El Caletón

Denna ligger i utkanten av kommunen och är omgiven av vackra vita sandvikar.

Denna strand är beroende av tidvattnet. När tidvattnet är lågt är det inte lämpligt att besöka den eftersom det är svårt att ta sig in i havet på grund av vulkanberget. När tidvattnet däremot stiger blir stranden ett paradis för simning, snorkling och utforskning av havsbotten med många rev och ett varierat marint djurliv.

Stranden Piedra

El Cotillo - Fuerteventura Beach (3)

Även känd som El Aljibe de la Cueva. Den är cirka 1 kilometer lång och erbjuder mjuk vit sand bredvid stora vulkaniska klippor. Den ligger långt bort och kan bara nås via grusvägar, så du kan njuta av den utan det liv och rörelse som de livligare stränderna har.

Den kännetecknas av vilda vatten i en orörd miljö, idealisk för surfing och andra nautiska aktiviteter. Du hittar många surfare och vindsurfare som kommer för att njuta av havet i ett verkligt paradis.

Stranden Aguila

El Cotillo - Fuerteventura Beach (4)

Den här stranden är också känd som La escalera. Den ligger mellan klipporna så du måste gå ner för att nå den. En särskild egenskap hos denna är trappan som förbinder vägen med stranden, efter att ha parkerat måste du gå ner för varje steg för att äntligen röra vid den fina sanden och börja njuta av en fantastisk dag på stranden.

Hur man tar sig dit

Om vi har övertygat dig och du vill besöka El Cotillos stränder är allt du behöver göra att ta vägen till fyren Faro del Tostón och parkera i närheten. Du kommer fram utan problem och kan njuta av en magnifik dag på stranden som du aldrig kommer att glömma.

Stränder i Fuerteventura

Relaterade artiklar: