Stranden Costa Calma

Stranden Costa Calma

Idag vill vi berätta om Costa Calmas huvudstrand, en vacker stadsstrand som är 2 kilometer lång och upp till 60 meter bred. Du kommer alltid att hitta en plats att ligga i sanden och njuta med din familj och dina vänner.

På den här stranden kan vi observera marina fossiler och njuta av några valar som kommer mycket nära kusten. De lyckligaste turisterna tar med sig minnet av en delfin som kommer till stranden för att hälsa på och glädja besökarna med sin vilda charm.

Costa Calma Beachs läge

Costa Calma Beach ligger i kommunen Pájara på Fuerteventura, närmare bestämt i staden Costa Calma, som är ett mycket attraktivt turistcentrum på ön. Varje år kommer turister från hela världen för att njuta av havet, solen och sanden.

Orten är omgiven av hotell och tillhör naturparken Jandía. Det är den mest lättillgängliga av de stränder som utgör Sotavento-gruppen och har allt som semesterfiraren behöver för att njuta av havet.

Den är lätt att nå genom de olika stigar och vägar som finns mellan hotellen.

Typ av sand

Sanden på stranden Costa Calma är mycket fin och har en vacker vitaktig ton. Den består av nedbrytning av vulkaniska substrat i kombination med organogen sand.

Tjänster

Detta är en idealisk strand för dem som söker kvalitet i en naturlig miljö av stor skönhet. Här hittar du:

  • Strandbarer
  • Toaletter
  • Duschar
  • Fottvätt
  • Solskydd, solstolar och båtar att hyra.
  • Barnens område
  • Sportområde
  • Livräddare och livräddningspost

Njut med barnen

Vinden som smeker stranden bidrar till att skapa lugna vågor som hela familjen kan njuta av. Du kan ta med dig barnen så att de kan leka i lugn och ro och bada i havet.

Sport

Här kan du njuta av olika aktiviteter för alla smaker och åldrar:

Vindsurfing och kitesurfing

Den här stranden gynnas av passadvindarna som bidrar till att skapa en perfekt miljö för vindsurfing och kitesurfing. Du hittar skolor som instruerar dig i dessa vattensporter och erbjuder dig allt du behöver för att utöva dem.

Dykning

Det kristallklara vattnet på Costa Calma-stranden och havsbotten bildar tillsammans en magnifik miljö för dykning och utforskning av havsbotten.

Jogging

Detta är en av de mest populära stränderna för promenader och jogging. Detta är en av de mest populära sporterna på Fuerteventuras stränder, och en sport som har fått allt fler anhängare de senaste åren.

Hotell

I närheten av stränderna på Costa Calma hittar du ett brett utbud av högkvalitativa hotell. Hotellen i den här bukten har förtjänat erkännandet att åtnjuta den högsta ekonomiska avkastningen tack vare sina högkvalitativa tjänster. Av dessa vill vi nämna Crystal Beach, Taro Beach och Monica Beach bland många andra, alla med förstklassig service.

Stränder i Fuerteventura

Relaterade artiklar: