Butihondo Beach

Butihondo Beach

Välkommen till Butihondo, en strand som har allt du behöver för att tillbringa en underbar dag på havet med total komfort och olika tjänster för alla smaker. Den är också utmärkt för liberaler som njuter av att sola på varenda centimeter av sin hud.

Butihondo lockar hundratals turister för sin skönhet och prakt. Ligg på den gyllene sanden och njut av det ljusaste solskenet på ön med en mycket mild vind. Dess lugna och kristallklara vatten inbjuder till bad och roliga vattensporter med vänner. Den har ett perfekt läge i en halvsamhällelig miljö, för dem som vill njuta av sol och sand utan att lämna staden.

Butihondo strandens läge

Playa Butihondo

Du hittar den på södra delen av ön Fuerteventura i kommunen La Pájara. På denna ort hittar du många paradisiska stränder och naturmiljöer av oöverskådlig skönhet.

Den ligger specifikt i turistkomplexet Morro Jable och intill urbaniseringen Esquinzo Butihondo. Eftersom den ligger intill Esquinzo-ravinen kallas den av vissa även Esquinzo-stranden.

Morro Jable är en vacker by på Fuerteventura som tidigare var känd som en lugn fiskeby. Den har nu utvecklats till att erbjuda världen ett antal turisttjänster och har blivit en turistort som tar emot tusentals besökare varje år.

Tjänster

Här hittar du allt du söker på en strand för att njuta av havet i bekvämlighet, vi har följande tjänster:

Solstolar och parasoller att hyra.

  • Duschar
  • Toaletter
  • Barer på stranden
  • Solstolar

Sport

Du hittar olika anläggningar som hjälper dig att utöva vattensporter. Den mest populära aktiviteten är vindsurfing, som du kan njuta av tillsammans med familj och vänner. Livräddare är i tjänst för att garantera besökarnas säkerhet.

Nudiststrand

Butihondo Beach - Fuerteventura (1)

Butihondo är en tre kilometer lång strand som är uppdelad i tre områden. Ett av dessa områden är inrättat för nudism, det har ett utmärkt läge för att njuta av stranden och sanden i avskildhet och bort från turister.

Familjestämning

Av hela strandens längd är endast en del avsedd för nudism och resten är för hela familjen att njuta av. Du kan ta med barnen och låta dem leka på stranden tack vare de lugna vågorna året runt.

Parkering

Du behöver inte oroa dig för var du ska lämna din bil. Runt om stranden finns det gott om platser att parkera bilen på.

Hotell och restauranger

Mycket nära stranden finns många hotell, lägenheter och restauranger så att du kan bo bekvämt. Du hittar olika alternativ för alla smaker och budgetar. Du kan välja mellan Jandia Princess, Fuerteventura Princess, Magic Life och många fler.

Dessa hotell erbjuder alla tjänster så att du inte saknar något. Det gastronomiska utbudet är mycket varierat och du kommer att njuta av utsökta rätter för att glädja din gom.

Hur man tar sig dit

Du kan ta busslinjen som går till byn Morro Jable.

Om du åker på väg tar du FV-2, även känd som avtagsvägen till Butihondo. När du har parkerat tar du grusvägen mellan hotellen.

Rekommendationer till semesterfiraren

Om du besöker Butihondo-stranden ber vi dig att följa följande rekommendationer för att bevara strandens integritet:

  • Undvik skrik och hög musik.
  • Använd miljövänliga solskyddsmedel.
  • Använd inte tvål i duscharna på stranden.
  • Flytta inte runt stenar och ta inte med dig dem hem.
  • Lämna inte skräp eller matrester.

Stränder i Fuerteventura

Relaterade artiklar: