Eerste publicatie: juni 8, 2022 |

Butihondo Beach

Welkom op Butihondo, een strand dat alles heeft om een heerlijke dag aan zee door te brengen met alle comfort en diverse diensten voor elke smaak. Het is ook geweldig voor vrijzinnigen die genieten van zonnebaden op elke centimeter van hun huid.

Butihondo trekt honderden toeristen vanwege zijn schoonheid en pracht. Ga op het gouden zand liggen en geniet van de helderste zonneschijn van het eiland met een zeer zachte wind. Het kalme en kristalheldere water nodigt uit tot zwemmen en leuke watersporten met vrienden. Het heeft een perfecte ligging in een semi-stedelijke omgeving, voor diegenen die van de zon en het zand willen genieten zonder de stad te verlaten.

Ligging van het Butihondo-strand

Playa Butihondo

U vindt het in het zuiden van het eiland Fuerteventura in de gemeente La Pájara. In deze plaats vindt u vele paradijselijke stranden en een natuurlijke omgeving van onschatbare schoonheid.

Het is specifiek gelegen in het toeristische complex Morro Jable en naast de urbanisatie Esquinzo Butihondo. Omdat het naast het ravijn van Esquinzo ligt, wordt het door sommigen ook wel Esquinzo strand genoemd.

Morro Jable is een mooi dorp op Fuerteventura dat vroeger bekend stond als een rustig vissersdorp. Het is nu geëvolueerd om de wereld een aantal toeristische diensten aan te bieden en is een toeristische badplaats geworden die elk jaar duizenden bezoekers ontvangt.

Diensten

Hier vindt u alles wat u zoekt in een strand om in alle comfort van de zee te genieten, wij beschikken over de volgende diensten:

Verhuur van ligstoelen en parasols

  • Douches
  • Toiletten
  • Bars op het strand
  • Ligstoelen
  • Sport

Er zijn verschillende gelegenheden waar u watersporten kunt beoefenen. De populairste activiteit is windsurfen, waarvan u met familie en vrienden kunt genieten. Er zijn badmeesters aanwezig om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

Nudistenstrand

Butihondo Beach - Fuerteventura (1)

Butihondo is een drie kilometer lang strand dat in drie zones is verdeeld. Een van deze gebieden is ingericht voor nudisme, het heeft een uitstekende locatie om te genieten van het strand en zand in de privacy en weg van toeristen.

Gezinssfeer

Van de gehele lengte van het strand is slechts één gedeelte voor nudisme en de rest is voor het hele gezin om van te genieten. U kunt de kinderen meenemen en ze op het strand laten spelen dankzij de kalme golven het hele jaar door.

Parkeren

U hoeft zich geen zorgen te maken over waar u uw auto moet laten. Rondom het strand vindt u voldoende plaatsen om uw auto te parkeren.

Hotels en restaurants

Zeer dicht bij het strand vindt u vele hotels, appartementen en restaurants zodat u in alle comfort kunt verblijven. U vindt er verschillende opties voor alle smaken en budgetten. U kunt kiezen uit de Jandia Princess, Fuerteventura Princess, Magic Life en nog veel meer.

Deze hotels bieden alle diensten aan zodat het u aan niets ontbreekt. Het gastronomische aanbod is zeer gevarieerd en u zult genieten van voortreffelijke gerechten om uw smaakpapillen te verwennen.

Hoe er te komen

U kunt de buslijn nemen die naar het dorp Morro Jable gaat.

Als u over de weg gaat, neemt u de FV-2, ook bekend als de afslag Butihondo. Na het parkeren neemt u de onverharde weg tussen de hotels.

Aanbevelingen voor de vakantieganger

Als u het strand van Butihondo bezoekt, vragen wij u de volgende aanbevelingen op te volgen om de integriteit van het strand te bewaren:

  • Vermijd geschreeuw en luide muziek.
  • Gebruik milieuvriendelijke zonnebrandcrèmes.
  • Gebruik geen zeep in de douches op het strand.
  • Verplaats geen stenen en neem ze niet mee naar huis.
  • Laat geen afval of etensresten achter
Stranden in Fuerteventura
Gerelateerde artikelen: