Eerste publicatie: juni 8, 2022 |

De grote stranden van Corralejo

Sommigen zeggen dat Las Grandes Playas de Corralejo de titel hebben verdiend van de beste in de hele Atlantische Oceaan te zijn. Dit is te danken aan hun pure schoonheid en uitstekende faciliteiten voor bezoekers.

U vindt er paradijselijke stranden met turkoois water dat zich vermengt met het witte zand en een perfecte omgeving biedt voor genot en ontspanning.

Stranden die deel uitmaken van de Grote Stranden van Corralejo

Alle stranden die deel uitmaken van dit natuurlijke complex hebben hun eigen namen, maar samen staan ze bekend als de grote stranden van Corralejo.

In het noorden ligt Playa del Burro, een prachtige natuurlijke omgeving met een familiale sfeer. Het beschikt over alle stranddiensten en badmeesters voor de veiligheid van de bezoekers.

Breng ook een bezoek aan het strand Bajo Negro, met zijn vele ligbedden en parasols om te ontspannen en de stress van het dagelijks leven te vergeten.

Het strand El Médano, het dichtstbijzijnde strand van Corralejo, is voor wie op zoek is naar adrenaline met watersporten. Het is ideaal voor kiteboarden en windsurfen.

Playa del Pozo is winderig maar zeer rustig. Het heeft veel corralitos voor nudisme. De corralitos zijn kleine cirkels van rotsen die beschermen tegen de wind en een intieme sfeer bieden voor nudisten.

Sommige van de stranden van Corralejo maken deel uit van het Parque Natural de las Dunas de Corralejo, een natuurwonder met prachtige landschappen.

Als u de dag op een rustig strand wilt doorbrengen, moet u op zoek gaan naar de stranden die het verst verwijderd zijn van de hotels en die via de duinen bereikbaar zijn.

Locatie

Deze groep stranden bevindt zich aan de oostkust van de gemeente La Oliva op het eiland Fuerteventura. Het strekt zich uit van het hotel Tres Islas tot het strand van La Barreta eronder.

De stranden die het dichtst bij de hotels liggen, staan bekend als hotelstranden en liggen zeer dicht bij de Riu Tres Islas en Oliva Beach Hotels.

Zand

Hier vindt u een soort zand dat bekend staat als jabelzand. Dit betekent dat het is gevormd door de erosie van duizenden zeeschelpen. Dit soort zand heeft exfoliërende eigenschappen, zodat het strand wordt beschouwd als een natuurlijke spa waar u uw huid kunt reinigen en bevrijden van onzuiverheden.

Diensten

Hier vindt u alles wat u nodig hebt om met uw gezin en vrienden van de zee te genieten. U kunt ligbedden en parasols huren om te ontspannen en stress kwijt te raken. Voor uw veiligheid zijn er badmeesters en badmeesters aanwezig.

Sport

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

De wind en de golven van het strand maken het ideaal voor het beoefenen van verschillende watersporten.

Als u van duiken, surfen, windsurfen en kitesurfen houdt, liggen de geweldige stranden van Corralejo op u te wachten. Bezoek de verschillende watersportscholen waar u de nodige uitrusting kunt vinden om te surfen en leer met de professionals. Maak van de gelegenheid gebruik om leuke watersporten te beoefenen.

Veilig strand voor kinderen

Fuerteventura Corralejo (5).min

Het biedt kalme golven door de afwezigheid van sterke winden. U kunt met de kinderen gaan en ze in alle rust op het strand laten spelen. Mis de kans niet om met het hele gezin te gaan en een heerlijke dag op zee door te brengen.

Zeehaven

In de haven vindt u pontons voor pleziervaartuigen en veerboten. U kunt een veerboot nemen naar het eilandje Lobos en het eiland Lanzarote. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor boottochten om te genieten van een heerlijke dag op zee.

Nudisten baaien

In het zuiden vindt u enkele kleine baaien waar u nudisme kunt beoefenen. Ze bieden comfort en privacy. Hoewel nudisme is toegestaan op de grote stranden van Corralejo, is het niet aan te raden in de gebieden bij de hotels.

Toegankelijkheid

Er zijn opritten om de toegang te vergemakkelijken voor mensen met een beperkte mobiliteit. Iedereen is welkom om van de schoonheid van dit prachtige strand te genieten.

Restaurants

Zeer dicht bij het strand vindt u vele restaurants met heerlijke gerechten voor de veeleisende smaak. Laat u omhullen door de charme van de gastronomie van het eiland en proef nieuwe smaken uit de hand van gepassioneerde chef-koks.

Hoe er te komen

Als u met de auto komt, neem dan de FV-1 weg. U vindt er verschillende parkeerplaatsen. U kunt er te voet komen en met het openbaar vervoer via lijn 06 Puerto del Rosario.

Fuerteventura

Las Grandes Playas de Corralejo

Als u naar Fuerteventura gaat, kunt u het dorp Corralejo niet missen, een van de aantrekkelijkste toeristische plekken van het eiland. Het dorp wordt omringd door zandduinen en meer dan 100 kilometer aan prachtige witte zandstranden. Veel van de stranden zijn omgeven door rotsen die ze beschermen tegen de wind, waardoor ze een paradijselijke plek zijn om in alle rust te ontspannen en te zonnebaden.

Naast de schoonheid van de Grote Stranden van Corralejo, vindt u op Fuerteventura uitgedoofde vulkaankegels, donkere aardvlaktes en de duinen van Corralejo die doen denken aan de woestijnen van de Sahara.

Stranden in Fuerteventura

Gerelateerde artikelen: