De fantastiska stränderna i Corralejo

De fantastiska stränderna i Corralejo

Vissa säger att Las Grandes Playas de Corralejo har förtjänat titeln som de bästa i hela Atlanten. Detta beror på deras rena skönhet och utmärkta faciliteter för besökare.

Du hittar paradisiska stränder med turkost vatten som blandas med den vita sanden och ger en perfekt miljö för njutning och avkoppling.

Stränder som ingår i de stora stränderna i Corralejo

Alla stränder som utgör detta naturkomplex har sina egna namn, men tillsammans kallas de för Corralejos stora stränder.

I norr ligger Playa del Burro, en underbar naturmiljö med en familjär atmosfär. Här finns alla strandtjänster och badvakter för besökarnas säkerhet.

Du bör också besöka Bajo Negro-stranden, med massor av solstolar och parasoller där du kan koppla av och glömma vardagens stress.

El Médano-stranden, den närmaste stranden till Corralejo, är för dem som söker adrenalin med vattensporter. Den är idealisk för kiteboarding och vindsurfing.

Playa del Pozo är blåsig men mycket lugn. Här finns många corralitos för nudism. Corralitos är små cirklar av stenar som skyddar mot vinden och ger en intim atmosfär för nudister.

Några av Corralejos stränder är en del av Parque Natural de las Dunas de Corralejo, ett naturunderverk med vacker natur.

Om du vill tillbringa dagen på en lugn strand ska du leta efter de som ligger längst bort från hotellen och som är tillgängliga genom sanddynerna.

Plats

Den här gruppen stränder ligger på östkusten i kommunen La Oliva på ön Fuerteventura. Den sträcker sig från hotellet Tres Islas till stranden La Barreta nedanför.

De stränder som ligger närmast hotellen kallas hotellstränder och ligger mycket nära hotellen Riu Tres Islas och Oliva Beach.

Sand

Här hittar du en typ av sand som kallas jabelsand. Det betyder att den har bildats genom erosion av tusentals snäckor. Denna typ av sand har exfolierande egenskaper, så stranden anses vara ett naturligt spa där du kan rengöra din hud och befria den från orenheter.

Tjänster

Här hittar du allt du behöver för att njuta av havet med din familj och dina vänner. Du kan hyra solstolar och parasoller för att koppla av och släppa på stress. För din säkerhet finns det livräddare och badvakter i tjänst.

Sport

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Vinden och vågorna på stranden gör den idealisk för att utöva olika vattensporter.

Om du älskar dykning, surfing, vindsurfing och kitesurfing väntar Corralejos fantastiska stränder på dig. Besök de olika vattensportsskolorna där du kan hitta den nödvändiga utrustningen för att surfa och lära dig tillsammans med proffsen. Ta chansen att utöva roliga vattensporter.

Säker strand för barn

Fuerteventura Corralejo (5).min

Här erbjuds lugna vågor på grund av avsaknaden av starka vindar. Du kan åka med barnen och låta dem leka på stranden i lugn och ro. Missa inte möjligheten att åka med hela familjen för att tillbringa en underbar dag till havs.

Havs hamn

I hamnen finns bryggor för fritidsbåtar och färjor. Du kan ta en färja till ön Lobos och ön Lanzarote. Du har också flera alternativ för båtturer för att njuta av en underbar dag till havs.

Nudistvikar

I söder hittar du några små vikar där du kan utöva nudism. De erbjuder bekvämlighet och avskildhet. Även om nudism är tillåtet på de stora stränderna i Corralejo rekommenderas det inte i områdena nära hotellen.

Tillgänglighet

Det finns tillgänglighetsramper för att underlätta tillträdet för personer med nedsatt rörlighet. Alla är välkomna att njuta av skönheten på denna vackra strand.

Restauranger

Mycket nära stranden hittar du många restauranger med läckra rätter för kräsna smaker. Låt dig omslutas av charmen hos öns gastronomi och prova nya smaker från passionerade kockars hand.

Hur man tar sig dit

Om du reser med bil tar du vägen FV-1. Du kommer att hitta olika platser för parkering. Du kan ta dig dit till fots och med kollektivtrafik på linje 06 Puerto del Rosario.

Fuerteventura

Las Grandes Playas de Corralejo

Om du åker till Fuerteventura får du inte missa byn Corralejo, en av öns mest attraktiva turistplatser. Byn är omgiven av sanddyner och mer än 100 kilometer vackra vita sandstränder. Många av stränderna är omgivna av klippor som skyddar dem från vinden, vilket gör dem till en paradisisk plats för att koppla av och sola i lugn och ro.

Förutom skönheten i de stora stränderna i Corralejo hittar du på Fuerteventura utdöda vulkaniska kottar, slätter med mörk jord och sanddynerna i Corralejo som påminner om Saharaöknen.

Stränder i Fuerteventura

Idag vill vi berätta om Costa Calmas huvudstrand, en vacker stadsstrand som är 2...
Playa del Matorral är också känd som Playa de Jandía, Playa de la Solana eller Playa...
Välkommen till Butihondo, en strand som har allt du behöver för att tillbringa en...
Stränderna i El Cotillo är för många de bästa stränderna i Europa och här...