Första publicering: juni 1, 2022 |

Saker att göra och platser att besöka på Lanzarote

I det här inlägget vill vi berätta om de bästa sakerna att göra på Lanzarote under din nästa semester. Vi presenterar också de platser du bör besöka så att du inte missar någon av charmen hos denna vackra ö. Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för att du ska kunna njuta och ha det trevligt, vi har båtturer där du kan se delfiner och andra valar, samt en mängd olika utflykter och aktiviteter på land. Vi bjuder in dig att upptäcka och njuta av Lanzarotes stränder, en gåva från Atlanten för att koppla av och njuta av naturen.

Vi börjar med Lanzarotes särdrag och berättar sedan om dess stränder. Slutligen presenterar vi en komplett lista över de bästa platserna att besöka under din semester på Lanzarote, så gå till slutet och missa inte en enda detalj.

Vad ska man göra på Lanzarote?

Arrecife.min

Detta är en av de mest besökta öarna i Kanarieöarna, ett land med vulkaner och paradisiska stränder dit alla vill åka. Här hittar du underbara platser med olika egenskaper och kontraster. I dess inre har du all den service du behöver, såsom banker, affärer, barer och restauranger och andra urbana tjänster.

Den huvudsakliga turistverksamheten på ön sker kring strandpromenaden där du hittar de viktigaste stränderna och hotellkomplexet. Å andra sidan kan du besöka de vackra byarna fulla av vänliga människor och där den traditionella arkitekturen är märkbar, små vita hus som kontrasterar mot det svarta som vulkanen lämnat efter sig.

Saker att göra på Lanzarote

Här är en lista över de bästa sakerna att göra för att få ut det mesta av din tid på ön:

Båtuthyrning och båtturer

Puerto deportivo Playa Blanca.min

Du kan inte besöka Lanzarote och åka därifrån utan att njuta av en trevlig segelbåtstur. Boka en utflykt och njut tillsammans med din familj och dina vänner av öns underverk från dess kuster. De hämtar dig på ditt hotell och tar dig till öns vackraste stränder där du kan gå ner för ett dopp. Utflykterna inkluderar mat, musik och andra tjänster för turistens bekvämlighet. Kom ihåg att skriva till oss för att klargöra dina tvivel, eftersom varje aktivitet erbjuder olika egenskaper och priser.

Delfinskådning

Detta är en av de bästa sakerna att göra på Lanzarote, och denna aktivitet lockar många turister som älskar naturen och dessa fantastiska djur. Förutom de tjänster som nämns ovan kommer skepparen under båtturerna på Lanzarote att ta dig till de specifika platser där delfiner och andra valar brukar simma. Njut av deras skönhet från båten och se hur de gör olika piruetter till besökarnas förtjusning. Kom ihåg att kontakta oss i förväg för att reservera din plats, vår WhatsApp är alltid aktiv för att hjälpa dig att välja din nästa resa.

Utflykter på Lanzarote

Boka en av våra utflykter och lär känna Lanzarotes olika sevärdheter från guidernas hand. Fördelen med att ta en utflykt är att den inkluderar inträdesavgifterna till sevärdheterna och de är utformade för att du ska kunna njuta av alla platser utan att behöva oroa dig för inträdesavgifter, tidtabeller osv. Från den här ön kan du ta utflykter till Fuerteventura, en vacker ö med fantastiska sevärdheter som väntar på dig.

Platser du bör besöka

Det här är de platser som du bör besöka under din vistelse på ön:

Punta del Papagayo

Detta är en liten del av kusten på öns södra del. Här hittar du fantastiska stränder med vulkanisk sand och drömlika landskap. Den ligger mycket nära Playa Blanca och kan nås via en väg som är tillgänglig för turister och besökare.

Papagayo-stranden

Playas de Papagayo (5).min

Detta är den mest kända stranden i Punta del Papagayo. Den är skyddad av klipporna så vinden är mycket lugn, idealisk för vila och avkoppling. På grund av dess egenskaper är det en fantastisk plats för snorkling.

Stranden Famara

Det är en av de längsta stränderna du hittar på ön med mer än 5 km utbredning. Det är ett paradis för surfare som letar efter de bästa vågorna. Den erbjuder en speciell och annorlunda atmosfär än resten av öns stränder med sin enorma Famara Crag, som sticker ut i havet som en skyddande sköld.

Stranden El Ancla

Detta är en strand där förhållandena är perfekta för snorkling och uppfriskande dyk. På grund av den gyllene sanden och det kristallklara vattnet är det en mötesplats för många turister som kommer på jakt efter nöje och nöje.

Janubio-stranden

Detta är en vild strand med mörk sand av vulkaniskt ursprung. Stranden är inte lämplig för bad eftersom den har starka strömmar.

Honda Beach

Detta är en halvstadsstrand som tar emot många besökare året runt.

Charco de los Clicos

Du kommer att bli överraskad av det landskap du ser här och de kontrasterande färgerna i landskapet. Det är en strand med röd och svart sand som kombineras med havets turkosa vatten. Dessutom hittar du några laguner av strålande grönt som är här för att ge ännu mer liv åt det färgglada landskapet.

Los Hervideros

Vilket märkligt namn för en plats, men det passar bra eftersom det finns många kratrar och grottor av vulkaniskt ursprung. Men tro inte att det är svårt att gå igenom, en särskild stig har förberetts så att alla kan gå igenom den och njuta av ett sådant geologiskt underverk.

Jameos del Agua

Detta är ett av de besök som turisterna uppskattar mest. Vi talar om det 5 årtusenden gamla vulkaniska röret som är känt som Cueva de los verdes med många gallerier och grottor inuti. På insidan finns en jameo, det är ett område av röret vars tak har lossnat. I detta i sin tur bildades en vacker sjö där det lever några söta små albino-kräftor som är unika i världen. Här kan man betrakta hur arkitekten César Manrique med sina konstverk lyckades lägga till mer skönhet till det som naturen hade skapat.

Nationalparken Timanfaya

Parque Nacional de Timanfaya (3).min

Detta är en park med unika egenskaper som gör den till en av de mest kända i hela Spanien. Besök den med buss eller genom att vandra genom dess spektakulära stigar. Missa inte chansen att upptäcka de arter som frodas i parken och andas den renaste och mest behagliga luften som du kommer att njuta av under din semester.

Kuriosa på Lanzarote

Lanzarote är en underbar ö med en oöverträffad charm, den består av vackra stränder och små byar i inlandet där du hittar de vänligaste människorna du någonsin kommer att träffa.

Det finns mer än 600 vulkaner som gör dig mållös, du kommer att tro att du befinner dig i en Jurassic-film. Det vulkaniska landskap som du kommer att se under ditt besök är resultatet av en serie vulkanutbrott som inträffade för två århundraden sedan. Du kommer till och med att passera vägar som skär genom de lavaflöden som bildades under dessa utbrott.

Lanzarotes landskap är magnifikt, unikt och oöverträffat. Du kommer att bevittna ett hav av lava som kommer att lämna dig i häpnad, som om det vore en plats utanför jorden. Olika kratrar och vulkaniska koner ger landskapet ännu mer effekt, och de bilder du tar här kommer att vara de mest imponerande du tar med dig i din kamera. Och om du fortfarande har några tvivel, tveka inte att skriva till oss, vi har alla tjänster du behöver för att njuta av Lanzarote från dess stränder till dess gåtfulla vulkaner. Vi har många år på nacken för att hjälpa turister att uppleva de bästa upplevelserna under sitt besök på denna vackra ö. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så snart som möjligt, kom ihåg att vårt uppdrag är att göra våra kunder nöjda under sin semester.

Costa Teguise.min

Boka via WhatsApp

Boka via WhatsApp

Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.