Stranden El Matorral

Stranden El Matorral

Playa del Matorral är också känd som Playa de Jandía, Playa de la Solana eller Playa del Saladar. Den ligger på Jandíahalvön, ett vidsträckt sandområde med 70 kilometer vackra stränder som finns med på listan över de mest kända stränderna i världen.

Det är en halvstadsstrand med olika aktiviteter och en förtrollande naturmiljö. Den är nästan oförstörd, har fin gyllene sand och är mycket vacker och attraktiv för badande och vattensportsutövare.

Den sträcker sig över 4 kilometer med stora ytor där man kan vila och njuta av havet i lugn och ro. Längs strandpromenaden hittar du restauranger, affärer och ställen där du kan njuta och ha roligt.

Plats

Det ligger i utkanten av Morro Jable i kommunen Pájara på södra Fuerteventura. Närmare bestämt ligger det på östkusten av halvön Jandía, en plats som kallas Sotavento.

Byn Morro Jable

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (3)

Detta är den mest befolkade byn på ön. Numera är den en turistreferens för sina stränder med lugnt turkost vatten, sin gamla stad och sin utmärkta gastronomi.

Sedan 1970-talet har den utvecklats när det gäller turism och idag har den ett brett utbud av hotell, restauranger, butiker och olika fritidsalternativ. Det är den stad som har flest turisttjänster på ön och naturligtvis de mest strålande och fantastiska stränderna.

Vad kan du göra i Playa del Matorral?

Det finns så många aktiviteter på stranden att du inte kommer att kunna njuta av dem alla på en dag. Förutom det vanliga att ligga i sanden och njuta av landskapet hittar du en mängd olika aktiviteter för att tillfredsställa din önskan att njuta av havet.

Familjestämning och sportaktiviteter

I den del som ligger närmast strandpromenaden kan du gå med familjen och barnen, det är ett område med lugnt vatten och familjär atmosfär för att vila och koppla av. Här finns ställen där du kan hyra surf- och kitesurfbrädor, och om du vill kan du ta lektioner för att komma igång med denna spännande sport. Du kan också hyra paddelbrädor och kanoter, om vädret tillåter. I det här området kan du också spela beachvolleyboll tack vare de nät som tillhandahålls för besökarnas nöje.

Nudistområde

I slutet av stranden Matorral ligger fyren Morro Jable, ett landmärke för besökare. Den är 60 meter hög och har utsikt över hela kusten. Norr om fyren ligger våtmarken Saladar, ett större område där besökarna kan vara mer utspridda och nudism är tillåten.

Extrem surfing

För surfentusiaster finns området runt fyren, ett område som anses vara en surfspot på grund av de idealiska förhållandena. Det är här som den berömda Red Cross-vågen bildas, som samlar många surfare för att njuta av det de gör bäst, surfing.

Dykning

Det finns också två områden som är idealiska för att utforska havsbotten. Det första är känt som El Veril Grande, på den kustnära delen framför fyren. Det andra området är känt som Veril Chico och ligger cirka 200 meter bort.

Tjänster

Eftersom det är en lättillgänglig strand tar den emot många besökare och erbjuder allt som badaren behöver för att njuta av en fantastisk dag på stranden. I Playa del Matorral hittar du:

  • Uthyrning av paraplyer och stolar
  • Offentliga toaletter
  • Strandbarer
  • Räddningsvakter
  • Tillgänglighet för personer med nedsatt rörlighet

Stranden har fått utmärkelsen Blå flagg, vilket innebär att den har utmärkta förhållanden för badande och har all den service som turisterna behöver.

Parkering

Stranden har en parkeringsplats i närheten. Du kan lämna bilen i lugn och ro och gå till stranden, avståndet är kort.

Hur man tar sig dit

För att besöka Playa del Matorral kan du anlända med båt till Puerto del Rosario eller så kan du ta dig dit med flyg. När du väl är i hamnen tar du vägen söder om Fuerteventura (FV-2) mot Morro Jable. Körningen från Puerto del Rosario tar ungefär en timme och 15 minuter, men vi försäkrar dig att det är värt att köra till stranden, eftersom du kommer att känna dig som om du har kommit till paradiset.

Stränder i Fuerteventura
Relaterade artiklar: