El Matorral strand

El Matorral strand

Playa del Matorral más néven Playa de Jandía, Playa de la Solana vagy Playa del Saladar. A Jandía-félszigeten található, egy kiterjedt homokos területen, 70 kilométernyi gyönyörű stranddal, amelyek a világ leghíresebb strandjainak listáján szerepelnek.

Ez egy félig városi strand, változatos tevékenységekkel és varázslatos természeti környezettel. Szinte érintetlen, finom aranyszínű homokkal rendelkezik, és nagyon szép és vonzó a fürdőzők és a vízi sportok szerelmesei számára.

Hossza 4 kilométer, tágas terekkel, ahol nyugodtan és békében pihenhet és élvezheti a tengert. A sétány mentén éttermek, üzletek és szórakozóhelyek találhatók.

Helyszín

Morro Jable külterületén, Pájara településen, Fuerteventura szigetének déli részén található. Pontosabban a Jandía-félsziget keleti partján, a Sotavento nevű helyen található.

Morro Jable falu

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (3)

Ez a legnépesebb falu a szigeten. Manapság turisztikai referencia a nyugodt türkizkék vizű strandjai, az óvárosa és a kiváló gasztronómia miatt.

Az 1970-es évek óta fejlődik a turizmus szempontjából, és ma már szállodák, éttermek, üzletek és különféle szabadidős lehetőségek széles választékával rendelkezik. Ez a város rendelkezik a legtöbb turisztikai szolgáltatással a szigeten, és természetesen a legragyogóbb és legmesésebb strandokkal.

Mit lehet tenni Playa del Matorralban?

A tengerparton olyan sokféle tevékenységet kínálnak, hogy egy nap alatt nem fogod tudni mindet élvezni. A szokásos homokon heverészésen és a tájban való gyönyörködésen kívül számos olyan tevékenységet talál, amelyekkel kielégítheti a tenger élvezetének vágyát.

Családias hangulat és sportolási lehetőségek

A sétányhoz legközelebb eső részen a családdal és a gyerekekkel együtt is el lehet menni, ez a nyugodt vizű és családi hangulatú terület pihenésre és kikapcsolódásra ad lehetőséget. Itt szörfdeszkákat és sárkányhajó deszkákat kölcsönző helyeket talál, és ha szeretné, órákat vehet, hogy belekezdhessen ebbe az izgalmas sportba. Az időjárás függvényében evezőlapokat és kenukat is bérelhet. Ezen a területen strandröplabdázni is lehet a látogatók szórakoztatására biztosított hálóknak köszönhetően.

Nudista terület

A Matorral strand végén található a Morro Jable világítótorony, amely a látogatók számára mérföldkő. A 60 méter magas torony az egész partvidékre rálátással rendelkezik. A világítótoronytól északra található a Saladar vizes terület, egy nagyobb terület, ahol a látogatók jobban elterülhetnek, és a nudizmus is megengedett.

Extrém szörfözés

A szörfözés szerelmeseinek a világítótorony körüli területet ajánljuk, amely ideális körülményei miatt szörfös spotnak számít. Itt alakul ki a híres Vöröskereszt-hullám, amely sok szörföst hoz össze, hogy élvezzék azt, amihez a legjobban értenek, a szörfözést.

Búvárkodás

Két terület is ideális a tengerfenék felfedezésére. Az első az El Veril Grande néven ismert, a világítótorony előtti parti részen. A másik területet Veril Chico néven ismerik, és körülbelül 200 méterre található.

Szolgáltatások

Fueteventura Beach - Playa del Matorral - Sotavente - Morrojable (4)

Mivel a strand könnyen megközelíthető, sok látogatót fogad, és mindent kínál, amire a fürdőzőnek szüksége van ahhoz, hogy egy fantasztikus napot töltsön a tengerparton. A Playa del Matorralban találja:

  • Napernyők és székek bérlése
  • nyilvános WC-k
  • Strandbárok
  • Vízimentők
  • Akadálymentesítés mozgáskorlátozottak számára

A strand Kék Zászlóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kiváló feltételeket biztosít a fürdőzők számára, és minden olyan szolgáltatással rendelkezik, amelyre a turistáknak szükségük van.

Parkolás

A strand közelében parkolóhely található. Itt nyugodtan hagyhatja autóját, és gyalog is elsétálhat a strandra, a távolság rövid.

Hogyan juthat el oda

A Playa del Matorral meglátogatásához hajóval érkezhet Puerto del Rosarioba, vagy repülővel is eljuthat oda. A kikötőbe érve a Fuerteventura déli részén (FV-2) a Morro Jable felé vezető úton haladjon. Az út Puerto del Rosariótól körülbelül egy óra 15 percet vesz igénybe, de biztosíthatunk, hogy megéri a tengerpartra vezetni, mert úgy fogod érezni, mintha a paradicsomba érkeztél volna.

Strandok Fuerteventura

Az El Cotillo strandjai sokak szerint Európa legjobb strandjai, és itt elmondjuk, hogy...
Egyesek szerint a Las Grandes Playas de Corralejo kiérdemelte a legjobbnak járó címet...
Ma Costa Calma fő strandjáról szeretnénk mesélni, egy gyönyörű városi...
Üdvözöljük Butihondóban, egy olyan strandon, ahol minden adott ahhoz, hogy egy...