Første publisering: juni 8, 2022 |

Papagayo-strender

I dette innlegget vil vi snakke om strendene i Papagayo eller bedre sagt, de beste strendene på Lanzarote. Av ulike grunner er dette et område foretrukket av mange turister for å bade og nyte havet.

Strendene i Papagayo er preget av sin gylne sand og intense turkise vann. De tar imot besøkende hele året, men den store forlengelsen av kystlinjen er ikke overfylt. De fleste besøkene er om sommeren, så hvis du liker ensomhet kan du dra på andre tider av året og nyte havet på en eksklusiv måte.

Plassering

Papagayo-strendene ligger i Yaiza kommune sør på Lanzarote og tilhører turistsenteret Playa Blanca. Du kan nå dem til fots på bare noen få minutter hvis du bor på et av hotellene.

De strekker seg over fem kilometer og er delt inn i små viker kjent som Playa Mujeres, Caleta del Congrio, El Pozo, Puerto Muelas og Papagayo. Hvert av disse områdene er innrammet av lave fjellvegger.

Disse strendene har alltid godt vær, så du vil nyte en flott dag med mye sol og lite vind. Fra stranden kan du se naboøya Fuerteventura og holmen Lobos.

Vannsport

Hvis du brenner for havet og dets sjarm, må du komme og besøke Papagayo-strendene. Hvis du vil svette mens du nyter havet, anbefaler vi å gå langs bredden av Papagayo-strendene. Men hvis det er havet du leter etter, venter vi på at du skal dykke, svømme og snorkle. Nyt vannet og utforsk havbunnen på Lanzarotes mest populære kystlinje.

Fred og avslapning

På grunn av sin lille størrelse gir vikene trygge omgivelser for barn, som liker å plaske i vannet og bygge sandslott.

Du kan ligge på sanden for å sole deg og slappe av. Dette er en fantastisk avslappingsterapi som ikke kan sammenlignes med verdens beste spa. Du vil være midt i et paradisisk landskap, føle den forfriskende vinden i ansiktet og høre den milde summingen av havet. Dette er utvilsomt en ekstraordinær opplevelse for alle sansene dine.

Papagayo-stranden

Playas de Papagayo - Lanzarote Beach (2)

Dette er en av de vakreste strendene i gruppen og den som har gitt den navnet. Den danner et lite innløp mellom to klipper, og skaper en perfekt setting for å slappe av og nyte havet.

Den strekker seg 120 meter i lengde og omtrent 20 meter i bredden, hvor du finner fin gylden sand og krystallklart vann som forblir nesten ubevegelig. Det er en perfekt strand for å utforske havbunnen.

Den har en parkeringsplass og et campingområde, samt en strandbar hvor du kan fylle opp mat og drikke. Både nudister og ikke-nudister strømmer til denne stranden.

Playa Mujeres-stranden

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Denne stranden strekker seg over 400 meter med hvit sandstrand. Det byr på rolig vann og spektakulær natur. Fordi den er så bred, trenger du ikke å bekymre deg for å finne et rolig og rolig sted.

Los Ajaches naturmonument

Playas de Papagayo

Gruppen med strender i Papagayo tilhører naturmonumentet Los Ajaches, noe som betyr at det er et følsomt område som må bevares. Av denne grunn er tilgangen begrenset til ikke-beboere, som må betale 3 euro for å nyte vannet.

Slik kommer du deg til Papagayo-strendene

Hvis du går med bil, må du gå til dalen til Los Ajaches Natural Monument, hvor det er en hytte for å kontrollere tilgangen. Men hvis du bestemmer deg for å komme dit til fots, må du ta San Marcial del Rubicón-stien, som starter i Las Coloradas og tar deg først til Playa Mujeres og deretter til resten av strendene i komplekset.

Playas de Papagayo

Stränder i Lanzarote

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0