Eerste publicatie: maart 13, 2023 |

Ontdek de beste stranden van Lanzarote: ontdek de charmes!

Hier is onze lijst met de beste stranden van Lanzarote om u te helpen kiezen welke u tijdens uw volgende vakantie wilt bezoeken. U vindt er verschillende stranden voor alle smaken. Kom met het gezin en de kinderen om te genieten van rustig water in een stedelijke omgeving met alle voorzieningen. Bent u een liefhebber van extreme sporten, dan vindt u wilde stranden die perfect zijn voor avontuur.

De beste stranden van Lanzarote

Ondanks de vulkanische oorsprong heeft Lanzarote meer gouden dan donkere zandstranden. Dit in tegenstelling tot de naburige eilanden Fuerteventura en Tenerife, waar de kusten meer uit grind en vulkanisch gesteente bestaan. Nu laten we u achter met onze gids voor de stranden van Lanzarote met de hoogste waardering onder toeristen.

Playa de Papagayo strand

"<br Het ligt in het zuiden van Lanzarote en is een van de bekendste van het eiland. Het behoort tot het Natuurmonument van Los Ajaches. Het is eigenlijk een lang strand dat bestaat uit verschillende stukken kust die worden gescheiden door rotsen. Het wordt gekenmerkt door prachtig goudkleurig zand en kristalhelder water, perfect om te snorkelen en de zeebodem te verkennen. Alleen op het hoofdstrand is er een strandbar met goed eten. Om van de rest van de baaien te genieten moet u voorbereid zijn met proviand. Nudisme en naturisme zijn ook in deze gebieden toegestaan.

Playa Chica strand

Lanzarote Playa Chica

Ook bekend als Pila de La Barrilla, het strekt zich uit over 100 meter. Het ligt aan de zuidoostkust van het eiland en is ondanks zijn geringe omvang een van de populairste. Dankzij de rotsen voor de kust is het beschermd tegen de golven, waardoor het een rustige omgeving is om te zwemmen en te snorkelen.

Famara Beach

playa de famara lanzarote

Het ligt aan de noordwestkust van het eiland en wordt ondersteund door imposante kliffen. Het is een strand voor wie van de zee wil genieten, weg van de toeristische centra. Het wordt gekenmerkt door zijn mooie gouden zand, bezaaid met rotsen. Het strekt zich uit over een lengte van 6 km, waar voldoende ruimte is voor iedereen. Het is een van de beste stranden van Lanzarote waar u nudisme kunt beoefenen en de zee op elke centimeter van uw huid kunt voelen. Door de ruige wind is het een droomparadijs voor surfers. Kom er surfen, kitesurfen, windsurfen en bodyboarden.

Flamenco Beach

Het ligt in het zuiden van het eiland. Het wordt gekenmerkt door zijn zeer heldere witte zand waardoor het uitzonderlijk mooi is. Het strekt zich uit over 200 meter en is perfect om met het gezin en kinderen heen te gaan. Het wordt beschermd door golfbrekers, dus u vindt er rustig water om te zwemmen en rustig van de zee te genieten. U kunt gaan liggen om de zee te bewonderen en zonnebaden op het warme zand, of ontspannen en een boek lezen onder een palmboom. Het is ook een perfecte omgeving om te snorkelen en te duiken. Het biedt parkeergelegenheid, restaurants, ligbedden, parasols, douches en toiletten. De promenade staat in verbinding met winkels, bars en restaurants.

Playa de las Conchas

"</p

Als u een goed bewaard gebleven ongerept strand wilt bezoeken, moet u hierheen komen. Maar het is niet gemakkelijk bereikbaar. Eerst moet je de veerboot nemen om het eilandje La Graciosa te bereiken. Eenmaal aan land moet je een overtocht van 45 minuten maken om uiteindelijk het paradijs te bereiken. Je vindt er een prachtige en natuurlijke omgeving van turquoise water boven goudkleurig zand, een echte schat in de zee. Maar wees voorzichtig, er zijn geen badmeesters en het water is vaak woelig, waardoor sterke golven ontstaan. Het is een ideaal strand voor koppels en liefhebbers van naturisme.

White Caleton

 

In het noorden, in het Natuurmonument Volcán de la Corona, vinden we dit prachtige strand met zeer wit zand en donkere rotsen die een contrast vormen. Het strekt zich uit over 500 meter waarin prachtige natuurlijke poelen zijn gevormd met sereen ondiep water. Nudisme is toegestaan, maar wordt gecombineerd met mensen die zich liever kleden.

Playa Honda strand

 

Het ligt naast het vliegveld van Arrecife. Het is gebruikelijk om toeristen vanaf het strand met een verrekijker naar de vliegtuigen te zien kijken. Het is een prachtig strand weg van de stedelijke gebieden voor het totale genot van de bezoekers. Op de promenade vindt u vele etablissementen waar u heerlijk Canarisch kunt eten.

Playa de las Mujeres

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Het is een van de beste stranden van Lanzarote en het ligt in het beschermde natuurpark Los Ajaches. Het strekt zich uit over 500 meter fijn goudkleurig zand met rustig water dat perfect is om te snorkelen. Het is een strand weg van de drukte en heeft geen stranddiensten, dus u moet alles meenemen wat u nodig hebt om van de zee te genieten en te eten. Het is ook een strand waar nudisme is toegestaan.

La Francesa Beach

 

Dit strand van La Graciosa bestaat uit twee stukken die beschermd worden door duinen en vulkanische rotsen. Het heeft rustig water dat perfect is om in te zwemmen. Het heeft ook een ankerplaats waar verschillende boten met toeristen aankomen om de dag door te brengen. U kunt er te voet komen vanaf Caleta de Sebo via het voetpad dat 45 minuten duurt om over te steken.

Los Pocillos Beach

PuertoDelCarmen-Playa Pocillos

Het zand van dit strand is een beetje eigenaardig, met een vreemde gele kleur, maar even mooi en aantrekkelijk als de naburige stranden. Het heeft de blauwe vlag vanwege het blauwe en ondiepe water, ideaal om te zwemmen. Het heeft ook uitstekende stranddiensten, waardoor het zo populair is. Langs de boulevard vindt u restaurants, bars en winkels.

Jablillo Beach

 

Gelegen in het oosten van het eiland, is dit een ander van de witte zandstranden bezaaid met donkere rotsen. Het strekt zich uit over 350 meter en is een van de beste stranden van Lanzarote om met het hele gezin naartoe te gaan. Een van de voordelen van de rotsen is dat ze het beschermen tegen de golven, waardoor ondiepe lagunes ontstaan voor zwemmers en beginnende duikers. Het heeft de Blauwe Vlag gekregen voor de kwaliteit van het water en de beschikbare diensten (ligbedden en parasols, badmeesters, douches en toiletten). De promenade verbindt het met restaurants, bars en winkels.

Playa del Charco de los Clicos

 

In dit natuurgebied overheerst het vulkanische landschap. Het bestaat uit donker zand in contrast met het rood van de kliffen. Bovendien behoudt het een vreemde groene lagune door de aanwezigheid van algen. Het is geen favoriet zwemstrand voor toeristen, maar het is nog steeds een betoverend landschap dat het bezoeken en fotograferen waard is.

Playa del Reducto

Het ligt in Arrecife en bestaat uit wit zand en een blauwe zee die de kust met een zachte deining omspoelt. Dankzij de riffen voor de kust heeft het weinig deining, waardoor het een geweldig natuurlijk zwembad is dat veilig is voor kinderen. Aan de promenade vindt u verschillende bars en restaurants waar u dag en nacht kunt genieten van Canarische smaken.

We hebben de beste stranden van Lanzarote om te zwemmen en van de zee te genieten op een rijtje gezet. Zoals u ziet, bieden de kusten van dit geweldige eiland een waar paradijs van perfecte stranden en mooi weer. Iedereen is welkom, gezinnen op zomervakantie, avonturiers op zoek naar nieuwe ervaringen of naturisten die ongegeneerd van de zee willen genieten. Wij herinneren u eraan van de natuur te genieten zonder haar te verstoren of afval achter te laten.

Stranden in Lanzarote
Gerelateerde artikelen: