Utforska Lanzarotes bästa stränder: Upptäck dess charm!

Utforska Lanzarotes bästa stränder: Upptäck dess charm!

Guide

Här är vår lista över de bästa stränderna på Lanzarote för att hjälpa dig att välja vilka du ska besöka på din nästa semester. Du kommer att hitta olika stränder för alla smaker. Kom med familjen och barnen för att njuta av lugnt vatten i en stadsmiljö med all service. Om du är en älskare av extremsporter hittar du vilda stränder som är perfekta för äventyr.
Topplista över de bästa stränderna på Lanzarote
Trots sitt vulkaniska ursprung har Lanzarote fler gyllene sandstränder än mörka sandstränder. Detta står i kontrast till grannöarna Fuerteventura och Teneriffa, där stränder av grus och vulkanisk sten är mer utbredda. Nu lämnar vi dig med vår guide till de stränder på Lanzarote som har de högsta betygen bland turisterna.

Playa de Papagayo-stranden

"<br Den ligger på södra Lanzarote och är en av de mest kända på ön. Den tillhör naturmonumentet Los Ajaches. Det är egentligen en lång strand som består av flera kuststräckor som skiljs åt av klippor. Den kännetecknas av vacker gyllene sand och kristallklart vatten som är perfekt för att snorkla och utforska havsbotten. Endast på huvudstranden finns det en strandbar med god mat. För att njuta av resten av vikarna bör du vara förberedd med proviant. Nudism och naturism är också tillåtet i dessa områden.

Playa Chica-stranden

Lanzarote Playa Chica

Den är också känd som Pila de La Barrilla och sträcker sig 100 meter. Den ligger på öns sydöstra kust och är trots sin ringa storlek en av de mest populära. Tack vare klipporna utanför är den skyddad från vågorna, vilket gör den till en lugn miljö för simning och snorkling.

Famara Beach

playa de famara lanzarote

Den ligger på öns nordvästkust och är uppbackad av imponerande klippor. Det är en strand för dem som vill njuta av havet bort från turistcentrumen. Den kännetecknas av sin vackra gyllene sand som är prickig med stenar. Den sträcker sig 6 km i längd, där det finns gott om plats för alla. Det är en av de bästa stränderna på Lanzarote där du kan utöva nudism och känna havet på varenda centimeter av din hud. På grund av den hårda vinden är det ett drömparadis för surfare. Kom och öva på surfing, kitesurfing, vindsurfing och bodyboarding.

Flamenco Beach

Den ligger på den södra delen av ön. Den kännetecknas av sin mycket ljusa vita sand som gör den utomordentligt vacker. Den sträcker sig över 200 meter och är perfekt för att åka med familjen och barnen. Den är skyddad av vågbrytare, så du hittar lugnt vatten där du kan bada och njuta av havet i lugn och ro. Du kan lägga dig ner för att beundra havet och sola på den varma sanden eller koppla av och läsa en bok under en palm. Det är också en perfekt miljö för snorkling och dykning. Här finns parkeringsmöjligheter, restauranger, solstolar, parasoller, duschar och toaletter. Promenaden ansluter till butiker, barer och restauranger.

Playa de las Conchas

"</p

Om du vill besöka en välbevarad, oförstörd strand bör du komma hit. Men den är inte lätt tillgänglig. Först måste du ta färjan för att nå ön La Graciosa. När du väl är i land måste du ge dig ut på en 45 minuter lång överfart för att slutligen nå paradiset. Du hittar en vacker och naturlig miljö med turkost vatten över gyllene sand, en riktig skatt i havet. Men var försiktig, det finns inga badvakter och vattnet är ofta grovt och skapar starka vågor. Det är en idealisk strand för par och för naturistälskare.

White Caleton

 

I norr i naturmonumentet Volcán de la Corona hittar vi denna vackra strand med mycket vit sand och mörka stenar som kontrast. Den sträcker sig 500 meter där det bildas magnifika naturliga pooler med lugnt grunt vatten. Nudism är tillåten men kombineras med människor som föredrar att klä sig.

Playa Honda strand

 

Den ligger bredvid Arrecife flygplats. Det är vanligt att se turister som tittar på flygplanen med kikare från stranden. Det är en vacker strand bort från stadsområdena för att besökarna ska kunna njuta fullt ut av den. På strandpromenaden hittar du många etablissemang där du kan äta utsökt kanarisk mat.

Playa de las Mujeres

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Det är en av de bästa stränderna på Lanzarote och den ligger i den skyddade naturparken Los Ajaches. Den sträcker sig 500 meter med fin gyllene sand och lugnt vatten som är perfekt för snorkling. Det är en strand bort från folkmassorna och har inga strandtjänster så du bör ta med dig allt du behöver för att njuta av havet och äta. Det är också en strand där nakenbad är tillåtet.

La Francesa Beach

Denna strand i La Graciosa består av två sträckor som skyddas av sanddyner och vulkaniska stenar. Här finns lugnt vatten som är perfekt för bad. Den har också en ankarplats där flera båtar anländer med turister för att tillbringa dagen. Du kan ta dig dit till fots från Caleta de Sebo via gångvägen som tar 45 minuter att korsa.

Los Pocillos Beach

PuertoDelCarmen-Playa Pocillos

Sanden på den här stranden är lite speciell, med en konstig gul ton, men lika vacker och attraktiv som de närliggande stränderna. Den har fått utmärkelsen Blå flagg på grund av sitt blåa och grunda vatten, som är idealiskt för bad. Den har också utmärkta strandtjänster, vilket är anledningen till att den är så populär. Längs strandpromenaden hittar du restauranger, barer och butiker.

Jablillo Beach

 

Den ligger på öns östra sida och är ännu en av de vita sandstränderna som är prickiga med mörka klippor. Den sträcker sig 350 meter och är en av de bästa stränderna på Lanzarote att åka till med hela familjen. En av fördelarna med dess klippor är att de skyddar den från vågorna och skapar grunda laguner för simmare och nybörjardykare. Den har fått den blå flaggan för vattenkvaliteten och den service som finns tillgänglig (solstolar och parasoller, badvakter, duschar och toaletter). Promenaden förbinder den med restauranger, barer och butiker.

Strand i Charco de los Clicos

På denna naturliga plats dominerar det vulkaniska landskapet. Det består av mörk sand i kontrast till klippornas röda färg. Dessutom bibehålls en märklig grön lagun på grund av förekomsten av alger. Det är ingen favoritbadstrand för turister, men det är ändå ett förtrollande landskap värt att besöka och fotografera.

Playa del Reducto

Den ligger i Arrecife och består av vit sand och ett blått hav som sveper över kusten med ett mjukt gungande. Tack vare reven utanför havet har den lite svall, vilket gör den till en fantastisk naturlig pool som är säker för barn. På strandpromenaden hittar du flera barer och restauranger där du kan njuta av kanariska smaker dag och natt.

Vi har listat de bästa stränderna på Lanzarote för att bada och njuta av havet. Som du ser erbjuder kusterna på denna fantastiska ö ett riktigt paradis med perfekta stränder och bra väder. Alla är välkomna, familjer på sommarsemester, äventyrare på jakt efter nya upplevelser eller naturister som vill njuta av havet utan omsvep. Vi påminner er om att njuta av naturen utan att störa den eller lämna något avfall efter er.

Stränder i Lanzarote

Relaterade artiklar: