Първо публикуване: октомври 18, 2021 | Последно обновено: септември 6, 2022 | Автор: Jan Daniel

Гледане на китове в Плая Сан Хуан
Обиколки на острова в Плая Сан Хуан
Препоръчани неща за правене в Плая Сан Хуан
Тематични паркове в Плая Сан Хуан
Трекинг в Плая Сан Хуан
Чартъри за лодки в Плая Сан Хуан
Четириколесни сафарита в Плая Сан Хуан
Какво да правите в Плая Сан Хуан

На тази страница ще намерите най-добрите и най-препоръчваните неща за правене в Плая Сан Хуан, тих курорт в южната част на Тенерифе. Тук ще откриете комбинация от модерност и класически канарски стил. Тук ще се насладите на по-спокойна и тиха атмосфера от тази на съседните плажове.

Крайбрежната алея на Плая Сан Хуан се простира на почти два километра. По протежение на крайбрежната алея ще намерите различни ресторанти и кафенета. Разходете се по нея, за да се насладите на шума на морето и вълните. Опитайте вкусната храна на региона и споделете някои напитки на терасите с изглед към морето.

Най-добрите дейности в Плая Сан Хуан

Safari with Kayak in Tenerife South (1)

Ако сте отседнали в Плая Сан Хуан и търсите забавни занимания в южната част на Тенерифе, разгледайте нашия списък с най-добрите занимания в Плая Сан Хуан:

  • Наблюдение на китове и делфини с луксозна яхта
  • Чартър на частен катамаран в Тенерифе
  • Посещение на Тейде през нощта
  • Екскурзия до Тейде, Тенерифе

Какво да правите в Плая Сан Хуан с лодка

Каним ви да изпитате прекрасни усещания на борда на лодка в Тенерифе. Ако сте отседнали в близост до Плая Сан Хуан и искате да изпитате удоволствието да плавате във водите на Атлантическия океан, останете и прочетете какво сме ви подготвили.

Повечето от нашите екскурзии и лодки под наем в Тенерифе тръгват от Пуерто Колон, съвсем близо до Плая Сан Хуан.

Разполагаме с различни лодки, с които да прекарате един ден в морето. Изберете между катамаран, платноходка, яхта или моторна лодка. Всяко пътуване е с различна продължителност и специфичен маршрут. Имаме и възможности да изберете маршрута и спирките.

За наемане на лодка в южната част на Тенерифе просто проверете в края на тази публикация. Разполагаме с всички налични опции в Плая Сан Хуан. Можем да ви помогнем да изберете коя опция е най-подходяща за вас в зависимост от плановете ви и броя на хората на борда.

  • Екскурзия с катамаран в Тенерифе с Royal

Екскурзии с лодка в Плая Сан Хуан за наблюдение на китове и делфини

CAPELLI TEMPEST 775 - Boat Rental without skipper mallorca (3)

Екскурзиите с лодка са идеално занимание в Плая Сан Хуан, за да се забавлявате и да се наслаждавате. Каним ви да се качите на лодка в южната част на Тенерифе, за да наблюдавате делфини и китове. Тези дейности са подходящи за всички, може да дойде цялото семейство, двойки или групи приятели.

Не забравяйте, че Тенерифе е много близо до миграционния път на китоподобните, така че е много обичайно да ги видите да преминават по време на разходките с лодка. Нашите екскурзии с лодка за наблюдение на китоподобни тръгват от Пуерто Колон.

Екскурзиите с лодка са с минимална продължителност 3 часа. Лодката се насочва към остров Ла Гомера. В този район често се срещат много китоподобни и тъй като са свикнали с лодки, те се приближават спокойно.

Напомняме ви да не хвърляте нищо във водата и да се грижите за екосистемата. Това е защитена зона, в която влизат само екологично чисти лодки. Тъй като това е естественото местообитание на китове, делфини и други морски обитатели, трябва да го опазим.

  • Частна екскурзия с лодка в Тенерифе (до 22 участници)
  • Екскурзия с лодка за наблюдение на китове или делфини в Тенерифе с Freebird

Скалите на Лос Гигантес и заливът Маска

Сред нещата, които трябва да правите в Плая Сан Хуан, не можете да пропуснете скалите Лос Гигантес. Става дума за огромни каменни стени, които граничат със западното крайбрежие на Тенерифе. Много лодки идват в този район, за да хвърлят котва и да се насладят на гледката.

Също така, ако наемете лодка за 3 или повече часа, можете да спрете на La Bahía de Masca. Това е красив плаж, разположен в Лос Акантиладос. Той е изключително красив и до него може да се стигне само по вода или като се спуснете по оврага.

Докато лодката стои на котва в залива Маска, използвайте възможността да се гмуркате с шнорхел и да плувате в кристално чистите води на Атлантическия океан.

Наемане на лодка с капитан

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot

Когато наемате лодка със скипер, няма да се налага да се притеснявате за подробностите по маршрута и лодката. Лодките, които включват капитан, са подходящи за тези, които искат да се наслаждават на морето, без да се притесняват прекалено много.

Предлагаме различни варианти с включени храна и напитки. Имаме за вас ветроходни лодки, луксозни яхти и моторни лодки. Поканете партньора си да прекарате един специален ден в морето.

Лодките с шкипер са идеални за празнуване на рождени дни и всякакви специални събития. Заведете семейството и приятелите си на Тенерифе, за да прекарате един ден на слънце. Оставете стреса на града зад гърба си и се заредете с енергията на морето.

Споделете с партньора си, семейството и приятелите си специални събития като ергенски партита, дипломиране, меден месец и романтични бягства. След като се насладите на всички дейности в Плая Сан Хуан, завършете почивката си с невероятно парти на борда, така че гостите ви да отнесат у дома най-добрите спомени.

Наслаждаване на плажа

В допълнение към всички дейности, които градът може да предложи, трябва да отидете на плажа, за да се насладите на морето. Ето какво да правите в Плая Сан Хуан, за да се наслаждавате на плажа и вълните.

Този плаж е съставен от черен пясък и зони с потоци. Той е защитен от кей и вълнолом, така че можете да му се насладите на спокойствие и да вземете децата със себе си.

Плажът е удостоен с отличието „Син флаг“, което означава, че водите му са подходящи за къпане. Той отговаря на всички условия за безопасност на къпещите се и разполага с всички услуги. Тук ще намерите шезлонги, чадъри, душове, тоалетни и много други. Прекарайте един спокоен ден, играйте като дете, насладете се с приятелите и близките си.

Водни спортове

Safari with Kayak in Tenerife South (1)

Както може да се очаква на всички плажове на Тенерифе, в Плая Сан Хуан можете да практикувате различни водни спортове, изпълнени с адреналин и вълнение.

Не пропускайте възможността да се гмуркате и да плувате с шнорхел в Плая Сан Хуан. Ако нямате голям опит, не се притеснявайте, вие сте в Тенерифе и тук имаме най-добрите водачи за гмуркане. По време на пътуването си винаги ще бъдете придружавани от експерт. Наблюдавайте различни морски животни и растения. Плувайте с водни кончета, октоподи, пъстри риби.

В допълнение към това можете да практикувате много други дейности в Плая Сан Хуан или в близост до нея, като например уейкборд, водни ски, уиндсърфинг и гребане. Ако имате нужда от съвет за избора на дейности и местата, където се практикуват, не се колебайте да ни се обадите. На нашия уебсайт предлагаме много дейности, които да правите в Плая Сан Хуан и околностите му, за да се насладите на Тенерифе пълноценно.

Екскурзия до Тейде

Ако сте на почивка в южната част на Тенерифе, не можете да пропуснете националния парк Тейде. Тук ще откриете най-впечатляващия вулкан на острова и краля на всички негови върхове. Каним ви да посетите парка и да се насладите на всички дейности, които той предлага:

  • Изкачете се до върха Тейде: ще намерите много туристически маршрути, по които да разгледате парка и да откриете неговите вулканични проходи. Разходете се по неговите пътеки и открийте красотата на флората и фауната на парка. Тук цъфтят красиви виолетки, които трябва да снимате. Тези цветя са ендемични за възвишенията на Тейде и планинските райони на Тенерифе. Това е задължителна част от списъка ви с неща, които да правите в Плая Сан Хуан по време на почивката си в Тенерифе.
  • Teleférico del Teide: можете да се изкачите на Тейде и с кабинков лифт. Маршрутът на кабинковия лифт ви отвежда съвсем близо до върха на Тейде. По време на изкачването ще се насладите на красиви гледки към парка и част от острова.
  • Астрономическа обсерватория: Тук се намира обсерватория за наблюдение на Слънцето и роботизирана астрономия. Наемете нощен телескоп, за да изследвате космическото пространство с неговите звезди, съзвездия и планети.

Пешеходен туризъм

Както всички знаете, на Тенерифе има стотици туристически маршрути. Това е форма на активен туризъм, много спортисти от цял свят идват на Тенерифе, за да изминат маршрутите му и да се насладят на природните му пейзажи.

Каним ви да се разходите из природните забележителности на острова, за да откриете тайните му и да подишате чист въздух.

Препоръчваме ви маршрута „Каньонът Маска“. Този маршрут започва от селището Маска. Става дума за красива долина, в която се намира селце с дълбоко вкоренени канадски обичаи. От тази точка започват да преминават различни пътеки през долината. По време на тази конкретна екскурзия ще се спуснете през овраг и ще преминете през някои изоставени обработваеми тераси. Екскурзоводът винаги ще ви информира за всеки аспект на пейзажа, неговата флора и фауна. Екскурзията завършва със спускане в залива Маска. Вземете заслужено плуване и се освежете в кристално чистите води, заобикалящи плажа. В края на обиколката ви очаква лодка, която ще ви откара обратно до пристанището на Лос Гигантес.

Сафари с четириколки

Тенерифе не е само плажове и туристически пътеки, но също така ви дава възможност да карате с пълна скорост през природните му пейзажи. В този раздел искаме да добавим още една възможност към списъка ви с неща за правене в Плая Сан Хуан. Става дума за каране на четириколки в Тенерифе – едно невероятно преживяване за любителите на адреналина. Транспортът ще ви отведе до Сантяго дел Тейде, за да започнете приключението.

Когато пристигнете на станцията за четириколки, ще получите необходимите инструкции за боравене с четириколката и за собствената си безопасност. В началото на пътуването ще видите много втвърдена лава на повърхността на пейзажа. Пътуването става още по-вълнуващо, когато започнете да карате по горските пътеки. Това е идеално занимание за любителите на природата и на екстремните спортове.

Транспорт

Много от изброените тук дейности предлагат транспорт от Плая Сан Хуан. Кликнете върху изображението на всяка от тях, за да получите по-подробно описание, да видите снимки и цени.

Ако искате да резервирате дейности или неща за правене в Плая Сан Хуан, най-лесният начин е да се свържете с нас чрез WhatsApp. Очакваме ви, за да изясним вашите съмнения и да решим всички въпроси, които може да имате. За нас е удоволствие да обслужваме нашите клиенти и да им помагаме да се насладят на най-доброто от острова.

 

Какво казват нашите клиенти:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.