Første publisering: mars 13, 2023 |

Oppdag de beste strendene på Fuerteventura: Utforsk dens sjarm!

Kom og oppdag de beste strendene på Fuerteventura, berømte over hele verden. Nyt det vakre landskapet, den gylne sanden og det varme solskinnet. Her finner du flere muligheter, fra rolige strender å nyte med familien, uberørte strender vekk fra folkemengdene og fantastiske bølger for surfing. Finn ut hvorfor Fuerteventuras kyster er på toppen av listen over de beste strendene i Europa.

De beste strendene på Fuerteventura

Fuerteventura er den nest største av Kanariøyene. Kystlinjen strekker seg over 340 km med mer enn 150 strender, hvorav noen er internasjonalt anerkjente. Her er vårt utvalg av de beste strendene på Fuerteventura for å hjelpe deg med å velge hvilke du skal besøke på din neste tur til øya.

El Cotillo-stranden

El Cotillo - Fuerteventura-stranden (2)

Det er en liten strand nordvest på Fuerteventura. Den strekker seg over 200 meter med hvit sand og behagelig turkis vann. Den er beskyttet av fjellformasjoner som skaper de vakre buktene La Concha, Playa de Marfolín og Playa De Los Lagos. Det er fortsatt bevart som et uberørt miljø med få besøkende, der surfere er hovedpersonene. Landsbyen El Cotillo tilbyr noen butikker og restauranter for å fylle opp og fortsette gleden.

Popcorn Beach

På grunn av sitt spesielle utseende er det alltid til stede i listene over de beste strendene på Fuerteventura. Det ligger nord på øya, og det spesielle navnet skyldes sanden, som er blandet med fragmenter av koraller som sammen skaper et popcornlignende utseende. Det er en avsidesliggende strand som er verdt et besøk for sin tekstur og unike fotografier.

Playa de CofeteCofete-stranden-Fuerteventura.min

Playa de Cofete ligger sørvest på øya, i et vilt miljø langt borte fra urbanismen. Vannet på denne stranden er noe grovt, så du bør ta forholdsregler når du bader. Å få tilgang til stranden er også en annen type eventyr. Du må gå langs en 8 km grusvei for å endelig nå havet. Når det gjelder turistfasiliteter, finner du bare en restaurant i nærheten, hvor du kan fornye energien din for å fortsette eventyret.

Playa del Matorral (Scrubland Beach)Oppdag de beste strendene på Fuerteventura: Utforsk dens sjarm!

Den ligger i Morro Jable, sør på øya. Den strekker seg over 4 km med myk sand, noen sanddyner og vakre palmer. Den har blitt tildelt det blå flagget. Det har rolig vann, perfekt for svømming. Det har et nudistområde med lite velstand for å nyte havet rolig. Det tilbyr solsenger og parasoller. Det grenser til et område med kiosker, restauranter og steder å leie vannutstyr. Lei en båt for å ta en spasertur langs havet for å tenke på skjønnheten og oppdage artene som bor der.

Alzada-stranden

La Oliva - FV-1 - Playa del Moro 02 ies

Nordøst på Fuerteventura, i naturparken Corralejo, finner du denne vakre, uberørte stranden. Det er ingen strandtjenester eller butikker, så du bør ta med din egen proviant for dagen. Den besøkes av surfere, som elsker å bryte bølgene og nyte Fuerteventuras rastløse hav.

SotaventoOppdag de beste strendene på Fuerteventura: Utforsk dens sjarm!

Nyt det intense blå vannet som utgjør strendene i Sotavento. De ligger sørøst på øya og er en omfattende gruppe strender som består av La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre og Los Canarios. De tilhører listen over de beste strendene på Fuerteventura for sitt turkise vann, gylne sand og perfekte forhold for vannsport. Du kan øve på brettseiling og kitesurfing under høyvann. På stranden finner du vennlige instruktører som vil veilede deg gjennom denne morsomme sporten. Så hvis du er ny på surfing, er dette det perfekte stedet å lære.

Strendene i Corralejo

Fuerteventura Corralejo (2).min

På den nordøstlige delen av øya finner du denne strålende gylne sandstranden, sammenhengende med sanddynene i Corralejo. Den strekker seg langs 9 km kystlinje som tilhører Corralejo naturpark. Besøket bør inkludere en spasertur langs sanddynene og deretter en forfriskende dukkert i havet. På denne stranden finner du den berømte Jable-sanden, som består av partikler av eroderte skjell.

Playa del Pozo-stranden

Den ligger nordøst for sanddynene i Corralejo. Det grunne vannet er gunstig for bading. Det tilbyr også perfekte forhold for vannsport som brettseiling og kitesurfing. Det er også et fredelig og fengslende sted å slappe av, legge seg ned på sanden og lytte til bølgeskvulp.

La Concha Beach

"</p

Den ligger på holmen Lobos, som du kan nå med ferge fra Corralejo. Når du kommer til stranden vil du legge merke til den halvmåneformede kystlinjen, badet av det guddommelige turkise vannet i Atlanterhavet. Den har blitt tildelt det blå flagget, noe som gjør den vel verdt et besøk. På motsatt side av øya finner du en liten restaurant som serverer noe av den beste fisken i øygruppen.

Playa del Águila

Det ligger på nordvestkysten av øya og er skjult blant klippene. På grunn av den vanskelige tilgangen er det en ensom strand som ikke tilbyr noen form for tjenester for badegjester. Den er 600 meter bred. Nyt den ved lavvann, når tidevannet er lavt og vi kan se den strålende gylne kystlinjen. Ved høyvann forsvinner stranden. Vi inkluderer den i listen over de beste strendene på Fuerteventura på grunn av det eksotiske landskapet med stor verdi for turister.

Esquinzo Beach

Playa Esquinzo-Butihondom on Fuerteventura, Canary Islands - 51121882753

Denne stranden ligger nordvest på øya, gjemt blant vulkanske steiner. Det er ideelt for å nyte havet i ensomhet. På den annen side er det et fantastisk miljø for surfere, som elsker bølgene og den behagelige havbrisen. Selv om du ikke finner noen strandfasiliteter i dette området, finner du en rekke butikker og restauranter i de nærliggende landsbyene.

Butihondo

Butihondo Beach - Fuerteventura (2)

Den ligger nord for Morro Jable på den sørlige delen av øya. Det er en semi-urban strand med Blått Flagg-status og er alltid blant de beste strendene på Fuerteventura. Den strekker seg over 3 kilometer med flere inndelte soner. Den mellomliggende sonen er for familier, og her finner du noen strandbarer, solsenger og livreddertjeneste. Det tilbyr også mer private områder for utøvelse av nudisme. Butihondo er også perfekt for utøvelse av noen vannsport som brettseiling, seiling og roing.

Playa Blanca

Det ligger øst for Fuerteventura og nær Puerto del Rosario, øyas hovedstad. Det er en familiestrand som strekker seg 1 km i lengde. Den har badevakter og er en av lokalbefolkningens favorittstrender for en pause fra hverdagen. Dusinvis av surfere samles her i kjærlighet med bølgene. Selv om det er en nudiststrand, besøkes den også av folk i badetøy.

Fuerteventuras fantastiske strender har alt du leter etter uten å forlate øya. Noen urbane og noen ville, alle har en unik sjarm. Nyt hyggelige spaserturer langs kysten, kjenn sanden på føttene og vindens milde kjærtegn i ansiktet. Husk at vi bare har nevnt noen av de beste strendene på Fuerteventura, men det er fortsatt mange flere å oppdage. Kom og nyt denne fantastiske øya og ta med deg de beste minnene fra ferien hjem.