Upptäck de bästa stränderna på Fuerteventura: Utforska dess charm!

Upptäck de bästa stränderna på Fuerteventura: Utforska dess charm!

Guide

Kom och upptäck de bästa stränderna på Fuerteventura, som är kända över hela världen. Njut av de vackra landskapen, den gyllene sanden och det varma solskenet. Här hittar du flera möjligheter, från lugna stränder att njuta av med familjen, orörda stränder bort från folkmassorna och fantastiska vågor för surfing. Ta reda på varför Fuerteventuras kuster ligger högst upp på listan över de bästa stränderna i Europa.

De bästa stränderna på Fuerteventura

Fuerteventura är den näst största av Kanarieöarna. Dess kuststräcka sträcker sig över 340 km med mer än 150 stränder, varav några är internationellt kända. Här är vårt urval av de bästa stränderna på Fuerteventura för att hjälpa dig att välja vilka du ska besöka på din nästa resa till ön.

El Cotillo Beach

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Det är en liten strand i nordvästra delen av Fuerteventura. Den sträcker sig 200 meter med vit sand och behagligt turkost vatten. Den skyddas av klippformationer som skapar de vackra vikarna La Concha, Playa de Marfolín och Playa De Los Lagos. Den är fortfarande bevarad som en oförstörd miljö med få besökare, där surfare är huvudpersonerna. I byn El Cotillo finns några butiker och restauranger där du kan förse dig med mat och fortsätta din njutning.

Popcorn Beach

På grund av sitt speciella utseende finns den alltid med på listorna över de bästa stränderna på Fuerteventura. Den ligger i norra delen av ön och dess speciella namn beror på dess sand, som är blandad med korallfragment som tillsammans skapar ett popcornliknande utseende. Det är en avlägsen strand som är värd ett besök för sin textur och unika fotografier.

Playa de Cofete

Cofete Beach Fuerteventura.min

Playa de Cofete ligger i den sydvästra delen av ön, i en vild miljö långt bort från urbanismen. Vattnet på denna strand är något grovt, så du bör vidta försiktighetsåtgärder när du badar. Att ta sig till stranden är också ett annorlunda äventyr. Du måste gå längs en 8 km lång grusväg för att slutligen nå havet. När det gäller turistanläggningar hittar du bara en restaurang i närheten, där du kan förnya din energi för att fortsätta äventyret.

Playa del Matorral

Upptäck de bästa stränderna på Fuerteventura: Utforska dess charm!

Den ligger i Morro Jable, i södra delen av ön. Den sträcker sig över 4 km med mjuk sand, några sanddyner och vackra palmer. Den har tilldelats den blå flaggan. Den har lugnt vatten som är perfekt för bad. Den har ett nudistområde med lite välstånd för att njuta av havet i lugn och ro. Här finns solstolar och parasoller. Den gränsar till ett område med kiosker, restauranger och platser där man kan hyra vattenutrustning. Hyr en båt för att ta en promenad längs havet för att betrakta dess skönhet och upptäcka de arter som lever där.

Alzada strand

La Oliva - FV-1 - Playa del Moro 02 ies

I nordöstra Fuerteventura, i naturparken Corralejo, hittar du denna vackra oförstörda strand. Det finns inga strandtjänster eller affärer, så du bör ta med egna förnödenheter för dagen. Den besöks av surfare som älskar att bryta vågorna och njuta av Fuerteventuras rastlösa hav.

Sotavento

Upptäck de bästa stränderna på Fuerteventura: Utforska dess charm!

Njut av det intensivt blåa vattnet på stränderna i Sotavento. De ligger i sydöstra delen av ön och är en omfattande grupp stränder som består av La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre och Los Canarios. De tillhör listan över de bästa stränderna på Fuerteventura för sitt turkosa vatten, gyllene sand och perfekta förhållanden för vattensporter. Du kan utöva vindsurfing och kitesurfing under högvatten. På stranden hittar du vänliga instruktörer som guidar dig genom denna roliga sport. Så om du är nybörjare på surfing är detta den perfekta platsen för att lära dig.

Corralejos stränder

Fuerteventura Corralejo (2).min

I nordöstra delen av ön hittar du denna strålande gyllene sandstrand, som löper samman med Corralejos sanddyner. Den sträcker sig längs 9 km kustlinje som tillhör Corralejo naturpark. Besöket bör inkludera en promenad längs sanddynerna och sedan ett uppfriskande dopp i havet. På den här stranden hittar du den berömda Jable-sanden, som består av partiklar av eroderade snäckor.

Playa del Pozo Beach

Den ligger nordost om Corralejos sanddyner. Dess grunda vatten är gynnsamt för bad. Den erbjuder också perfekta förhållanden för vattensporter som vindsurfing och kitesurfing. Det är också en fridfull och fängslande plats för att koppla av, lägga sig på sanden och lyssna till vågornas skvalpande.

La Concha Beach

"</p

Det ligger på ön Lobos, som du når med färja från Corralejo. När du når stranden kommer du att märka dess halvmåneformade kustlinje som badar i Atlantens gudomliga turkosa vatten. Den har tilldelats den blå flaggan, vilket gör den väl värd ett besök. På öns motsatta sida hittar du en liten restaurang som serverar några av skärgårdens bästa fiskar.

Playa del Águila

Den ligger på öns nordvästra kust och är gömd bland klipporna. På grund av sin svåra tillgänglighet är det en enslig strand som inte erbjuder någon form av service för badande. Den är 600 meter bred. Njut av den vid lågvatten, när tidvattnet är lågt och vi kan se dess strålande gyllene kustlinje. Vid högvatten försvinner stranden. Vi inkluderar den i listan över de bästa stränderna på Fuerteventura på grund av dess exotiska landskap med stort värde för turister.

Esquinzo Beach

Playa Esquinzo-Butihondom på Fuerteventura, Kanarieöarna - 51121882753

Den här stranden ligger i nordvästra delen av ön och är gömd bland vulkaniska klippor. Den är idealisk för att njuta av havet i ensamhet. Å andra sidan är det en fantastisk miljö för surfare, som älskar dess vågor och den behagliga havsbrisen. Även om du inte hittar några strandfaciliteter i detta område hittar du en mängd olika butiker och restauranger i de närliggande byarna.

Butihondo

Butihondo Beach - Fuerteventura (2)

Den ligger norr om Morro Jable på södra delen av ön. Det är en semi-urban strand med blå flagg och är alltid bland de bästa stränderna på Fuerteventura. Den sträcker sig över 3 kilometer med flera uppdelade zoner. Den mellanliggande zonen är för familjer att njuta av och här finns några strandbarer, solstolar och livräddare. Här finns också mer privata områden för utövande av nudism. Butihondo är också perfekt för utövande av vissa vattensporter som vindsurfing, segling och rodd.

Playa Blanca

Den ligger öster om Fuerteventura och nära Puerto del Rosario, öns huvudstad. Det är en familjestrand som sträcker sig över 1 km i längd. Den har badvakter och är en av lokalbefolkningens favoritstränder för en paus från rutinen. Dussintals surfare konvergerar hit i kärlek till vågorna. Även om det är en nudiststrand besöks den även av människor i badkläder.

Fuerteventuras underbara stränder har allt du söker utan att behöva lämna ön. Vissa urbana och andra vilda, alla har en unik charm. Njut av trevliga promenader längs stranden, känn sanden på dina fötter och vindens milda smekning i ansiktet. Tänk på att vi bara har nämnt några av de bästa stränderna på Fuerteventura, men det finns fortfarande många fler att upptäcka. Kom och njut av denna fantastiska ö och ta med dig de bästa minnena från din semester hem.

Stränder i Fuerteventura

Relaterade artiklar: