Eerste publicatie: maart 13, 2023 |

Ontdek de beste stranden van Fuerteventura: ontdek de charmes!

Kom en ontdek de beste stranden van Fuerteventura, beroemd over de hele wereld. Geniet van de prachtige landschappen, het gouden zand en de warme zon. Hier vindt u verschillende mogelijkheden, van rustige stranden om met het gezin van te genieten, ongerepte stranden weg van de drukte en fantastische golven om te surfen. Ontdek waarom de kusten van Fuerteventura bovenaan de lijst van de beste stranden van Europa staan.

De beste stranden van Fuerteventura

Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden. De kustlijn strekt zich uit over 340 km met meer dan 150 stranden, waarvan sommige internationaal bekend zijn. Hier is onze selectie van de beste stranden van Fuerteventura om u te helpen kiezen welke u tijdens uw volgende reis naar het eiland wilt bezoeken.

El Cotillo Beach

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Het is een klein strand in het noordwesten van Fuerteventura. Het strekt zich uit over 200 meter wit zand en aangenaam turquoise water. Het wordt beschut door rotsformaties die de prachtige baaien van La Concha, Playa de Marfolín en Playa De Los Lagos vormen. Het is nog bewaard gebleven als een ongerepte omgeving met weinig bezoekers, waar surfers de hoofdrol spelen. Het dorp El Cotillo biedt enkele winkels en restaurants om in te slaan en verder te genieten.

Popcorn Beach

Vanwege zijn bijzondere uiterlijk is het altijd aanwezig in de lijsten van de beste stranden van Fuerteventura. Het ligt in het noorden van het eiland en de bijzondere naam is te danken aan het zand, dat vermengd is met stukjes koraal die samen een popcornachtig uiterlijk creëren. Het is een afgelegen strand dat een bezoek waard is vanwege de textuur en de unieke foto’s.

Playa de Cofete

Cofete Beach Fuerteventura.min

Playa de Cofete ligt in het zuidwesten van het eiland, in een wilde omgeving ver weg van de steden. Het water van dit strand is enigszins ruw, dus u moet voorzorgsmaatregelen nemen als u gaat zwemmen. De toegang tot het strand is ook een ander soort avontuur. U moet over een 8 km lange onverharde weg lopen om uiteindelijk de zee te bereiken. Wat toeristische voorzieningen betreft, vindt u alleen een restaurant in de buurt, waar u nieuwe energie kunt opdoen om het avontuur voort te zetten.

Playa del Matorral

Ontdek de beste stranden van Fuerteventura: ontdek de charmes!

Het ligt in Morro Jable, in het zuiden van het eiland. Het strekt zich uit over 4 km zacht zand, enkele duinen en prachtige palmbomen. Het is bekroond met de blauwe vlag. Het heeft rustig water, ideaal om te zwemmen. Het heeft een nudistengedeelte waar u rustig van de zee kunt genieten. Het biedt ligstoelen en parasols. Het wordt begrensd door een gebied met kiosken, restaurants en plaatsen om waterspullen te huren. Huur een boot om een wandeling langs de zee te maken om de schoonheid ervan te aanschouwen en de diersoorten die er leven te ontdekken.

Alzada strand

La Oliva - FV-1 - Playa del Moro 02 ies

In het noordoosten van Fuerteventura, in het natuurpark Corralejo, ligt dit prachtige ongerepte strand. Er zijn geen stranddiensten of winkels, dus u moet uw eigen voorzieningen voor de dag meenemen. Het wordt bezocht door surfers, die graag de golven breken en genieten van de rusteloze zee van Fuerteventura.

Sotavento

Ontdek de beste stranden van Fuerteventura: ontdek de charmes!

Geniet van het intense blauw van het water van de stranden van Sotavento. Ze liggen in het zuidoosten van het eiland en vormen een uitgebreide groep stranden, bestaande uit La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre en Los Canarios. Ze behoren tot de lijst van de beste stranden van Fuerteventura vanwege het turquoise water, het goudkleurige zand en de perfecte omstandigheden voor watersporten. U kunt er windsurfen en kitesurfen bij vloed. Op het strand vind je vriendelijke instructeurs die je wegwijs maken in deze leuke sport. Dus als u voor het eerst gaat surfen, is dit de perfecte plek om het te leren.

Corralejo Stranden

Fuerteventura Corralejo (2).min

In het noordoosten van het eiland ligt dit stralende gouden zandstrand, dat doorloopt in de duinen van Corralejo. Het strekt zich uit over 9 km kustlijn die deel uitmaakt van het natuurpark van Corralejo. Het bezoek moet een wandeling langs de duinen omvatten en vervolgens een verfrissende duik in zee. Op dit strand vindt u het beroemde Jable zand, dat bestaat uit deeltjes van geërodeerde schelpen.

Playa del Pozo strand

Het ligt ten noordoosten van de duinen van Corralejo. Het ondiepe water is ideaal om te zwemmen. Het biedt ook perfecte omstandigheden voor watersporten zoals windsurfen en kitesurfen. Het is ook een vredige en boeiende plek om te ontspannen, op het zand te gaan liggen en te luisteren naar het kabbelen van de golven.

La Concha Beach

"</p

Het ligt op het eilandje Lobos, dat u kunt bereiken met de veerboot vanuit Corralejo. Wanneer u het strand bereikt, zult u de sikkelvormige kustlijn opmerken, badend in het goddelijke turquoise water van de Atlantische Oceaan. Het heeft de Blauwe Vlag gekregen, waardoor het een bezoek meer dan waard is. Aan de andere kant van het eiland vindt u een klein restaurant dat de beste vis van de archipel serveert.

Playa del Águila

Het ligt aan de noordwestkust van het eiland en ligt verscholen tussen de kliffen. Vanwege de moeilijke toegang is het een eenzaam strand dat geen enkele vorm van dienstverlening voor baders biedt. Het is 600 meter breed. Geniet ervan bij eb, wanneer het eb is en we de stralende gouden kustlijn kunnen zien. Bij vloed verdwijnt het strand. We nemen het op in de lijst van de beste stranden van Fuerteventura vanwege het exotische landschap met grote waarde voor toeristen.

Esquinzo Beach

Playa Esquinzo-Butihondom op Fuerteventura, Canarische Eilanden - 51121882753

Dit strand in het noordwesten van het eiland ligt verscholen tussen de vulkanische rotsen. Het is ideaal om eenzaam van de zee te genieten. Aan de andere kant is het een fantastische omgeving voor surfers, die houden van de golven en de aangename zeebries. Hoewel u in dit gebied geen strandfaciliteiten vindt, vindt u in de nabijgelegen dorpen een verscheidenheid aan winkels en restaurants.

Butihondo

Butihondo Beach - Fuerteventura (2)

Het ligt in het noorden van Morro Jable in het zuiden van het eiland. Het is een semi-stedelijk strand met de status van Blauwe Vlag en behoort altijd tot de beste stranden van Fuerteventura. Het strekt zich uit over 3 kilometer met verschillende verdeelde zones. De tussenliggende zone is voor gezinnen en hier vindt u enkele strandbars, ligstoelen en een strandwacht. Het biedt ook meer private zones voor de beoefening van nudisme. Butihondo is ook perfect voor de beoefening van enkele watersporten zoals windsurfen, zeilen en roeien.

Playa Blanca

Het ligt ten oosten van Fuerteventura en dicht bij Puerto del Rosario, de hoofdstad van het eiland. Het is een familiestrand met een lengte van 1 km. Het heeft strandwachten en is een van de favoriete stranden van de plaatselijke bevolking om even uit de routine te stappen. Tientallen surfers komen hier samen, verliefd op de golven. Hoewel het een naaktstrand is, wordt het ook bezocht door mensen in zwemkleding.

De prachtige stranden van Fuerteventura hebben alles wat u zoekt zonder het eiland te verlaten. Sommige stedelijk en sommige wild, allemaal hebben ze een unieke charme. Geniet van aangename wandelingen langs de kust, voel het zand aan uw voeten en de zachte streling van de wind op uw gezicht. Vergeet niet dat we slechts enkele van de beste stranden van Fuerteventura hebben genoemd, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken. Kom genieten van dit fantastische eiland en neem de beste herinneringen aan uw vakantie mee naar huis.

Stranden in Fuerteventura
Gerelateerde artikelen: