Наблюдение на китове и делфини в Тенерифе

Наблюдение на китове и делфини в Тенерифе

Guide

Представяме ви различните възможности за наблюдение на китове в Тенерифе. Разполагаме с чудесни лодки, с които да плавате из водите на Атлантическия океан и да се насладите на това невероятно занимание. Елате и се насладете с децата, приятелите и семейството си.

Знаете ли, че можете да различите китоподобните от акулите по опашката им? Акулите я имат вертикално, а китоподобните – хоризонтално.

Наблюдение на китове и делфини в Тенерифе

Dolphins jumping in Tenerife SouthНашите лодки са безопасни за околната среда и китоподобните. Насладете се на морската фауна на южната част на Тенерифе в нейната естествена среда.

Капитанът на лодката познава много добре залива, той отвежда лодката в районите с най-добри възможности за наблюдение на китове.

По време на екскурзията за наблюдение на китове в Тенерифе плаваме с ниска скорост и оставаме достатъчно дълго, за да могат туристите да се насладят на преживяването.

Тенерифе е едно от най-добрите места в света за наблюдение на китове и делфини. Това е едно от най-търсените занимания от нашите посетители. Не гарантираме, че ще видите делфини и китове по време на екскурзията, но ви даваме много голяма вероятност.

Вземете децата на страхотна почивка в Тенерифе и им подарете преживяването да видят китове и делфини в естествената им среда. Това ще бъде един неповторим подарък, който ще им остави красиви спомени.

Напомняме ви да не хвърляте боклуци във водата и да не издавате силни звуци, които биха могли да изплашат животните. Насладете се на преживяването!

Видове, които обитават водите на югозападната част на Тенерифе

В този район се срещат до 21 вида китоподобни, някои от които обитават постоянно, а други – в определени периоди от годината. Можете да видите и някои китоподобни с миграционни навици, чийто маршрут включва и този район на Атлантическия океан.

Ботленски делфин

https://youtu.be/VjMn_dVCJyA

Научно наименование: Tursiops truncatus. Наричани още бутилконоси делфини или тюркоази, можете да ги видите съвсем близо до бреговете на Тенерифе. Това е видът на делфина Флипер от популярния телевизионен сериал.

Можете да ги разпознаете по наситено сивия им цвят, който постепенно избледнява в долните части на тялото. В зряла възраст те достигат дължина от 3 метра. Обикновено плуват на групи от средно 20 делфина и могат да се видят целогодишно в южната част на Тенерифе.

Пилотни китове

https://youtu.be/YT8yLzC-9MM

Научно наименование: Globicephala macrorinchus, заради балонообразната им глава. Известни са и като пилотни китове. Това е голям зъбчат китоподобен. Дължината му може да достигне 5 метра, а теглото – до 2 тона. Смята се, че това са най-дружелюбните китове, които съществуват.

Пилотните китове имат способността да се гмуркат на дълбочина над 1000 метра за повече от 20 минути. Те могат да бъдат наблюдавани през цялата година в този район.

Атлантически петнист делфин

Научно наименование: Stenella frontalis. Името му се дължи на петната, които покриват повърхността на тялото му и които са напълно налични в зряла възраст. Те са много активни делфини, които плуват на групи. Дължината им достига до 2,3 метра, а теглото им е до 80 килограма. Наблюдават се спорадично.

Грубозъб делфин

https://youtu.be/j_yhwZCtCZ8

Научно наименование: Steno bredanensis. Характерни за тях са вдлъбнатите зъби, които от своя страна дават името им. Освен това имат издължен череп, който ги прави лесни за различаване от другите видове. Дължината им достига 2,7 метра, а теглото им е 150 килограма. Те са по-тъмни на цвят от бутилконосите делфини и имат по-светли петна. Те плуват на групи от средно 8 индивида. Могат да се видят в определени периоди от годината.

Кашалот

https://youtu.be/RA7SfAQtYrM

Научно наименование: Physeter macrocephalus. Това е едър вид с дължина, подобна на тази на кит, достигащ 18 метра и тежащ 50 тона. Можете да ги разпознаете по малката гръбна перка, голямата глава и тъмната кожа с ивици.

Те се гмуркат на дълбочина до 2000 метра и остават на дъното повече от час, за да търсят храна. Най-често се срещат през пролетта.

Обикновен делфин

https://youtu.be/PGASvWGYw20

Научно наименование: Delphinus delphis. Това е много популярен вид във всички морета на планетата, а в Тенерифе можете да ги видите през зимата. Характерно за него е жълтеникавото оцветяване на страните му. Дължината му достига 2,5 метра, а теглото му е 120 килограма. Той е мигриращ вид.

Лъжлива косатка

https://youtu.be/XzQo_eIUpFI

Научно наименование: Pseudorca crassidens. Това е общително и очарователно животно. Разпознават се по изпъкналостта в средата на перките, стройното тяло и гръбния плавник с дължина около 30 сантиметра. Те имат хомогенно тъмносиво оцветяване по цялото тяло. Дължината им достига до 6 метра, а теглото им е 1 500 килограма. Обикновено плува на големи групи от до 50 индивида. Това е мигриращ вид.

Частна екскурзия за наблюдение на китове и делфини в Тенерифе
В списъка по-долу ще намерите някои от нашите налични дейности за частен чартър на лодка. В допълнение към информацията за всяка дейност, в края на текста ще намерите подробна информация за дейностите заедно с формуляр за контакт за резервация.

Чартър на просторен катамаран за 11 души с Kalima

Tenerife - Boat Charter - (6).minНасладете се на един ден в Атлантическия океан на борда на този просторен катамаран с дължина 36 фута. Kalima е удобна и просторна лодка, на която всеки може да се наслади. Ще имате възможност да избирате между 3 и 8 часови екскурзии.

В зависимост от избрания маршрут и неговата продължителност можете да видите китоподобни в естествената им среда, да плувате и да се гмуркате с шнорхел в красив залив, да посетите впечатляващите скали Лос Гигантес и залива Маска. Напитките са включени в цената.

Чартър на моторна лодка за наблюдение на китове с Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 footНасладете се на тази величествена моторна лодка с капацитет от 12 души. Тръгваме от пристанището на Пуерто Колон към районите за наблюдение на китове на Тенерифе. След това лодката застава на котва, за да могат всички да слязат и да поплуват на плажа.

В зависимост от избраната от вас продължителност на пътуването можете да посетите залива El Puertito, скалите и великолепния залив Masca.

3-часов чартър на бърза лодка с White Heaven

Tenerife Speed Boat Charter, Puerto ColonЕлате и се насладете със семейството или приятелите си. Тази лодка е с максимален капацитет от 11 пътници. В допълнение към наблюдението на китове ще посетите красив залив в залива на южната част на Тенерифе, който може да бъде El Puertito de Adeje или Diego Hernandez. Включено е оборудване за шнорхелинг, напитки и закуски.

Споделени екскурзии с лодка за наблюдение на китове и делфини в Тенерифе

По-долу е представен списък на дейностите, които се предлагат на нашия уебсайт за споделени екскурзии с лодка за наблюдение на китове и делфини.

Разходка с лодка в Лос Гигантес с Freebird

catamaran tour in Tenerife with Freebird

Ние ви предлагаме уникално и завладяващо занимание. В допълнение към наблюдението на китове в Тенерифе ще можете да видите впечатляващите скали на Лос Гигантес и да се насладите на океана.

Екскурзията тръгва от пристанището Пуерто Колон към водите в близост до остров Ла Гомера, където очакваме да видим делфини и китове, които щастливо кръжат наоколо. Видовете, които най-често посещават тези райони, са бутилконосите делфини и пилотните китове.

След като се насладим на преживяването, се отправяме към скалите. Ще бъдете изумени да видите величието на тези големи и внушителни скали, които защитават крайбрежието на Тенерифе.

След наблюдението и разходката покрай скалите се отправяме към залива Маска, за да поплуваме и да се насладим на освежаващите води на Атлантическия океан. Заниманието завършва с вкусен обяд, включен в пакета, след което се връщаме на пристанището.

Резервирайте тази дейност за 3 часа за наблюдение на китове или за 4 часа и половина, за да имате повече време да се отпуснете, да се насладите на морето и да се разхладите.

Наблюдение на китове и делфини в Тенерифе с Royal Dolphin

royal delfin tenerife los gigantes (59)Разполагаме с тази сензационна лодка, за да се насладите на едно уникално приключение. Ще можете да видите китове и делфини, както никога досега. Тази лодка е оборудвана с подводни прозорци, които ще ви позволят да видите морската активност под пода на лодката. Тя има и подводни камери, които записват движението на животните в близост до лодката за излъчване по телевизорите на палубата.

След като видите невероятните морски животни на Тенерифе, ще минете покрай скалите Лос Гигантес. Много от тези, които са били там, изразяват изумление и вълнение поради огромния им размер. След това ще бъдете отведени до залива Маска за освежаващо плуване във вкусните му води. По време на престоя в залива можете да се отпуснете на пясъка, да плувате и да се гмуркате с шнорхел. Всичко, което искате за една впечатляваща почивка, ще намерите с катамарана Royal Dolphin.

Разходката завършва с вкусен обяд, след което се връщате на пристанището. Не забравяйте, че разполагаме с транспорт до различните курорти в Тенерифе, просто ни пишете, за да проверите наличността.

Екскурзия за наблюдение на китове с катамаран Eden

eden catamaran tour tenerifeПредлагаме ви дейност с достатъчно време, за да видите китоподобните в Тенерифе. С продължителност два часа тази екскурзия ще ви отведе до районите, които са най-често посещавани от делфини и китове.

Лодката тръгва от пристанището Пуерто Колон в Коста Адехе за съседния остров Ла Гомера. Екскурзията е насочена към наблюдение на китове и делфини в естествената им среда. Екскурзията включва освежаваща напитка.

Предлагаме и 3-часова обиколка за повече забавление. Ако наемете лодката за 3 часа, можете да слезете на брега, за да се разхладите и да поплувате. Включени са и безалкохолни напитки, вода и бира.

Екскурзия с лодка до Лос Гигантес с Maxicat

maxicat catamaran tenerifeПредлагаме ви тази прекрасна екскурзия, за да видите скалите и китоподобните в естествената им среда. Лодката тръгва от Пуерто Колон, Коста Адехе в търсене на китоподобни. Не забравяйте, че това е едно от най-добрите места за наблюдение на делфини и китове. След като ги забележи, лодката се отправя към скалите.

Тази екскурзия с лодка включва обяд и спирка в залива Маска за плуване и гмуркане с шнорхел. Не забравяйте, че при поискване предлагаме трансфери от различни места в Тенерифе, като Лос Кристианос или Пуерто де ла Крус.

Транспорт

Предлагаме транспортни услуги за тези, които са отседнали в най-важните туристически центрове на южната част на Тенерифе и Пуерто де ла Крус. Това ще зависи от дейността, която сте избрали, и от мястото, където сте отседнали в Тенерифе.

contact usЗа повече информация относно наблюдението на китове и делфини в Тенерифе ви каним да ни пишете на нашия WhatsApp, чрез който ще ви информираме за наличието на транспорт до мястото, където сте отседнали. Предлагаме транспорт от Лос Кристианос, Плая де Лас Америкас, Пуерто де ла Крус, Лос Гигантес, Коста Адехе, Пуерто Сантяго и други места.

Гледане на китове в Тенерифе

Какво казват нашите клиенти:

Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!

Свързани статии:

Плажове в Тенерифе