Dingen om te doen en plaatsen om te bezoeken in Costa Teguise

Dingen om te doen en plaatsen om te bezoeken in Costa Teguise

Vandaag willen wij u vertellen over de beste dingen om te doen en plaatsen om te bezoeken in Costa Teguise, een prachtige stad in Lanzarote. Wij zullen u begeleiden met alles wat u nodig hebt om te genieten van de prachtige stranden, om water- en landsporten te beoefenen of om de beste tours en excursies te boeken om deze prachtige stad te leren kennen.

Costa Teguise ligt op slechts een half uur van de luchthaven van Lanzarote. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een zeer belangrijk toeristisch centrum op het eiland vanwege de grote verscheidenheid aan toeristische en recreatieve activiteiten die het biedt.

Laten we beginnen met de stranden van Costa Teguise, dat, hoewel het een kleine plaats is, alles heeft wat we nodig hebben om de beste vakantie door te brengen met familie en vrienden.

Las Cucharas Stranden

Cosas que hacer y lugares para visitar en Costa Teguise

Het is een klein strand van iets meer dan een halve kilometer, maar het beschikt over alle noodzakelijke diensten voor toeristen en het comfort van zwemmers.

Het is een van de favorieten van surfliefhebbers, die hierheen komen op zoek naar goede golven om de adrenaline op het board te voelen. Het heeft een afgezonderd gebied voor de beoefening van watersporten zoals windsurfen. Er zijn veel bedrijven die materiaal verhuren en ook gespecialiseerde trainers aanbieden om u te begeleiden.

Als u tijdens de maand juni een bezoek brengt, zult u genieten van het PWA Costa Teguise Windsurfing World Championship waar u de beste surfers op het podium zult zien strijden om de prijs voor de beste op het board.

Puddles Beach

Het ligt naast Las Cucharas, maar het is anders vanwege het witte zand. Het beschikt over alle diensten voor het genot van de zwemmers en heeft de perfecte omstandigheden om te surfen.

Strand Jabillo

Dit is een zeer rustig strand met de beste omstandigheden om te snorkelen. Het wordt beschermd door golfbrekers en vanwege de rust is het het veiligste strand om met kinderen heen te gaan en zonder zorgen te genieten.

Bastiaans strand

Het is een zwart zandstrand dat typisch is voor het vulkanische landschap van het eiland. Het is erg rustig en ontvangt niet veel bezoekers, maar het heeft alle voorzieningen die u nodig heeft, zoals toiletten, douches en parkeergelegenheid.

De promenade

Cosas que hacer y lugares para visitar en Costa Teguise

Hierlangs wandelen is een geweldige ervaring, u zult genieten van de zeebries en het prachtige uitzicht terwijl u de plaatselijke etablissementen en restaurants nadert. Er zijn door een familie gerunde restaurants, internationale gerechten en verse vis met de beste Canarische smaken.

Als u eens iets anders wilt doen, huur dan een paar rolschaatsen en ga een ritje maken met het hele gezin. Dit zijn leuke ervaringen die zorgen voor mooie herinneringen en schitterende foto’s.

Dingen om te doen in Costa Teguise

playa de las cucharas Costa Teguise -Lanzarote

Hier zijn alle dingen waarvan u kunt genieten als u besluit om deze prachtige plaats tijdens uw volgende vakantie te bezoeken:

Boottochten

Lanzarote Boat

Wij bieden verschillende opties voor boottochten in Costa Teguise. Wij hebben allianties met de beste bedrijven die veilige en hoogwaardige ervaringen bieden. De reizen zijn inclusief maaltijden en drankjes. Sommige boottochten zijn ideaal voor kinderen, die het meeste plezier beleven tijdens de tocht. U kunt ook kiezen voor een zeiltocht en genieten van een romantisch afspraakje onder de zonsondergang van Lanzarote. Neem contact met ons op voor prijzen en modaliteiten, zodat u zorgeloos kunt genieten van de beste routes.

Watersport

Lanzarote Surf (2)

Costa Teguise heeft de beste wind- en deiningcondities om te surfen en op de golven te rijden. Als u het wilt leren of u bent nog een beginner ga dan naar de Windsurf Club Las Cucharas, zij hebben vele activiteiten en bieden verhuur van het benodigde materiaal.

In Costa Teguise kun je oefenen:

  • Windsurfen
  • Snorkelen
  • Zeekajakken
  • Stand up paddle surfen
  • Bodyboarden

Wandelen

Geniet van de verborgen paden van de Corona berg, een grote krater omgeven door prachtige vegetatie die u kunt beklimmen en waar u de beste uitzichten van het eiland krijgt. De beklimming duurt ongeveer een uur en is van gemiddeld niveau, dus geschikt voor de meeste mensen. Trek uw wandelschoenen aan en maak u klaar om te klimmen over een rotsachtige omgeving die door vulkanische werking is ontstaan. Wanneer u de top bereikt, zult u zich triomfantelijk voelen en de pracht van de Atlantische Oceaan voor uw ogen hebben.

Plaatsen om te bezoeken

Naast genieten van het strand en sporten in Costa Teguise, raden wij u aan de volgende attracties in de stad te bezoeken waar veel toeristen op af komen:

Aquarium Lanzarote

Aquarium Lanzarote Costa Teguise5.min

Een plek waar je heen moet als je haaien wilt zien. Het is gelegen in het centrum van de kust van Teguise, het is een kleine plaats maar binnen ziet u allerlei zeedieren dansen en wachten op bezoekers om wat grappige salto’s te maken. Er zijn ook enkele interactieve aquaria waar u in contact kunt komen met sommige diersoorten.

Een van de attracties die het vermelden waard zijn, is het afvalaquarium, waarin u de huidige staat van veel stranden kunt zien als gevolg van de onverantwoordelijkheid van de bezoekers. Deze attractie is bedoeld om het geweten van de mensen te raken en om te proberen de vervuiling van onze natuurgebieden een halt toe te roepen. Deze bieden op hun beurt onderdak aan duizenden weerloze en kwetsbare soorten.

Aquapark Costa Teguise

Aquapark Lanzarote - Costa Teguise20.min (2)

Als u verder rijdt richting stad komt u bij het aquapark, een superleuke plek vooral voor de kleintjes.

Het park ligt ten westen van het strand van Las Cucharas. Het heeft glijbanen en fantastische zwembaden om veel plezier te hebben. Er zijn ook circuits om te racen en de tijd van je leven te hebben. Er is voor elk wat wils, van reusachtige spiraalglijbanen voor de dapperen tot kleine ballenbadjes voor de kleintjes.

Er is ook een 10D-bioscoop met zintuiglijke elementen die u het gevoel geven deel uit te maken van de film. Geniet van de heerlijke gerechten die u vindt in het restaurant, dat een grote verscheidenheid aan Canarische en internationale gerechten biedt.

Curiosa van Costa Teguise

De plaatselijke bevolking noemt deze enclave nog steeds Rio Tinto, omdat dit de naam was van het eerste bedrijf dat in de jaren 1960 het eerste toeristische complex in het gebied bouwde.

Voordat het een mooi resort werd, was het een groot veld. Het bestond uit uitgestrekte weidegebieden die bestemd waren voor de veeteelt. Er waren ook tarwe- en gerstvelden en er werden resten van aardewerk van de aboriginals gevonden op het land.

Nu u iets meer weet over dit paradijs op Lanzarote, kunt u, als u het wilt bezoeken, contact met ons opnemen om u te helpen de beste activiteiten te kiezen. Wij bieden u een breed scala aan mogelijkheden om te genieten en een geweldige tijd te hebben, we hebben tours en excursies, boottochten en vele plaatsen om te bezoeken. Vul ons contactformulier in om in contact te komen en al uw twijfels op te helderen. U kunt ons ook direct schrijven via WhatsApp of e-mail, het zal een genoegen zijn om u te helpen genieten van het beste van Costa Teguise.

Stranden in Costa Teguise

Costa Teguise biedt een breed scala aan restaurants met een uitstekende kwaliteit voor...