Saker att göra och platser att besöka i Costa Teguise

Saker att göra och platser att besöka i Costa Teguise

Idag vill vi berätta om de bästa sakerna att göra och platserna att besöka i Costa Teguise, en vacker stad på Lanzarote. Vi guidar dig med allt du behöver för att njuta av dess vackra stränder, utöva vatten- och landsporter eller boka de bästa turerna och utflykterna för att lära känna denna vackra stad.

Costa Teguise ligger bara en halvtimme från Lanzarotes flygplats. Numera anses det vara ett mycket viktigt turistcentrum på ön på grund av det stora utbudet av turist- och fritidsaktiviteter som det erbjuder.

Låt oss börja med stränderna i Costa Teguise, som trots att det är en liten ort har allt vi behöver för att tillbringa den bästa semestern med familj och vänner.

Stränderna i Las Cucharas

Cosas que hacer y lugares para visitar en Costa Teguise

Det är en liten strand på lite mer än en halv kilometer, men den har all nödvändig service för turister och bekvämlighet för badande.

Det är en av favoriterna för surfentusiaster, som kommer hit på jakt efter bra vågor för att känna adrenalinet på brädan. Den har ett avskilt område för utövande av vattensporter som vindsurfing. Det finns många företag som tillhandahåller tjänster för uthyrning av utrustning och erbjuder även specialiserade tränare som guidar dig.

Om du besöker ön under juni månad kan du njuta av PWA Costa Teguise Windsurfing World Championship där du får se de bästa surfarna på scenen tävla om priset för den bästa på brädan.

Stranden Puddles

Den ligger bredvid Las Cucharas men är annorlunda på grund av sin vita sand. Den har all service för att badande ska trivas och har perfekta förhållanden för surfing.

Jabillo-stranden

Detta är en mycket lugn strand med de bästa förutsättningarna för snorkling. Den är skyddad av vågbrytare och på grund av lugnet är det den säkraste stranden att åka till med barn och njuta av utan bekymmer.

Bastian Beach

Det är en strand med svart sand som är typisk för öns vulkaniska landskap. Den är mycket lugn och tar inte emot många besökare men har all den service du behöver som toaletter, duschar och parkering.

Promenaden

Cosas que hacer y lugares para visitar en Costa Teguise

Att promenera här är en fantastisk upplevelse, du kommer att njuta av havsbrisen och den vackra utsikten när du närmar dig de lokala inrättningarna och restaurangerna. Här finns familjeägda restauranger, internationella rätter och färsk fisk med de bästa kanariska smakerna.

Om du vill göra något annorlunda kan du hyra rullskridskor och åka en tur med hela familjen. Detta är roliga upplevelser som ger fantastiska minnen och fantastiska fotografier.

Saker att göra i Costa Teguise

playa de las cucharas Costa Teguise -Lanzarote

Här är alla saker du kan njuta av om du bestämmer dig för att besöka denna underbara plats på din nästa semester:

Båtturer

Lanzarote Boat

Vi erbjuder olika alternativ för båtturer i Costa Teguise. Vi har allianser med de bästa företagen som erbjuder säkra och högkvalitativa upplevelser. I utflykterna ingår måltider och drycker. Vissa båtturer är idealiska för barn, som har det roligaste under resan. Du kan också välja en segeltur och njuta av en romantisk dejt under solnedgången på Lanzarote. Kontakta oss för priser och modaliteter så att du kan njuta av de bästa resorna utan bekymmer.

Vattensporter

Lanzarote Surf (2)

Costa Teguise har de bästa vind- och svallförhållandena för att surfa och rida på vågorna. Om du vill lära dig eller om du fortfarande är nybörjare kan du gå till Windsurfing Club Las Cucharas, de har många aktiviteter och erbjuder uthyrning av nödvändig utrustning.

I Costa Teguise kan du öva:

  • Windsurfing
  • Snorkling
  • Havskajakpaddling
  • Stand up paddle surfing
  • Bodyboarding

Vandring

Njut av de dolda stigarna på Corona Mountain, en stor krater omgiven av magnifik vegetation som du kan bestiga och få den bästa utsikten över ön. Uppstigningen tar ungefär en timme och är av medelhög nivå, så den passar de flesta. Ta på dig vandringskängorna och gör dig redo att klättra över en stenig miljö som orsakats av vulkanisk aktivitet. När du når toppen kommer du att känna dig triumferande och du kommer att ha Atlantens storslagenhet framför dina ögon.

Platser att besöka

Förutom att njuta av stranden och sport i Costa Teguise rekommenderar vi att du besöker följande attraktioner i staden med hög turistnärvaro:

Aquarium Lanzarote

Aquarium Lanzarote Costa Teguise5.min

Ett måste om du vill se hajar. Det ligger mitt på Teguise kust och är ett litet ställe men inuti kommer du att se alla sorters marina arter som dansar och väntar på att besökarna ska göra några roliga kullerbyttor. Det finns också några interaktiva akvarier där du kan komma i kontakt med några av arterna.

En av attraktionerna som är värd att nämna är skräpakvariet, en rekreation där du kan se hur många stränder ser ut på grund av besökarnas ansvarslöshet. Denna attraktion är utformad för att beröra människors samvete och försöka stoppa föroreningen av våra naturområden. Dessa är i sin tur hemvist för tusentals försvarslösa och sårbara arter.

Aquapark Costa Teguise

Aquapark Lanzarote - Costa Teguise20.min (2)

Om du fortsätter mot staden kommer du till vattenparken, ett superkul ställe särskilt för de små.

Parken ligger väster om Las Cucharas-stranden. Den har rutschbanor och fantastiska pooler för att ha mycket roligt. Den har också banor för att tävla och ha sitt livs tid. Det finns något för alla, från gigantiska spiralrutschbanor för de modiga till små bollpooler för de små.

Det finns också en 10D-biograf med sensoriska element som får dig att känna dig som en del av filmen. Njut av de läckra rätterna som du hittar i restaurangen, som erbjuder ett brett utbud av kanariska och internationella rätter.

Kuriosa i Costa Teguise

Lokalbefolkningen kallar fortfarande den här enklaven för Rio Tinto, eftersom det var namnet på det första företaget som byggde det första turistkomplexet i området, redan på 1960-talet.

Innan det blev en vacker semesterort var det ett stort fält. Det bestod av vidsträckta betesområden som var avsedda för boskapsuppfödning. Det fanns också vete- och kornfält och några rester av aboriginska keramikföremål hittades på marken.

Nu när du vet lite mer om detta paradis på Lanzarote, om du vill besöka det, kontakta oss så hjälper vi dig att välja de bästa aktiviteterna. Vi kommer att erbjuda dig ett brett utbud av alternativ för att njuta och ha en fantastisk tid, vi har turer och utflykter, båtturer och många platser att besöka. Fyll i vårt kontaktformulär för att komma i kontakt och klargöra alla dina tvivel. Du kan också skriva till oss direkt via WhatsApp eller e-post, det blir ett nöje att hjälpa dig att njuta av det bästa av Costa Teguise.

Stränder i Costa Teguise

Costa Teguise erbjuder ett brett utbud av restauranger med utmärkt kvalitet för alla...