Aktivnosti in kraji za obisk v Costa Teguise

Aktivnosti in kraji za obisk v Costa Teguise

Danes vam želimo predstaviti najboljše stvari, ki jih lahko počnete, in kraje, ki jih lahko obiščete v Costa Teguise, čudovitem mestu na Lanzaroteju. Poskrbeli vam bomo za vse, kar potrebujete za uživanje na čudovitih plažah, vodne in kopenske športe ter za rezervacijo najboljših izletov in ekskurzij za spoznavanje tega čudovitega mesta.

Costa Teguise je od letališča Lanzarote oddaljen le pol ure vožnje. Danes velja za zelo pomembno turistično središče na otoku, saj ponuja veliko različnih turističnih in rekreacijskih dejavnosti.

Začnimo s plažami v Costa Teguise, ki je sicer majhno mesto, vendar ima vse, kar potrebujemo za preživljanje najboljših počitnic z družino in prijatelji.

Plaže Las Cucharas

Cosas que hacer y lugares para visitar en Costa Teguise

To je majhna plaža, dolga nekaj več kot pol kilometra, vendar ima vse potrebne storitve za turiste in udobje kopalcev.

Je eden od priljubljenih krajev ljubiteljev deskanja, ki sem prihajajo v iskanju dobrih valov, da bi občutili adrenalin na deski. Na osamljenem območju se lahko ukvarjate z vodnimi športi, kot je jadranje na deski. Obstaja veliko podjetij, ki nudijo storitve najema opreme in ponujajo tudi specializirane trenerje, ki vas bodo vodili.

Če obiščete mesto v juniju, boste uživali v svetovnem prvenstvu v deskanju na deski PWA Costa Teguise, na katerem se bodo najboljši deskarji potegovali za nagrado za najboljšega na deski.

Plaža Puddles

Nahaja se poleg Las Cucharas, vendar se razlikuje zaradi belega peska. Ponuja vse storitve za uživanje kopalcev in ima odlične pogoje za deskanje.

Plaža Jabillo

To je zelo mirna plaža z najboljšimi pogoji za potapljanje. Plaža je zaščitena z valobrani in je zaradi svoje umirjenosti najvarnejša plaža, kamor se lahko odpravite z otroki in uživate brez skrbi.

Plaža Bastian

To je črna peščena plaža, značilna za vulkansko pokrajino otoka. Je zelo mirno in ne sprejema veliko obiskovalcev, vendar ima vse potrebne storitve, kot so sanitarije, tuši in parkirišče.

Promenada

Cosas que hacer y lugares para visitar en Costa Teguise

Sprehod po njem je čudovito doživetje, saj boste uživali v morskem vetriču in čudovitih razgledih, ko se boste približali lokalnim lokalom in restavracijam. Na voljo so družinske restavracije z mednarodno kuhinjo in svežimi ribami z najboljšimi kanarskimi okusi.

Če želite narediti nekaj drugačnega, si izposodite rolerje in se z vso družino odpravite na vožnjo. To so zabavna doživetja, ki so odlični spomini in čudovite fotografije.

Kaj početi v Costa Teguise

playa de las cucharas Costa Teguise -Lanzarote

Tukaj so vse stvari, v katerih lahko uživate, če se odločite obiskati ta čudovit kraj na naslednjih počitnicah:

Izleti z ladjo

Lanzarote Boat

Ponujamo različne možnosti izletov z ladjo v Costa Teguise. Sodelujemo z najboljšimi podjetji, ki ponujajo varna in kakovostna doživetja. Izleti vključujejo obroke in pijačo. Nekateri izleti z ladjo so primerni za otroke, ki se med potovanjem najbolj zabavajo. Izberete lahko tudi jadranje in uživate v romantičnem zmenku ob sončnem zahodu na Lanzaroteju. Kontaktirajte nas za cene in pogoje, da boste lahko brez skrbi uživali na najboljših poteh.

Vodni športi

Lanzarote Surf (2)

Costa Teguise ima najboljše pogoje za surfanje in vožnjo po valovih. Če se želite učiti ali ste še vedno začetnik, obiščite klub Windsurfing Club Las Cucharas, ki ponuja številne dejavnosti in izposojo potrebne opreme.

V Costa Teguise lahko vadite:

  • Jadranje na deski
  • Potapljanje
  • Vožnja s kajakom po morju
  • Deskanje z veslom v stoje
  • Bodyboarding

Pohodništvo

Uživajte v skritih poteh gore Corona, velikega kraterja, obdanega s čudovitim rastlinjem, na katerega se lahko povzpnete in si ogledate najlepši razgled na otok. Vzpon traja približno eno uro in je srednje težak, zato je primeren za večino ljudi. Obujte pohodniške čevlje in se pripravite na plezanje po skalnatem okolju, ki je posledica vulkanskega delovanja. Ko boste dosegli vrh, se boste počutili zmagoslavno, pred očmi pa boste imeli veličasten pogled na Atlantski ocean.

Kraji za obisk

Poleg uživanja na plaži in športnih aktivnosti v Costa Teguise vam priporočamo, da obiščete naslednje znamenitosti v mestu z velikim turističnim povpraševanjem:

Akvarij Lanzarote

Aquarium Lanzarote Costa Teguise5.min

Če želite videti morske pse, je to obvezno. Nahaja se v središču obale mesta Teguise in je majhen, vendar boste v njem videli vse vrste morskih vrst, ki plešejo in čakajo na obiskovalce, da naredijo nekaj smešnih saltov. Na voljo je tudi nekaj interaktivnih akvarijev, v katerih lahko stopite v stik z nekaterimi živalskimi vrstami.

Ena od zanimivosti, ki jo je vredno omeniti, je akvarij s smetmi, v katerem si boste ogledali trenutno stanje številnih plaž zaradi neodgovornosti njihovih obiskovalcev. Namen te atrakcije je, da se dotakne vesti ljudi in poskuša ustaviti onesnaževanje naših naravnih prostorov. V njih živi na tisoče nezaščitenih in ranljivih vrst.

Aquapark Costa Teguise

Aquapark Lanzarote - Costa Teguise20.min (2)

Če boste nadaljevali proti mestu, boste prišli do vodnega parka, ki je zelo zabaven, zlasti za najmlajše.

Park se nahaja zahodno od plaže Las Cucharas. Ima tobogane in čudovite bazene, v katerih se lahko zelo zabavate. Na voljo so tudi proge za dirkanje in zabavo v življenju. Vsakdo lahko najde nekaj zase, od velikanskih spiralnih toboganov za pogumne do majhnih bazenov z žogicami za najmlajše.

Na voljo je tudi kino 10D s senzoričnimi elementi, v katerem se boste počutili kot del filma. Uživajte v okusnih jedeh, ki jih boste našli v restavraciji s široko paleto kanarskih in mednarodnih jedi.

Zanimivosti Costa Teguise

Domačini to enklavo še vedno imenujejo Rio Tinto, saj je bilo to ime prvega podjetja, ki je v 60. letih prejšnjega stoletja na tem območju zgradilo prvi turistični kompleks.

Preden je postalo čudovito letovišče, je bilo to veliko polje. Sestavljala so ga obsežna pašniška območja, namenjena govedoreji. Tam so bila tudi polja pšenice in ječmena, na zemljišču pa so našli tudi ostanke domorodne keramike.

Če želite obiskati ta raj na Lanzarotu, se obrnite na nas, da vam pomagamo izbrati najboljše aktivnosti. Ponujamo vam veliko različnih možnosti za uživanje in zabavo, organiziramo oglede in izlete, izlete z ladjo in številne kraje, ki jih lahko obiščete. Izpolnite naš kontaktni obrazec, da stopite v stik z nami in razjasnite vse svoje dvome. Lahko nam pišete tudi neposredno po WhatsApp ali e-pošti, z veseljem vam bomo pomagali uživati v najboljšem Costa Teguise.

Plaže v Costa Teguise

Costa Teguise ponuja široko paleto restavracij z odlično kakovostjo storitev za vse...